Πλησιάζει το τέλος των Velvet Revolver;

22/03/2008 @ 08:53
Απροσδόκητες εξελίξεις στις τάξεις των Velvet Revolver είχαμε τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Από ό,τι φαίνεται, οι περιπέτειες του Scott Weiland με τις κλινικές αποτοξίνωσης, η επανένωση του ίδιου με τα μέλη της πρώην μπάντας του (Stone Temple Pilots) καθώς και η πρόσφατη ακύρωση της αυστραλιανής περιοδείας του συγκροτήματος, έφεραν πολλές αναταράξεις στο «στρατόπεδο» των VR.

Συγκεκριμένα, το βράδυ της Πέμπτης, και ενώ η μπάντα έπαιζε στη sold-out συναυλία της Γλασκώβης, ο Weiland είπε προς το κοινό: «Παρακολουθείτε κάτι ιδιαίτερο σήμερα... την τελευταία περιοδεία των Velvet Revolver!».

Σύμφωνα με μαρτυρίες από παρευρισκόμενους, τη στιγμή που ακούστηκαν αυτές οι λέξεις, τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας (Slash, Duff McKagan, Matt Sorum και Dave Kushner) κοιτάχτηκαν μεταξύ τους! Ακολούθησε το "Fall To Pieces", με τον Weiland να δείχνει πως προβληματίζεται από τον ήχο πάνω στη σκηνή. Δύο κομμάτια αργότερα, ο Weiland πέταξε το μικρόφωνό του κάτω και αποχώρησε! Μετά από ένα διάστημα αναμονής, ο Duff πήρε το μικρόφωνο και τραγούδησε την αρχή του "It's So Easy". Ο Weiland εμφανίστηκε στη μέση του κομματιού, τραγούδησε εμφανώς ενοχλημένος και αποχώρησε εκ νέου.



Την επόμενη μέρα (Παρασκευή), ο drummer των Velvet Revolver, Matt Sorum, έγραψε σε post του στο διαδίκτυο τα εξής:
«Η χθεσινή βραδιά είχε ενδιαφέρον. Όπως όλοι θα είδατε, είχαμε κάποιες αναταραχές πάνω στη σκηνή. Το να είσαι σε μία μπάντα, είναι όπως το να είσαι σε μία σχέση. Συχνά υπάρχουν κάποια προβλήματα. Νομίζω πως τελευταία, με τις ακυρώσεις και όλα τα σχετικά, υπάρχει κάποια μεγαλύτερη ένταση. Είναι λίγο απογοητευτικό, δε θέλω να πω ψέματα. Νιώθω ευλογημένος με το επάγγελμα που κάνω: Περιοδεύω σε όλο τον κόσμο και γνωρίζω υπέροχους ανθρώπους και οπαδούς, παίζοντας μουσική! Όμως για κάποιους ο «δρόμος» είναι συχνά δύσκολος. Μακριά από το σπίτι και την οικογένειά τους, συνεχή ταξίδια, ξενοδοχεία... Προσωπικά το λατρεύω και συχνά δε μπορώ να πιστέψω πόσο τυχερός είμαι. Ο καθένας μπορούσε να δει χθες ποιος ήταν ο δυσαρεστημένος, αλλά αυτό που λέω εγώ είναι: Ας κρατήσουμε το rock ζωντανό! Σε αυτή τη ζωή πρέπει να μη σταματάς πουθενά και να μην αφήνεις κανέναν να στέκεται εμπόδιο στη διαδρομή σου».

Τις «μπηχτές» του Sorum όμως δεν τις άφησε ασχολίαστες ο Weiland. Δείτε τι απάντησε ο τραγουδιστής των VR και κεντρικό πρόσωπο της μπάντας τις τελευταίες μέρες:
«Σχετικά με τα σχόλια του drummer μας για τους λόγους που η μπάντα βρίσκεται σε ρευστή κατάσταση: Πρώτα από όλα, η οικογενειακή μου κατάσταση δεν τον αφορά, αφού είναι πολύ ανώριμος για να έχει μία αληθινή σχέση, πόσο μάλλον παιδιά. Οπότε καλύτερα να μην μιλάει για κάτι που δεν έχει κάνει ο ίδιος. Δεύτερον: «Ας κρατήσουμε το rock ζωντανό;». Έχω κάνει πολλές προσπάθειες να παραμείνω εγκάρδιος με τα μέλη των VR, και κυρίως με εσένα. Πλάκα πλάκα, αυτή είναι η ΠΡΩΤΗ σου μπάντα, σε αντίθεση με τις προηγούμενες που ήσουν «μισθοφόρος». Έχω κάνει δίσκους (τώρα βρίσκομαι στον ένατο) που έχουν πουλήσει πάνω από 35 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και έχω κρατήσει ένα επίπεδο επαγγελματισμού, ανεξάρτητα από το πόσα ναρκωτικά έχω πάρει. Στα 16 χρόνια της καριέρας μου έχω ακυρώσει μόνο μία περιοδεία. Αυτή της Αυστραλίας. Μήπως θες να ασχοληθώ με αυτό το ζήτημα, Matthew; Εσύ ακύρωσες την περιοδεία της Αυστραλίας το φθινόπωρο επειδή μπήκες σε κλινική αποτοξίνωσης. Όμως δε θα πω τον λόγο. Ας αφήσουμε το Blabbermouth (σ.σ.: site όπου ο Weiland έστειλε την επιστολή που διαβάζετε) να βρει από μόνο του. Όσον αφορά στους οπαδούς: Θα ιδρώσω, θα μελανιάσω και θα ματώσω για σας. Και θα συνεχίσω να το κάνω μέχρι το τέλος της περιοδείας. Βέβαια αξίζετε να ακούσετε τους Velvet Revolver να παίζουν, και όχι κάποια άτομα να τραγουδούν παράλληλα με σκοπό να φτιάξουν έναν «ασαφή» ήχο. Είναι κρίμα. Ήμασταν μία «συμμορία». Με εγωισμούς και ζήλιες δε βγαίνει κανείς κερδισμένος. Εύχομαι τα καλύτερα και σκοπεύω να «εξολοθρεύσω» τη σκηνή στα λίγα τελευταία shows που έμειναν».



Προφανώς, λοιπόν, ο Weiland σε λίγες μέρες θα αποτελέσει παρελθόν από τους Velvet Revolver. Το τι θα κάνουν τα υπόλοιπα μέλη στη συνέχεια είναι σίγουρα γρίφος. Πολλοί πάντως με την παραπάνω αφορμή έχουν αρχίσει να προσεύχονται. Ξέρετε για τί...
  • SHARE
  • TWEET