Πιο ελκυστικοί οι άνδρες που κρατούν κιθάρα σύμφωνα με δύο νέες έρευνες

13/05/2013 @ 10:45
Τόσοι και τόσοι άνδρες έχουν «ρίξει» την αγαπημένη τους με συνοδεία κιθάρας... Είναι, όμως, οι άνδρες που κρατούν κιθάρα όντως πιο ελκυστικοί στα μάτια των γυναικών;

Νέα έρευνα που έλαβε χώρα στη Γαλλία έρχεται να επιβεβαιώσει τα αποτελέσματα αντίστοιχης έρευνας που πραγματοποιήθηκε πέρσι στο Ισραήλ: Ναι, οι γυναίκες αντιλαμβάνονται έναν άνδρα ως πιο θελκτικό άπαξ και κρατάει στα χέρια του μια κιθάρα!

Η Γαλλική έρευνα διεξήχθη στα πλαίσια του Πανεπιστημίου της Νότιας Βρετάνης. Οι μελετητές διάλεξαν έναν άνδρα ηλικίας 20 ετών, ο οποίος «εκτιμήθηκε ότι εμφανισιακά θεωρείται πολύ ελκυστικός». Αυτός, λοιπόν, μία μέρα προσέγγισε  300 άγνωστες γυναίκες ηλικίας από 18 έως 22 ετών λέγοντάς τους: «Γεια σου, μου φαίνεσαι πολύ όμορφη» και έπειτα ζητούσε το τηλέφωνό τους. Στο ένα τρίτο των προσπαθειών κρατούσε μια θήκη κιθάρας, στο άλλο τρίτο κρατούσε μια αθλητική τσάντα και στο τελευταίο τρίτο δεν κρατούσε τίποτα.

Όταν κρατούσε τη θήκη της κιθάρας το 31% των γυναικών του έδωσαν το τηλέφωνό τους. Όταν δεν κρατούσε τίποτα το αντίστοιχο ποσοστό έπεσε στο 14%, ενώ τις λιγότερες επιτυχίες τις είχε όταν κρατούσε την αθλητική τσάντα, φθάνοντας μόλις στο 9%.
  • SHARE
  • TWEET