Οι Semen Of The Sun παρουσιάζουν ζωντανά το νέο τους album

16/10/2012 @ 10:46
Το Σάββατο 3 Νοεμβρίου οι Semen Of The Sun θα παρουσιάσουν ζωντανά στο An Club το καινούργιο τους άλμπουμ "The Walk"!

Semen Of The Sun - "The Walk" live presentation
Special Guests: Cube

Το συγκρότημα επανέρχεται μετά από διετή παύση της δραστηριότητάς του και με ένα νέο μέλος πλέον στη σύνθεσή του.

Μαζί τους θα εμφανιστούν οι Cube, λίγες εβδομάδες πριν την κυκλοφορία του ομώνυμου ντεμπούτου τους.

Οι Semen Of The Sun είναι μία τριμελής rock μπάντα με έδρα την Αθήνα, η οποία συνδυάζει alternative, grunge, και post-punk ήχους. Το 2008 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους άλμπουμ με τίτλο "Radio Adult: Slow Songs, Cheese & Wine" (The Lab/Spinalonga Records) το οποίο απέσπασε ενθουσιώδεις κριτικές από τον μουσικό Τύπο.

Μεταξύ 2008-2010 εμφανίστηκαν ζωντανά με πολλές σημαντικές ελληνικές μπάντες όπως οι Deus Ex Machina, Planet Of Zeus, Rocking Bones κ.α, αλλά και ως support group σε συναυλίες ξένων συγκροτημάτων όπως οι Brant Bjork And The Bros (Ex Kyuss), Warrior Soul, Iron Butterfly.

Το χειμώνα του 2011 και με την αποχώρηση του Γιάννη Παπαχρήστου (τύμπανα) από την μπάντα, σταματάνε τη δραστηριότητά τους για σχεδόν δύο χρόνια και αφότου έχουν μόλις ολοκληρώσει τις ηχογραφήσεις του δεύτερου τους άλμπουμ.

Το 2012 βρίσκει τη μπάντα ξανά μαζί με την προσθήκη του Γιώργου Νικολόπουλου (Yellow Devil Sauce) - τύμπανα, και προχωρούν στην κυκλοφορία του διαδόχου του "Radio Adult...", με τίτλο "The Walk".

"The Walk" (2012)

Το "The Walk" ηχογραφήθηκε κατά τη διάρκεια του 2010 στην Αθήνα στο στούντιο Μουσική & Μουσικοί από τον Μηνά Εμμανουήλ. Η ιδιαίτερη-vintage ατμόσφαιρα του στούντιο παρέπεμπε σε προηγούμενες δεκαετίες (60s-70s). Διακοσμημένο με χοντρά μεγάλα χαλιά, μπομπινόφωνα στους διαδρόμους και αφίσες των Greatful Dead και Rolling Stones, έδωσε το ερέθισμα στην μπάντα ως προς τον τρόπο που θα ηχογραφούσε - Less is More. Αυτή τη φορά τα πράγματα ήταν πιο απλά, λιγότερα drives/overdubs στις κιθάρες, straight rock τύμπανα-μπάσο, φωνές περασμένες από Space Echo του '73, και όλα αυτά σε μία παλιά αναλογική κονσόλα. Η θεματολογία του άλμπουμ είναι επηρεασμένη σε μεγάλο βαθμό από τη ζωή στην πόλη της Αθήνας αλλά και τους ανθρώπους της.

Semen Of The Sun + Cube

Σάββατο 3 Νοεμβρίου @ An Club
Έναρξη: 21:30
Είσοδος: 7 ευρώ

Club info: www.anclub.gr

Promo Trailer:Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET