Οι Gathering στην Ελλάδα το Φεβρουάριο

02/11/2006 @ 14:26
Πέντε μέλη. Μια αιθέρια γυναικεία φωνή που υπνωτίζει. Σκοτεινές, επικές μελωδίες που συναντιούνται στο σταυροδρόμι της goth και doom μουσικής. Νότες που τέρπουν το μυαλό και μουδιάζουν τις αισθήσεις. Στίχοι που ταλαντεύονται μεταξύ ουρανού και γης, πραγματικότητας και ονείρου. Δημιουργοί: The Gathering. Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου - Μύλος (Αποθήκη), Θεσσαλονίκη. Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου - Gagarin 205, Αθήνα.

Χαράζοντας μια πορεία που συγκεντρώνει στοιχεία από το doom, death, goth, progressive και «συμφωνικό» black metal, οι The Gathering ικανοποιούν όλα τα μουσικά γούστα. Η Anneke van Giersbergen, σε αντίθεση με άλλες front women που αρέσκονται στο να προκαλούν χωρίς λόγο και αιτία, παγιδεύει το ακροατήριό της με τραγούδια που στοιχειώνουν τις αισθήσεις και λαμβάνουν μία σχεδόν ποιητική υπόσταση... Οι στίχοι των The Gathering συνθέτουν ένα παραμύθι το οποίο θα διηγηθούν στο ελληνικό κοινό τους μέσα στην πιο απόκοσμη και μυστηριώδη metal ατμόσφαιρα στις 2 εμφανίσεις τους σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα αντίστοιχα.



Band bio:

Οι the Gathering σχηματίστηκαν το 1989 από τα αδέρφια Hans και René Rutten, τον Bart Smits και oρισμένους φίλους τους. Από την αρχή αποφάσισαν να αποφύγουν το εύκολο και συνηθισμένο μουσικό μονοπάτι, δημιουργώντας το προσωπικό τους στυλ. Ο κατ’εξοχήν metal ήχος της μπάντας συνάντησε θετικές κριτικές από τον μουσικό τύπο με αποτέλεσμα το 1991 οι the Gathering να ανοίξουν τις συναυλίες των Death και Morbid Angel.

Τελικά το 1992 κυκλοφόρησε το πρώτο, ολοκληρωμένο άλμπουμ τους με τίτλο Always. Αγγίζοντας τα όρια μεταξύ του Gothic και Doom μέταλ, οι the Gathering έχτισαν σιγά σιγά ένα φανατικό κοινό και την κατάλληλη στιγμή, το 1994, εισχώρησε στην μπάντα η front woman Anneke van Giersbergen. H νεαρή τραγουδίστρια, με φωνή εκπαιδευμένη στην jazz και κλασσική μουσική, χάραξε ένα νέο δρόμο για το συγκρότημα. Το 1995, κυκλοφόρησε το ιδιαίτερο επιτυχημένο άλμπουμ με τίτλο Mandylion αποδεικνύοντας ότι τα μέλη της μπάντας ήταν δεμένα μεταξύ τους. Δύο χρόνια αργότερα περιόδευσαν σε ολόκληρη την Ευρώπη έχοντας το Nighttime Birds στις αποσκευές τους.

Με το διπλό άλμπουμ How To Measure A Planet? η μπάντα υιοθέτησε έναν πιο περίπλοκο ήχο ενώ το 2000, κυκλοφόρησαν δύο νέα άλμπουμ: το live album με τίτλο Superheat και το στούντιο άλμπουμ με τίτλο if_then_else. Ακολούθησε το mini CD Black Light District που κυκλοφόρησε το 2002 ως δώρο στους οπαδούς τους. Το 2003 είδε την κυκλοφορία του Souvenirs, που αποτέλεσε σταθμό στην καριέρα των the Gathering. Το 2003 η μπάντα ξεκίνησε να περιοδεύει πάλι και τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου ηχογράφησαν το semi-acoustic live άλμπουμ με τίτλο Sleepy Buildings το οποίο περιείχε νέες ενορχηστρώσεις παλιότερων τραγουδιών τους.

Το 2004 οι the Gathering εμφανίζονται με νέο line-up ύστερα από την αποχώρηση του μπασίστα Hugo Prinsen Geerligs στα τέλη του 2003. Τη θέση του Hugo πήρε ο Marjolein Kooijman. Μετά τη γέννηση του παιδιού της το Φεβρουάριο του 2005, η Anneke ανέβηκε στις 23 Μαϊου στην σκηνή του Paradiso στο Άμστερνταμ μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας πραγματοποιώντας τη μοναδική τους εμφάνιση εκείνο το χρόνο, η οποία κυκλοφόρησε αργότερα σε dvd με τίτλο A Sound Relief.

Το 2006 ξεκίνησε δυναμικά για τους the Gathering αφού το live DVD "A Sound Relief" προτάθηκε για Βραβείο Dutch Edison.

Με την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ τους, Home, οι the Gathering απέδειξαν ότι δεν περιορίζονται από τα όρια που θέτει μια χώρα, μια μουσική σκηνή ή μία εποχή αλλά αντίθετα θέτουν τα δικά τους στάνταρντ ερχόμενοι έτσι αντιμέτωποι μόνο με τον εαυτό τους.

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET