Οι U2 σε συνεργασία με την Apple ετοιμάζουν ψηφιακό μουσικό φορμάτ που θα φέρει επανάσταση

«Θα αποδειχτεί τόσο ακαταμάχητο που ο κόσμος θα αρχίσει να αγοράζει πάλι μουσική»

19/09/2014 @ 10:10
Μετά τον πανικό που προκάλεσε η «αδιάκριτη» και απροειδοποίητη διανομή του νέου άλμπουμ των U2 σε όλους τους κατόχους iTunes (συμφωνία στα πλαίσια της οποίας, όπως λένε οι φήμες, οι U2 κέρδισαν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό), ετοιμάζεται ακόμα μια συνεργασία μεταξύ των Ιρλανδών και του τεχνολογικού κολοσσού της Apple.

Οι U2 συνεργάζονται με την Apple για τη δημιουργία και ανάπτυξη ενός εντελώς καινούργιου ψηφιακού μουσικού φορμάτ, το οποίο «θα αποδειχθεί τόσο ακαταμάχητα εντυπωσιακό για τους ακροατές που θα δελεαστούν να αρχίσουν να αγοράζουν δίσκους ξανά - ολόκληρους δίσκους ή μεμονωμένα κομμάτια», σύμφωνα με το αμερικάνικο περιοδικό Time.

Οι U2, όπως δηλώνουν οι ίδιοι, δεν το κάνουν για το δικό τους κέρδος, αλλά για να ωφεληθούν οι καλλιτέχνες που δεν μπορούν να περιοδεύουν: «Οι συνθέτες δεν είναι άνθρωποι που περιοδεύουν. Ο Cole Porter (σ.σ.: Αμερικανός συνθέτης που έφυγε από τη ζωή το 1964) δεν θα πούλαγε μπλουζάκια. Ο Cole Porter δεν θα ερχόταν να παίξει σε ένα στάδιο δίπλα στο σπίτι σου.»
  • SHARE
  • TWEET