Οι Pink Floyd επιτίθενται στην Pandora για τα δικαιώματα των καλλιτεχνών

27/06/2013 @ 11:12
Οι Pink Floyd έβαλαν πυρά κατά της εταιρίας Pandora, η οποία πρόσφατα διεξήγαγε διαδικτυακή δημοσκόπηση για υποστήριξη του ψηφιακού ραδιοφώνου.

«Η διαδικτυακή δημοσκόπηση δεν αναφέρει ότι η Pandora θέλει να βγάλει κέρδος εις βάρος των αμοιβών των καλλιτεχνών», δήλωσαν οι Pink Floyd στη USA Today. «Τα ψιλά γράμματα είναι η μία όψη του νομίσματος. Το θέμα, όμως, είναι ότι ένας μουσικός μπορεί να διαβάσει αυτό το «γράμμα υποστήριξης» πολλές φορές και να μην καταλάβει ποτέ ότι θα υπέγραφε κάτι που θα έκοβε τις απολαβές του από τα πνευματικά δικαιώματα για να βγάλει περισσότερα η Pandora.»

Πέρσι, οι Pink Floyd ήταν ένα από τα 130 συγκροτήματα που αντιτέθηκαν στις προσπάθειες της Pandora να κόψει τις χρηματικές απολαβές των συγκροτημάτων. Εν τέλει το θέμα κατέληξε στο κογκρέσο και οι απολαβές από πνευματικά δικαιώματα απλά μειώθηκαν.

Βέβαια, πέραν της μεριάς των Pink Floyd, υπήρχε κόσμος που κατέκρινε το συγκρότημα σχετικά μη τη χρονική συγκυρία της εν λόγω επίθεσης. Βλέπετε, πρόσφατα υπέγραψαν συμβόλαιο με το Spotify, τη μεγαλύτερη εταιρία streaming μουσικής, της οποίας τα συμφέροντα έρχονται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των ψηφιακών ραδιοφωνικών σταθμών, οπότε αρκετοί μουσικόφιλοι ήταν δύσπιστοι όσον αφορά τη στάση του συγκροτήματος.
  • SHARE
  • TWEET