Οι Eagles of Death Metal θυμούνται ανατριχιαστικές στιγμές της σφαγής στο Bataclan

Δείτε ολόκληρη τη συγκινητική συνέντευξη στο Vice - Πρόσωπο με πρόσωπο με δράστη ήρθε ο frontman

25/11/2015 @ 22:40
Eagles of Death Metal μίλησαν στο Vice, δέκα μέρες μετά το μακελειό στο Bataclan του Παρισιού που κόστισε τη ζωή σε 89 θεατές. Η Αμερικανική rock n' roll μπάντα παρουσιάστηκε συγκλονισμένη από όσα έζησε αλλά και αποφασισμένη να συνεχίσει αυτό που κάνει.

«Η μουσική είναι η ζωή μας. Καλούμε όλο τον κόσμο να έρθει μαζί μας, τους ευχαριστούμε για την αγάπη τους». Σε ερώτηση τι έχουν να πουν στους οπαδούς που τους περιμένουν στο μέλλον για συναυλίες, ο Josh Homme απάντησε: «Μην κουνηθείτε. Θα έρθουμε σε εσάς»!

Στο ξεκίνημα, όλοι θυμούνται με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τα όσα συνέβησαν. Τον ηρωϊσμό των θεατών, που προσπαθούσαν να βοηθήσουν τους φίλους τους, τον πανικό, τις ενστικτώδης κινήσεις για να αποφύγουν τις σφαίρες.

Ο τραγουδιστής Jesse Ηughes αποκάλυψε πως έψαχνε με αγωνία τη φίλη του (τη βρήκε τελικά), τρέχοντας πίσω στα παρασκήνια. Εκεί ήρθε τετ α τετ με έναν από τους δράστες, που χτύπησε με το όπλο την πόρτα, αλλά κατάφερε να του ξεφύγει, χωρίς καν ο ίδιος να θυμάται πως.

Ο Ηughes, σαφώς πιο συγκινημένος, ευχαριστεί συνεχώς σχεδόν κλαίγοντας, τον Josh Homme που από τις ΗΠΑ έκανε τα πάντα να τους φέρει πίσω. Ο Ηughes μιλά για την γενναιότητα πολλών να σώσουν τους φίλους τους και αυτός ήταν ο λόγος που πέθαναν τόσοι πολλοί. Κανείς δεν έφευγε. O μηχανικός ήχου της μπάντας διηγείται πως κατάφερε να ξεφύγει τη στιγμή που οι τρομοκράτες γέμιζαν εκ νέου τα όπλα τους.  O ντράμερ Julian Dorio δήλωσε, σε δικό του post, πως η μπάντα επιθυμεί, κάποια στιγμή, να επιστρέψει στο Bataclan και να τελειώσει τη συναυλία.

Η μπάντα κάλεσε στο τέλος κάθε καλλιτέχνη, κάθε είδους μουσικής, να διασκευάσουν το δικό τους τραγούδι "I Love You All The Time" και οι ίδιοι θα ζητήσουν από κάθε πλατφόρμα μουσικής και dj, να παραχωρήσουν τα δικά τους κέρδη, μαζί με αυτά της μπάντας, ως μια μικρή βοήθεια στις οικογένειες των θυμάτων.

Δείτε την 25λεπτη συνέντευξη από εδώ.
  • SHARE
  • TWEET