Ο θρύλος του Rock N' Roll Jerry Lee Lewis στην Αθήνα

13/04/2010 @ 14:19
Παρασκευή 23 Ιουλίου, Θέατρο Λυκαβηττου, Αθήνα

The Greatest Rock N' Roll Show on Earth

Jerry Lee Lewis
Linda Gail Lewis & Some Like It Hot
The Memphis Beats




Ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες όλων των εποχών επισκέπτεται την χώρα μας για μια από τις μεγαλύτερες συναυλίες της χρονιάς! Ο λόγος για τον Jerry Lee Lewis, έναν από τους κορυφαίους μουσικούς της Rock and roll, που έχει ξαναεμφανιστεί στη χώρα μας σε συναυλίες που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία τόσο στα τέλη της δεκαετίας του '80, όσο και στις αρχές της δεκαετίας του '90.

Αυτό το καλοκαίρι επισκέπτεται την χώρα μας μετά από απουσία 20 ολόκληρων ετών, στα πλαίσια μιας μεγάλης περιοδείας που έχει ήδη ξεκινήσει και οι μέχρι τώρα εμφανίσεις του αποδεικνύουν ότι επέστρεψε με ενέργεια και διάθεση να μας θυμίσει ότι είναι ένας από τους μεγάλους θρύλους του ροκ εν ρολ...

Στις 23 Ιουλίου, στο θέατρο Λυκαβηττού θα είναι ο κορυφαίος εκρόσωπος σε ένα ροκ εν ρόλ πάρτυ στο οποίο συμμετέχουν η Linda Gail Lewis (η αδελφή του) με τους Some Like it Hot και οι Memphis Beats.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: MUSIC BOX PRODUCTIONS
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 210-6465000 & www.musicboxproductions.gr

Τιμές εισιτηρίων
35 € (προσφορά που ισχύει για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων)
55 € (γενική είσοδος)

Προπώληση εισιτηρίων
PUBLIC (Σύνταγμα, Πειραιά), FNAC (Μοναστηράκι, Mall, Γλυφάδα), VILLAGE CINEMAS (Ρέντη, Mall, Φάληρο, Παγκράτι), Ticket House (Πανεπιστημίου 42), τηλεφωνικά στο 801 100 9191 (αστική χρέωση) ή από κινητό το 210 8108080 και ηλεκτρονικά στο www.villagecinemas.gr και στο www.ticketpro.gr

Έναρξη προπώλησης: Δευτέρα 26 Απριλίου



Το ροκ εντ ρολ αποτελεί τον πρόγωνο του ροκ και γεννήθηκε στις ΗΠΑ την δεκαετία του 40. Ωστόσο η μεγάλη έκρηξη αυτής της μουσικής έγινε το 1955 με το σάουντρακ της ταινίας «Η Ζούγκλα Του Μαυροπίνακα» και το διάσημο “Rock around the clock”.
Ανάμεσα στις προσωπικότητες και τους θρύλους που το δημιούργησαν είναι οι Elvis Presley, Chuck Berry, Little Richard, Bill Halley αλλά και ο Jerry Lee Lewis…
Η καριέρα του Jerry Lee Lewis ξεκίνησε στο Μέμφις, με την ηχογράφηση στην Sun Records το 1956. Το πρώτο χιτ του έγινε το single «Crazy Arms» το 1956 και το επόμενο «Whole Lotta Shakin' Goin' On» το 1957 έγινε και η σημαία του τραγουδιστή. Ακολούθησαν με την ίδια επιτυχία και τα τραγούδια  «Great Balls Of Fire», «Mean Woman Blues», «Breathless», «High School Confidential» που τον καθιέρωσαν ως έναν από τους μεγαλύτερους θρύλους της Rock and roll.
Επειδή ήταν ένας πολύ καλός πιανίστας, δεν μπορούσε να απομακρυνθεί από το πιάνο κατά την διάρκεια της συναυλίας κι έτσι έβγαζε όλη την εκρηκτική ενέργεια του, στο παίξιμο που πολλές φορές έφτανε σε ακραίους τρόπους όπως τα χτυπήματα με το πόδι και το κεφάλι  στα πλήκτρα.
Η κορυφαία καριέρα του σχεδόν γκρεμίζεται από το σκάνδαλο που σκάει σαν βόμβα τον Μάιο του 1958 κι ενώ βρίσκεται σε περιοδεία στην Αγγλία και τη Σκοτία. Η είδηση του γάμου του με την κόρη του πρώτου του ξάδερφου δημιουργεί οργή στα ΜΜΕ της Αγγλίας που τον καταδικάζουν και τον αναγκάζουν σε διακοπή της περιοδείας και την άμεση επιστροφή του στην πατρίδα όπου και εκεί τον περιμένει παρόμοια υποδοχή.
Τα τραγούδια του για μεγάλο χρονικό διάστημα εξαφανίστηκαν από τον αέρα τον ραδιοφώνων και μόνο ο Alan Freed ένας από τους διάσημους disk jockeys εκείνης της εποχής,  έμεινε πιστός στον μουσικό και συνέχισε να βάζει τα τραγούδια του.
Το 1960 κι ενώ το σκάνδαλο είχε σιγά-σιγά ξεχαστεί, ο Jerry Lee Lewis αποκτά ξανά μεγάλη δημοτικότητα στο ευρωπαϊκό κοινό και ιδιαίτερα στην Μεγάλη Βρετανία και την Γερμανία.
Το 1963 ο Jerry Lee Lewis χώρισε από την δισκογραφική εταιρία του Sun Records και άρχισε την αναζήτηση για νέους δρόμους. Μετά από μια σειρά από πειραματισμούς στρέφεται όπως πολλοί άλλοι της ροκ μουσικής και στην κάντρι, όπου τον περιμένει μεγάλη επιτυχία.
Το 1968 το όνομα Jerry Lee Lewis εμφανίστηκε στις πρώτες θέσεις των τσαρτ της κάντρι με το σινκλ  «What’s Made Milwaukee Famous (Has Made a Loser Out of Me)».
Το 1971 το σινγκλ του Jerry Lee Lewis «Would You Take Another Chance on Me»/«Me and Bobby McGee» γίνετε χρυσό.
Το 1973 το σινγκλ «Chantilly Lace» ανεβαίνει στην κορυφή του καντρι τσαρτ Μπίλμπορντ όπου παραμένει για 3 εβδομάδες.
Το 1986 δημιουργείται το Rock and Roll Hall of Fame, και ο Jerry Lee Lewis έγινε ένα από τα 10 πρώτα μελή του. Τρία χρόνια αργότερα και βασισμένη στο βιβλίο της Myra Gale Brown βγαίνει μια ταινία-βιογραφία για τον Jerry Lee Lewis με τον τίτλο Great Balls Of Fire  που πιάνει την περίοδο από τα παιδικά του χρόνια έως την εποχή του σκανδάλου. Τον ρόλο του Jerry Lee Lewis υποδύεται ο Dennis Quaid ενώ τον ρόλο της Myra Gale Brown η Winona Ryder. Ειδικά για την ταινία, ο Lewis ηχογραφεί ξανά τα πιο γνωστά του τραγούδια.
Στον Lewis δόθηκε επίσης ένας ιδιαίτερος ρόλος στην βιογραφική ταινία Walk the Line για την ζωή του  Johnny Cash.
Τον Μάρτιο του 2010 κυκλοφόρησε το καινούριο CD/DVD του Jerry Lee Lewis, στο οποίο συμμετέχουν ανάμεσα σε άλλους οι Neil Young, Kid Rock και Kris Kristofferesen.

ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΑΡΑΧΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ
·    Στα 41 γενέθλια του, κατά την διάρκεια της βραδιάς, ο Lewis σημαδεύει με ένα όπλο τον μπασίστα του χωρίς να ξέρει πως είναι γεμάτο, τον πυροβολεί και τον πετυχαίνει στο στήθος χωρίς ευτυχώς να του αφαιρέσει τη ζωή.
·    Μερικές εβδομάδες αργότερα ένα ακόμα συμβάν με όπλο θα τον οδηγήσει στα κρατητήρια. Ο Έλβις Πρίσλεϊ τον καλεί στο σπίτι του στο Γρεϊσλαντ, όμως η φρουρά του Έλβις δεν ενημερώθηκε για την επίσκεψη του. Στο ερώτημα λοιπόν της φρουράς στην πύλη για τον λόγο της επίσκεψης, ο Lewis βγάζει το όπλο του και λέει πως ήρθε να σκοτώσει τον Πρίσλεϊ .







Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET