Ο Terry Lee Hale στη Θεσσαλονίκη

26/01/2003 @ 16:53
Το ηλεκτρονικό περιοδικό Atraktos.net και η kazan dB productions παρουσιάζουν: Terry Lee Hale + Ντίνος Σαδίκης
Θεσσαλονίκη (ΜΥΛΟΣ, Ξυλουργείο), Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2003. Έναρξη: 22.30
Το live θα συνοδεύεται από Americana party και δωρεάν cds.

Ο γεννημένος στο Τέξας Terry Lee Hale έχει καταξιωθεί στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα και έχει γίνει αγαπητός στο κοινό με μια σειρά δίσκων (Old Hand, Leaving West, Tornado Alley, Frontier Model) που κυκλοφόρησε στην γερμανική εταιρία GLITTERHOUSE. Ο δίσκος "The Blue Room" του 2001 σε παραγωγή του Chris Eckman (Walkabouts), μελαγχολικός και ακουστικός, είναι από τους πιο δυνατούς της καριέρας του. Αλλά και το 2002 μας χάρισε 2 σπουδαίες κυκλοφορίες:
  • Tον 8ο του δίσκο Hardpan (μαζί με τους Chris Burroughs, Joseph Parsons, Todd Thibaud)
  • Aλλά και το Frozen (A selection of Live/Solo Performances 1993-2000), τον πρώτο του live δίσκο.

    Ο Terry Lee Hale είναι γνωστός για τις μοναδικές live εμφανίσεις του, γεγονός άλλωστε που έχει αποδείξει στο ελληνικό κοινό και στο παρελθόν. Συνεχιστής της παράδοσης των singer-songwriters, δημιουργεί στα live του μια μαγευτική ατμόσφαιρα που απορρέει από την κιθαριστική του δεινότητα, την χαρακτηριστική του ερμηνεία αλλά και από την θεατρικότατη παρουσία του πάνω στη σκηνή. Ένας γνήσιος "παραμυθάς" με την κιθάρα του.

    Ο Terry Lee Hale αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση μουσικού, που συνδυάζει τη συναισθηματική έκφραση της μουσικής του, με το δεξιοτεχνικό παίξιμο της κιθάρας, την ποιητική οδό της επικοινωνίας. Με μια πλειάδα δίσκων που όλοι τους έγιναν αποδεκτοί και αγαπητοί με μεγάλο ενθουσιασμό από το μουσικόφιλο κοινό κατάφερε πολύ γρήγορα να γίνει ένα καταξιωμένο όνομα στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα. Ακολουθώντας τα μονοπάτια του σύγχρονου Blues Rock της Αμερικής, με όλα τα δαιδαλώδη παρακλάδια του, κατάφερε να δημιουργήσει γρήγορα έναν μύθο γύρω από το όνομά του, και παράλληλα να αποτελεί έναν μουσικό που δεκάδες συγκροτήματα και καλλιτέχνες επιδίωξαν τη συνεργασία του.

    Η μουσική του είναι οικεία σε όλους αυτούς που αγαπούν τους Walkabouts, Giant Sand, Hip Young Things, Hitchin Post, Steve Wynn, REM , Hazeldine και πολλούς άλλους. H ακουστική κιθάρα στα χέρια του μεταλάσσεται σε ένα άμεσο μέσο της ροκ κουλτούρας. Οι μπαλάντες με τα ξαφνικά κοφτά κιθαριστικά ξεσπάσματα, η βραχνή φωνή, οι όμορφες μελωδίες ανοίγονται σε κάθε live ως οι πόρτες για να αντιληφθούμε τις σκοτεινές γωνιές ενός σπουδαίου rock καλλιτέχνη.

    Και αν τα παραπάνω σας ακούονται υπερβολικά μπορείτε να τα επαληθεύσετε αν ρωτήσετε κάποιον που είχε τη τύχη να τον παρακολουθήσει ζωντανά. Το βράδυ της Κυριακής 2 Φεβρουαρίου, στο Ξυλουργείο του ΜΥΛΟΥ, θα μας προσφέρει απλά και απλόχερα, μια όμορφη μουσική εμπειρία.

    Πληροφορίες: atraktos@atraktos.net
  • SHARE
  • TWEET