Ο David Gilmour συνεργάζεται με τους The Orb

22/09/2010 @ 14:18
Το ambient / house group των The Orb ανακοίνωσε τη συνεργασία του με τον David Gilmour για το επερχόμενο project του, "Metallic Spheres".

Όλα ξεκίνησαν από την πρόσφατη συνεύρεσή τους στην -φιλανθρωπικού χαρακτήρα- επανηχογράφηση του τραγουδιού "Chicago" του Graham Nash. Ο στενός συνεργάτης της μπάντας, Youth, κλήθηκε να δημιουργήσει ένα remix και, μαζί με τον Alex Patterson των The Orb, ενθουσιάστηκαν τόσο από το εγχείρημα, ώστε συνέχισαν να δουλεύουν μέχρι που κατέληξαν σε υλικό για ένα full-length album.

Έχοντας προσκαλέσει τον David Gilmour στο studio του Youth στο Λονδίνο, για να εμπλουτίσει το νέο τους δημιούργημα με την κιθάρα του, η τριάδα εργάστηκε πάνω σε ένα ηχητικό μείγμα με μεγάλη ποικιλία από διαφορετικά στυλ. Έτσι, το project του "Metallic Spheres" είχε γεννηθεί.

Το album είναι σχεδιασμένο να ακουστεί σε δύο μέρη: το "Metallic Side" (24' 48") και το "Spheres Side" (25' 09"). Κάθε μέρος χωρίζεται σε πέντε επιμέρους ενότητες. Στο album χρησιμοποιείται μοναδικά το χαρακτηριστικό παίξιμο του Gilmour, ο χειρισμός του ήχων, των πλήκτρων και των πικάπ του Alex Patterson, και το μπάσο και τα πλήκτρα του Youth.

Το "Metallic Spheres" θα είναι διαθέσιμο σε τρεις μορφές: μονό και διπλό CD σε deluxe έκδοση, ψηφιακή έκδοση για «κατέβασμα» και βινύλιο 180 γραμμαρίων. Η deluxe έκδοση του διπλού CD συμπεριλαμβάνει ένα επιπλέον CD, που χρησιμοποιεί την νέα υπηρεσία "3D60TM", η οποία επιτρέπει μία νέα ηχητική εμπειρία 360 μοιρών για όλα τα στερεοφωνικά, χωρίς κανέναν ειδικό εξοπλισμό.
  • SHARE
  • TWEET