Ο Ozzy Osbourne μιλάει για την αποχώρηση του Bill Ward

«Μπορεί να υπήρχαν οικονομικοί λόγοι, αλλά δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει ως drummer στις συναυλίες»

09/05/2013 @ 11:14
Πριν έναν χρόνο, ο drummer και ιδρυτικό μέλος των Black Sabbath, Bill Ward, αποχώρησε από την μπάντα.

Ο λόγος, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν το «μη ικανοποιητικό συμβόλαιο», όμως σε μία πρόσφατη συνέντευξή του, ο Ozzy Osbourne δήλωσε πως ο Ward δεν ήταν σε θέση να ανταπεξέλθει στις φυσικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε όταν έπρεπε να ανέβει στη σκηνή και να κάνει ένα full set για ώρες, πίσω από το drum kit.

Παρά τους ισχυρισμούς λοιπόν του Ward, ο Osbourne δήλωσε στο Mojo πως όταν ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για το reunion των Black Sabbath, τα προβλήματα με τον drummer ήρθαν στην επιφάνεια.

«Φαντάζομαι έχει να κάνει κυρίως με οικονομικά θέματα, αλλά υπάρχει και μία άλλη όψη σε όλο αυτό. Όταν ο Bill εμφανίστηκε, οφείλαμε να ρωτήσουμε, Μπορεί να σταθεί σε μία συναυλία που θα διαρκέσει μιάμιση ή δύο ώρες; Μπορεί να ανταπεξέλθει; Εγώ πρότεινα να κάνουμε ένα full set πειραματικά για να δούμε, καθώς είχε καιρό να παίξει και η θέση του drummer είναι η πιο απαιτητική από όλες. Κοιτούσαμε τον Bill και δε μπορούσε να θυμηθεί τι κάναμε. Αλλά δεν ήρθε ξεκάθαρα να μας πει δεν μπορώ να βγάλω τη συναυλία, αλλά θα βρούμε έναν τρόπο, ίσως με κάποιον άλλον drummer να τον βοηθάει. Ή έστω να πει ότι θα παίξει σε μερικά τραγούδια, όχι σε όλα. Θα ήμασταν ok έτσι.»

Ο Ozzy συνέχισε: «Τον καταλαβαίνω βέβαια, η υπερηφάνειά του πληγώθηκε. Ο τύπος θα είναι πάντα ένας κοντινός μου φίλος, ένας αδερφός για εμένα, αλλά δεν μπορεί να εντυπωσιάζεται που δεν έβγαλε τη συναυλία. Είχε κίτρινα memo χαρτάκια παντού πάνω στο kit, και εγώ τον ρωτούσα τι στο **** τα θέλεις τόσα χαρτάκια, Bill; και εκείνος απαντούσε πως δεν θυμόταν τι έπρεπε να κάνει. Πώς θα θυμάσαι με 500.000 χαρτάκια κολλημένα πάνω στα drums, πώς θα ξέρεις ποιο να κοιτάξεις;. Και μου απαντούσε ότι θα ξέρει, έτσι απλά. Τέλεια. Δεν είχα σκοπό να του κάνω τη ζωή δύσκολη, αλλά δεν είχα και την υπομονή να ασχολούμαι με τέτοια.»

Ενδιαφέρον έχουν βέβαια κάποια σημεία από τη δήλωση που έκανε ο Ward μετά την αποχώρησή του, στα οποία τόνιζε πως οι Black Sabbath του ζήτησαν να συμμετέχει ελάχιστα στη συναυλία του Download Festival το 2012.

«Τον Απρίλιο του 2012, μου ζητήθηκε να συμμετάσχω ελάχιστα στο Download. Δεν μου δόθηκαν πάνω από τρία τραγούδια να παίξω, ενώ ένας άλλος drummer θα έπαιζε τα υπόλοιπα όπως φαίνεται. Δεν είχα τη διάθεση να πάρω μέρος σε αυτή την προσφορά. Δεν ήμουν έτοιμος να δω κάποιον άλλον drummer να παίζει ολόκληρο το set των Sabbath, ενώ εγώ θα έπαιζα μόνο τρία τραγούδια.»
  • SHARE
  • TWEET