Ο Mark Lanegan σε mini ελληνική περιοδεία τον Μάρτιο

Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλος οι σταθμοί της περιοδείας του

28/11/2014 @ 13:16
Doledrums presents:

Mark Lanegan Band
mini tour

Πέμπτη 19 Μαρτίου @ Gagarin 205 / opening act: Lyenn
Τιμή εισιτηρίου: 20 ευρώ για περιορισμενα εισιτήρια / 25 ευρώ προπώληση / 28 ευρώ πόρτα.

Παρασκευή 20 Μαρτίου @ Principal Club Theater (Θεσσαλονίκη) / opening act: Faye Dunaways
Τιμή εισιτηρίου: 20 ευρώ προπώληση / 25 ευρώ πόρτα.

Σάββατο 21 Μαρτίου @ Lab Art (Βόλος) / opening act: Lyenn
Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ για περιορισμένα εισιτήρια / 18 ευρώ προπώληση / 22 ευρώ πόρτα.

Σημεία προπώλησης: Ticket House, Viva.gr, τηλεφωνικά στο 11876 και από όλα τα καταστήματα Public, Παπασωτηρίου και Seven Spots.

Στη μακρά πορεία του, που και με τίτλους να επιχειρήσει κανείς να την ανατρέξει θα του πάρει κάποιον χρόνο, ο Mark Lanegan έβρισκε συνέχεια τρόπους να επανεφευρίσκει τον εαυτό του: Screaming Trees, Queens Of The Stone Age, Isobel Campbel, Gutter Twins, Greg Dulli, The Twilight Singers, Mark Lanegan band. Ωστόσο, ό,τι και να κάνει, ένα πράγμα παραμένει απαράλλαχτο - ο Mark είναι πάντα ο βλοσυρός crooner με την μπάσα φωνή που επικαλείσαι τις μικρές ώρες μεταξύ καπνού και αλκοόλ για να νιώσεις παραδόξως λυτρωμένος.

Ο Lanegan φτιάχνει καλύτερα από όλους soundtracks για μικρές, προσωπικές καταστροφές, και το νέο του άλμπουμ "Phantom Radio" δεν είναι εξαίρεση. Ένας ακόμα δίσκος που θα δώσει κομμάτια που θα ακούγονται στο διηνεκές, αλλά και ένας δίσκος που σήμανε την ανάμιξη του καλλιτέχνη με την τεχνολογία, αφού ένα μεγάλο μέρος του ηχογραφήθηκε σε smartphone με τη χρήση τού application Funk Box. Παρόλο το αποφασιστικό πέρασμα των blues του στον 21ο αιώνα, οι αναμενόμενες επιρροές δεν λείπουν. Τα '80s, τα grunge '90s, το ποτό και ο χαμηλών τόνων θρήνος είναι εδώ και ανακατεύονται με ηλεκτρονικά στοιχεία και synths που μπορεί να ξενίσουν κάποιους από τους λάτρεις του πρωτόγονου στυλ του, αλλά που τελευταία φαίνεται ότι αρέσουν στον ίδιο, ο οποίος έχει εξοικειωθεί και με εναλλακτικές ενορχηστρώσεις.

Oι κριτικές για το πιο πρόσφατο άλμπουμ του «post grunge Johnny Cash», όπως τον χαρακτήρισε το ΝΜΕ, είναι φυσικά οι καλύτερες. Ο δίσκος που συνεχίζει εκεί που σταμάτησε το "Blues Funeral" του 2012 εμπλουτίζει το παλμαρέ της gothic americana του Mark με στοιχεία που ποικίλλουν θυμίζοντας, ανά στιγμές, από Sisters Of Mercy και Joy Division μέχρι trip hop και το «σπάσιμο» στα φωνητικά των Portishead. Τα "The Killing Season", "Death Trip To Tulsa", "I Am The Wolf", είναι εδώ και περιμένουν να γίνουν κλασικά.

Την Πέμπτη 19 Μαρτίου ο Mark Lanegan θα επιστρέψει μετά από καιρό στην αγαπημένη του σκηνή του Gagarin 205 με νέα τραγούδια γεμάτα από την παλιά, γνωστή νοσηρή ομορφιά των συνθέσεων του αγαπημένου του αθηναϊκού κοινού. Θα είναι χωρίς αμφιβολία ένα αξέχαστο βράδυ.

Είπαν για το "Phantom Radio":

- «To "Torn Red Heart" είναι το πιο όμορφο ερωτικό τραγούδι που έχει ηχογραφήσει ποτέ ο Lanegan» - The Guardian
- «Παρά το γεγονός ότι το μεγαλύτερο τμήμα του άλμπουμ ηχογραφήθηκε σε κινητό, η μελωδική κομψότητα του Lanegan είναι ισάξια κλασικής ορχήστρας» - ΝΜΕ
- «O Lanegan επιστρέφει στην αίσθηση που μας άφησε το "Blues Funeral", αλλά τον δίσκο αυτό διαπνέει μεγαλύτερη σιγουριά» - Pitchfork
- «Ένα μοναχικό πάρτυ στην πίσω αυλή ενός serial killer... o Leonard Cohen του σκυθρωπού alt rock» - The Rolling Stone
- «Mε το "Phantom Radio" ο πήχυς μπαίνει ακόμα ψηλότερα» - Uncut
- «Ένα γενναίο, εμπνευσμένο βήμα στο άγνωστο» - Mojo

Lyenn (Αθήνα, Βόλος)

Ο Lyenn είναι ένα αξιοπρόσεκτο φωνητικό ταλέντο - οι φωνητικές του ικανότητες ποικίλουν από τους αγγελικούς, μαλακούς ψιθύρους μέχρι διαπεραστικές βασανισμένες κραυγές. Τα φωνητικά του διακρίνονται από πυκνότητα συναισθήματος και δημιουργούν μια έντονη, ανατριχιαστική εμπειρία στο κοινό - στη μουσική του χρησιμοποιεί ευρεία γκάμα οργάνων στοχεύοντας κατευθείαν στην ψυχή. Εξοικειωμένος με τις ζωντανές εμφανίσεις, ο Lyenn έχει περιοδεύσει πολύ στην Ευρώπη και πέρα από αυτήν είτε σόλο είτε ως μέλος πολλών συγκροτημάτων είτε ως μπασίστας του Mark Lanegan. Έχει ηχογραφήσει με εξαιρετικούς μουσικούς, μεταξύ των οποίων οι Marc Ribot, Shahzad Ismaily, Ches Smith, Doug Wieselman, Joel Hamilton, Jolie Holland και Sam Amidon. Στο υπέροχο ντεμπούτο άλμπουμ του "The Jollity Of My Boon Companion" (2009) ο Lyenn συμπεριέλαβε 10 κομμάτια που κόβουν την ανάσα και παρασύρουν τον ακροατή σε ένα πολύ έντονο ταξίδι, που όμως αξίζει τον κόπο. Το 2011 κυκλοφόρησε το "Vowels Fade First", με τα πέντε κομμάτια του να είναι πιο «ήπια» σε σχέση με την προηγούμενη δουλειά του, αλλά πάντα με την ίδια υφέρπουσα ένταση για την οποία είναι γνωστός ο Lyenn: η μουσική του αποκαλύπτει τη γεμάτη αντιθέσεις προσωπικότητά του και είναι μια πολύ προσωπική υπόθεση. Ο Lyenn ετοιμάζει νέο άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2015 και περιοδεύει με τον Mark Lanegan.

Website & Facebook
Music link
Video

Faye Dunaways (Θεσσαλονίκη)

Οι Faye Dunaways είναι το project του Fred 'Lyenn' Jacques (LYENN, Dans Dans) και του Aldo Struyf (Creature With The Atom Brain, Millionaire) των οποίων οι κοινές μουσικές καταβολές έγιναν προφανείς κατά τη διάρκεια των περιοδειών με την μπάντα του Mark Lanegan. Οι Faye Dunaways ιδρύθηκαν το 2014 και αμέσως ηχογράφησαν το πρώτο τους ΕΡ που θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2015. Ο ήχος τους είναι σκοτεινά ψυχεδελικά kraut blues με αρκετά ηλεκτρονικά στοιχεία. Οι Faye Dunaways θα ξεκινήσουν τα λάιβ παίζοντας suport για την ευρωπαϊκή περιοδεία του Mark Lanegan την άνοιξη.

Website & Facebook

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET