Νέο super-group από πρώην μέλη των Yes και των Toto

21/05/2010 @ 10:46
Τρία πρώην μέλη δύο ιστορικών συγκροτημάτων, των Yes και των Toto ένωσαν πρόσφατα τις δυνάμεις τους, υπό την «συνδυαστική» ονομασία… Yoso!



Πρόκειται για τον τραγουδιστή των Toto, Bobby Kimball, το ιδρυτικό μέλος των Yes, Tony Kaye (πλήκτρα) καθώς και τον πρώην κιθαρίστα, πληκτρά και παραγωγό των Yes, Billy Sherwood.

Το project έχει τις ρίζες τους στις αρχές του 2009, όταν υπήρχε το πλάνο μιας κοινής περιοδείας των Circa (επίσης project των Kaye και Sherwood) με τον Kimball. Η περιοδεία ακυρώθηκε μεν, αποφασίστηκε όμως ο σχηματισμός ενός νέου συγκροτήματος από τις δύο πλευρές και πιο συγκεκριμένα τους Kaye, Sherwood και Kimball. Το project επρόκειτο αρχικά να ονομαστεί ΑΚΑ, όμως πρόσφατα άλλαξε σε Yoso, μία συγχώνευση δηλαδή των ονομάτων Yes και Toto.

Το ντεμπούτο του νέου σχήματος αναμένεται στις 2 Ιουλίου από τη Frontiers, θα έχει τίτλο "Elements" και θα περιλαμβάνει πέραν του νέου υλικού, ένα bonus cd με live ηχογραφήσεις κομματιών των Yes (περιόδου "90125" και "Big Generator") και των Toto.

Δείγματά του μπορείτε να ακούσετε στη σελίδα των Yoso στο MySpace εδώ.
  • SHARE
  • TWEET