Δίσκος βασισμένος στον Απόστολο Παύλο από τον Neal Morse

Ο πολυπράγμων καλλιτέχνης επιστρέφει με ένα ακόμη concept άλμπουμ

02/07/2020 @ 11:23

Ο νέος προσωπικός δίσκος του Neal Morse, "Sola Gratia", αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 11 Σεπτεμβρίου από την Inside Out, όπως ανακοίνωσε ο πολυπράγμων καλλιτέχνης.

Η νέα δουλειά του Morse, πρόκειται για ένα εκ νέου, progressive rock concept δίσκο, σε συνέχεια της περσινής του κυκλοφορίας, της rock όπερας "Jesus Christ: The Exorcist", μια επαναπροσέγγιση του κλασικού soundtrack του "Jesus Christ Superstar".

To "Sola Gratia", θα βασίζεται θεματικά γύρω στις πρώιμες μέρες του Αποστόλου Παύλου και βρίσκει τον Neal Morse να συνεργάζεται, εκ νέου, με τους Mike Portnoy, Randy George, Eric Gillette, Bill Hubauer και Gideon Klein.

Ο τίτλος του δίσκου, αντηχεί το "Sola Scriptura" άλμπουμ του καλλιτέχνη που κυκλοφόρησε το 2007 και βασιζόταν θεματικά στον Μαρτίνο Λούθηρο. Ο Morse, εξηγώντας την απόφαση του για μια εν μέρει θεματική επιστροφή προς αυτή την κατεύθυνση, δήλωσε πως:

«Μιλούσα με την γυναίκα μου Cherie για την ιδέα μου να παρουσιάζω ζωντανά τη νέα αυτή μουσική στο φετινό Morsefest, και αυτή δήλωσε πως θα ήταν καλή στιγμή να κυκλοφορήσω ένα προσωπικό (σ.σ. "solo") δίσκο. Εγώ βέβαια άκουσα "Sola" και έτσι, επειδή μερικές ιδέες βασίζονταν ήδη στον Απόστολο Παύλο, αποφάσισα, να δημιουργήσω αυτό τον δίσκο».

Η μουσική του "Sola Gratia" ηχογραφήθηκε «ψηφιακά» τον Απρίλιο εν μέσω πανδημίας, αποτελώντας τον πρώτο δίσκο που έφτιαξε ο καλλιτέχνης εξ’ αποστάσεως.

Ο Morse, θα παρουσιάσει ζωντανά τον νέο δίσκο στο ετήσιο Morsefest στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου.

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε το εξώφυλλο και το tracklist του Sola Gratia.

Επίσης, μπορείτε να ανατρέξετε εδώ σε πρόσφατη συνέντευξη του Neal Morse στον Χρήστο Καραδημήτρη και εδώ σε ένα οδηγό δισκογραφίας των διαφόρων σχημάτων του καλλιτέχνη.

  1. Preface
  2. Overture
  3. In The Name Of The Lord
  4. Ballyhoo (The Chosen Ones)
  5. March Of The Pharisees
  6. Building A Wall
  7. Sola Intermezzo
  8. Overflow
  9. Warmer Than The Sunshine
  10. Never Change
  11. Seemingly Sincere
  12. The Light On The Road To Damascus
  13. The Glory Of The Lord
  14. Now I Can See/The Great Commission
  • SHARE
  • TWEET