Με καρκίνο διαγνώσθηκε ο Tony Iommi

10/01/2012 @ 11:03
Ο θρυλικός κιθαρίστας των Black Sabbath, Tony Iommi, διαγνώσθηκε με λέμφωμα, έναν καρκίνο των λεμφοκυττάρων, τα οποία αποτελούν τύπο κυττάρων που διαμορφώνουν ένα μέρος του ανοσοποιητικού συστήματος.

Ο Iommi, που είναι 63 ετών, βρίσκεται σε συζητήσεις με τους γιατρούς του για να καταστρώσει το πιο αποτελεσματικό πλάνο θεραπείας και είναι αφοσιωμένος στο να αναρρώσει πλήρως.

Αυτή η είδηση έρχεται την ίδια στιγμή που οι Black Sabbath (Ozzy Osbourne, Tony Iommi, Geezer Butler και Bill Ward) εργάζονται πάνω στο πρώτο άλμπουμ τους μετά από 33 χρόνια. Ο νέος δίσκος ηχογραφείται αυτή τη στιγμή στο Los Angeles, με παραγωγό τον Rick Rubin, και μέχρι στιγμής η κυκλοφορία του αναμένεται το φθινόπωρο. Τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας θα μεταβούν στο Ηνωμένο Βασίλειο για να συνεχίσουν τη δουλειά μαζί με τον Tony.

Σε μία συνέντευξη που έδωσε το 2010 ο Iommi είχε αναφερθεί στον Ronnie James Dio, που έφυγε από τη ζωή εξαιτίας καρκίνου στο στομάχι: «Μιλούσα στον Ronnie (μερικές μέρες πριν πεθάνει) και μου είπε "κάνω αυτή τη νέα χημειοθεραπεία, αλλά πιστεύω πως πάει καλά". Και αυτό ήταν το μεγαλύτερο σοκ για εμένα, γιατί μέσα σε μία εβδομάδα μετά από αυτό πέθανε. Γι' αυτό εκπλαγήκαμε όλοι, γιατί πιστέψαμε πως τα είχε καταφέρει και δεν περιμέναμε να τον χάσουμε».

Στην επίσημη δήλωση του συγκροτήματος σχετικά με το γεγονός δεν υπάρχει κάποια αναφορά στο αν θα επηρεαστούν οι προγραμματισμένες συναυλίες των Black Sabbath, μεταξύ των οποίων και η εμφάνιση τους στο Rockwave Festival, τον Ιούλιο του 2012.
  • SHARE
  • TWEET