«Με το "Death Magnetic" τους βοηθήσαμε να ξαναγίνουν οι Metallica»

Ο Rick Rubin μιλάει για μερικά ενδιαφέροντα πράγματα...

07/02/2015 @ 12:10
Ένας από τους σημαντικότερους παραγωγούς της εποχής του, ο Rick Rubin, έγραψε στον επίσημο λογαριασμό του στο Genius σχετικά με το πώς είναι να δουλεύεις με μερικούς από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες του κόσμου.

«Η βασική ιδέα είναι να αφήνεις τον καλλιτέχνη να θεωρήσει τον εαυτό του σημαντικότερο απ' ό,τι νόμιζε. Ή να καταφέρεις να καταστρέψεις οποιαδήποτε ιδέα που είχε σχετικά με το ποιός είναι ή ποιός θα έπρεπε να είναι. Αυτό είναι ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς μου. Να διώχνω τους περιορισμούς που θέτουν στους εαυτούς τους. Πολλοί καλλιτέχνες λένε «αυτό είναι που μου αρέσει πραγματικά επειδή θα το κάνω επειδή αυτό νομίζω πώς θα αρέσει στον κόσμο». Μερικές φορές, όμως, ισχύει και το αντίθετο.

Υπάρχουν καλλιτέχνες που γίνονται τόσο πειραματικοί ώστε χάνουν τον πυρήνα που τους έκανε ξεχωριστούς. Σε αυτές τις περιπτώσεις, προσπαθώ να τους επαναφέρω στη δική τους πορεία. Ένα παράδειγμα αυτού είναι οι Metallica. Ήταν, κατά κάποιον τρόπο, χαμένοι πριν και τους βοηθήσαμε να ξαναγίνουν οι Metallica.» 

Μιλώντας για την εμπειρία του με τους Slayer, ο Rubin δήλωσε: «Με αυτούς, τα πράγματα είναι απλά. Κάνουν τόση πολλή δουλειά οπότε απλά προσπαθείς να μην μπλέκεσαι στα πόδια τους πολύ. Αν δεν τους εμποδίσεις να είναι οι Slayer, το αποτέλεσμα θα είναι πιθανότατα καλό. Έχουν δική τους γεύση. Είναι σαν τους Ramones.» 

Διαβάστε κι άλλα κείμενα του Rick Rubin στο Genius.
  • SHARE
  • TWEET