Οι Stress «ανοίγουν» το live του Jello Biafra στην Αθήνα

Θα εμφανιστούν την Τετάρτη 24 Αυγούστου στο Gagarin

28/06/2016 @ 14:48

Jello Biafra and The GSM

Special guests: The Stress

Τετάρτη 24 Αυγούστου

Τιμή εισιτηρίου: 22 ευρώ

Σημεία προπώλησης: Viva.gr, καταστημάτα Public, SevenSpots, Media Markt, Reload (Πανεπιστημίου 54), Ευριπίδης, Syd Records (Πρωτογένους 11, Ψυρρή)

Jello Biafra

Πρωτοπόρος, αντισυμβατικός, ακτιβιστής, ένας ζωντανός θρύλος της πανκ σκηνής: ο Jello Biafra εγκαινιάζει την ερχόμενη σεζόν με ένα καυτό live στο Gagarin!

Υπάρχουν άνθρωποι χωρίς τους οποίους η μουσική, γενικότερα, θα ήταν διαφορετική, και ο Jello Biafra είναι ένας από αυτούς. Από το 1978, όταν απάντησε σε μια απλή τοιχοκολλημένη αγγελία που έγραφε “Κιθαρίστας θέλει να φτιάξει πανκ μπάντα” μέχρι σήμερα, η πορεία του ήταν συνεπής, χωρίς να παρεκκλίνει από τη φιλοσοφία του κινήματος που στήριξε. Οι Dead Kennedys, το ιστορικό συγκρότημα που ξεκίνησε από αυτή την αγγελία του κιθαρίστα East Bay Ray στο Σαν Φρανσίσκο, ήταν από τα πρώτα αμερικανικά σχήματα που τα κατάφεραν και στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, και δεν κώλωναν πουθενά: είχαν, για κάποιους, κακόγουστο όνομα, σατίριζαν τη μουσική βιομηχανία, έκαναν επιθέσεις στην οικονομία και την κοινωνία και έγραφαν αμφιλεγόμενους, επιθετικους στίχους. Τραγούδια και άλμπουμς με τίτλους όπως "Holiday in Cambodia", "Too Drunk To Fuck", "Nazi Punks Fuck off", "Plastic Surgery Disasters" αλλά και εξώφυλλα επιλεγμένα ώστε να ξεσηκώνουν αντιδράσεις, έχτισαν τη σημειολογία ενός αληθινού πανκ μύθου.

Ως μέλος άλλων γκρουπ και μουσικών projects (The Witch Trials, Lard, Jello Biafra and the Melvins) αλλά και ως σόλο καλλιτέχνης, o Jello Biafra (που πήρε το καλλιτεχνικό του όνομα από τον αταίριαστο συνδυασμό μιας αγαπημένης αμερικανικής λιχουδιάς και ενός βραχύβιου αφρικανικού κράτους) ακολούθησε την ίδια γραμμή: μεταξύ αναρχισμού και αντικυβερνητικότητας, ποτέ δεν παρέμεινε σιωπηλός για όσα θέματα τον απασχολούσαν και ειρωνευόταν την εξουσία και το κατεστημένο, είτε μέσα από τη μουσική του είτε ως πολίτης. Τα κομμάτια του του υπήρξαν πάντα αιχμηρά και προκλητικά, ενώ στις spoken word παραστάσεις του συνδυάζει επίσης το κοφτερό χιούμορ με την πολιτική.

Άλλωστε, το 1979 ήταν υποψήφιος δήμαρχος στις εκλογές στο Σαν Φρανσίσκο ενώ το 2000 έβαλε υποψηφιότητα για το χρίσμα του Green Party ώστε να διεκδικήσει την Προεδρία των ΗΠΑ: πάντα ανακατευόταν ενεργά με την πολιτική επειδή “απολαμβάνει να εκνευρίζει τους ανθρώπους, κυρίως όσους δεν σκέφτονται”. Έχει κριτικάρει δημοσίως τον Barack Obama, ενώ στις τρέχουσες εκλογές έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ του Bernie Sanders.

Την Τετάρτη 24 Αυγούστου, ο φοβερός Jello Biafra θα ανεβεί στη σκηνή του Gagarin για ένα από τα γνωστά, καταιγιστικά του live με υλικό από τη θρυλική πορεία του ως μέλους των Dead Kennedys και ως σόλο καλλιτέχνη που θα μας κάνουν όλους να θυμηθούμε τι ακριβώς είναι το punk rock, τι πρεσβεύει και γιατί το αγαπήσαμε.

Μην το χάσετε.

The Stress

Οι Stress είναι από τα πρώτα, αν όχι το πρώτο, ελληνικό punk γκρουπ με ελληνικό αντιεξουσιαστικό στίχο - δημιουργήθηκαν στις αρχές του 1980 και, με διάφορες αλλαγές στη σύνθεση, αποτελούν ένα θρυλικό σχήμα, ενεργό για πάνω από 30 χρόνια: τα live τους παραμένουν συγκλονιστικά.

Jello Biafra and The GSM, The Stress

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET