Indie Rock Bands' Festival

30/10/2009 @ 11:44
Οι ελληνικές, ξενόφωνες μπάντες υπάρχουν(!).. εδώ και χρόνια, ανθίζουν, πρωτοπορούν, κερδίζουν διαγωνισμούς, κάνουν συναυλίες στην Ευρώπη, κάνουν συνεργασίες με καλλιτέχνες διεθνούς καριέρας, κάνουν μίξεις και mastering με άγγλους και αμερικάνους «μαιτρ» του είδους, έχουν το σεβασμό ελλήνων και ξένων επιφανών συναδέλφων, έχουν στυλ, attitude και ανεβαίνουν στη σκηνή για την έκσταση και όχι για το μεροκάματο. Είναι πολλοί, είναι ταλαντούχοι, είναι ωραίοι και είναι όλοι στο line up για το μεγαλύτερο Indie Rock Bands’ Festival που έγινε ποτέ στην Ελλάδα, το οποίο είναι παραγωγής του Σταυρού του Νότου.



Μία μέρα την εβδομάδα, από τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου μέχρι και το κλείσιμο -για την καλοκαιρινή περίοδο- του Σταυρού του Νότου, θα φιλοξενούνται στη σκηνή μας δύο ή περισσότερες ξενόφωνες μπάντες, ανά βραδιά. Η σάλα του Σταυρού του Νότου θα αδειάζει από τραπέζια και καρέκλες, οι πόρτες θ’ ανοίγουν στις 20.00, οι τιμές εισόδου με ποτό θα είναι as low as it gets, με ανώτερη τιμή τα 15 ευρώ και το live θα τελειώνει πριν τα μεσάνυχτα για να μπορούν οι fans να χρησιμοποιούν το μετρό (στάση ΦΙΞ) για την επιστροφή τους στο σπίτι.

Το φεστιβάλ ξεκινάει με δύο δημοφιλή συγκροτήματα: τους Matisse και τους Cyanna ή αλλιώς τους Cyanna και τους Matisse, οι οποίοι θα εναλλάσσονται ανά Δευτέρα από τις 2 Νοεμβρίου μέχρι και τις 21 Δεκεμβρίου. Τα support groups θα είναι διαφορετικά σε κάθε live, ενώ το «κερασάκι στην τούρτα» έρχεται από το Los Angeles, California!!!: Η θρυλική τραγουδίστρια Johnette Napolitano, των επίσης θρυλικών Concrete Blonde (ιδιαίτερα αγαπητοί στην Ελλάδα από το κομμάτι τους Mexican Moon κ.α) θα εμφανιστεί ως special, very special guest με τους Matisse μία από τις Δευτέρες, στη σκηνή του Σταυρού του Νότου, όπου θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά live το ντουέτο τους «Today».

Επίσης, οι μπάντες που θα μας ξεσηκώσουν στο opening του κάθε live είναι οι: Transistor, No Profile, Brainwash Squad, Rosebleed, Liar Birds και οι Pop Eye

Αναλυτικά:
2 Νοεμβρίου: Cyanna + Transistor
9 Νοεμβρίου: Matisse + No Profile
16 Νοεμβρίου: Cyanna + Brainwash Squad
23 Νοεμβρίου: Matisse with Special Guest: Johnette Napolitano   
30 Νοεμβρίου: Cyanna + Pop Eye
7 Δεκεμβρίου: Matisse + Rosebleed
14 Δεκεμβρίου: Cyanna + Transistor
21 Δεκεμβρίου: Matisse + Liar Birds

Στη συνέχεια και μετά τις εμφανίσεις των Matisse και Cyanna, μερικές από τις μπάντες που θα εμφανιστούν είναι οι:
Film, Abbie Gale, G.A.D, Modrec, Berlin Brides, Zebra Tracks, Flakes, Simon Bloom, The Boy, An Orange End, Lolek, Your Hand in Mine και πολλοί άλλοι και φυσικά οι very much respected, αγαπημένοι μας Last Drive σ’ ένα ecstatic live!



Δελτίο Τύπου



  • SHARE
  • TWEET