Ian Gillan: «Μια επανένωση με τον Ritchie Blackmore θα ήταν ένα τσίρκο»

Ο τραγουδιστής των Deep Purple χαρακτήρισε επίσης δηλώσεις του David Coverdale ως οπορτουνιστικές

15/09/2021 @ 13:30

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στον Vikram Chandrasekar και το Tales From The Road, ο Ian Gillan ερωτήθηκε εκ νέου αναφορικά με τη σχέση του με τον Ritchie Blackmore και την πιθανότητα επανασύνδεσής τους στους Deep Purple.

Υπενθυμίζεται πως ο Blackmore, συνιδρυτής των Deep Purple, αποχώρησε από το σχήμα το 1993, με τον Steve Morse να είναι έκτοτε ο αντικαταστάτης του.

Σχολιάζοντας την κατάσταση, με τα βέλη του να περιλαμβάνουν και δηλώσεις του David Coverdale στο παρελθόν, ο Gillan ανέφερε σχετικά:

«Η απάντηση στην ερώτησή σου είναι ναι, πως έχουμε επαφές, αλλά γενικά όχι. Οι εντάσεις υποχώρησαν αρκετά αφού κοιτάξαμε ο καθένας τη δουλειά του και διευθετήθηκαν όλα τα ζητήματα που είχαν προκύψει. Υπήρχαν managers στο παρελθόν που χειρίστηκαν διάφορα θέματα όχι ακριβώς με τον τρόπο που θα επιθυμούσαμε. Δεν είχα πληρωθεί για 10 χρόνια θητείας μου στο συγκρότημα, και υπήρχαν και άλλα προβλήματα.

Είμαστε όμως πολύ μεγάλοι για να συμβεί τώρα κάτι τέτοιο. Οι manager μας, μας έχουν βοηθήσει να ανταλλάξουμε μερικά ευχάριστα μηνύματα. Ο Ritchie όμως δεν έχει τηλέφωνο ή υπολογιστή και δεν μπορώ να επικοινωνήσω απευθείας μαζί του. Ζει σε ένα μεσαιωνικό περιβάλλον και απλώς παραλαμβάνει μηνύματα που απευθύνονται προς αυτόν. Υπάρχουν ακόμη όμως εντάσεις και θέματα που υπερασπιζόμαστε και ας έχουμε ανταλλάξει όμορφα λόγια.

Εχω ακούσει να λέγονται πολλές βλακείες. Δεν είναι της παρούσης, αλλά θυμάμαι τι έλεγαν ο David Coverdale και άλλοι για όσα συνέβησαν στο Rock 'N' Roll Hall Of Fame. Ειχαμε φερθεί ευγενικά σε όλους, καλέσαμε και τον Blackmore αλλά είχε αρνηθεί. Συνεπώς, αυτά είναι απλώς οπορτουνιστικά σχόλια από άλλους.

Δεν ήμασταν ποτέ ανταγωνιστικοί εναντίον του Ritchie. O καθένας έχει τις δικές του ερμηνείες για τα πράγματα, αλλά πιστεύω πως τόσο μακριά στην καριέρα μας, και λαμβάνοντας υπόψη το πόσο καλή είναι η κατάσταση στο εσωτερικό της μπάντας, μια επανένωση θα ήταν ένα τσίρκο και θα αποτελούσε αποπροσανατολισμό από όσα κάνουμε. Δεν θα το απολαμβάναμε καθόλου, για να είμαι ειλικρινής, δεν δουλεύουμε έτσι πλέον».

Υπενθυμίζεται πως το 2020 βρήκε το θρυλικό συγκρότημα να κυκλοφορεί το υπέροχο "Whoosh!".

  • SHARE
  • TWEET