Η μουσική κοινότητα στηρίζει τις συλληφθείσες Pussy Riot

01/08/2012 @ 11:59
Ο Sting, ο Peter Gabriel και οι Red Hot Chili Peppers είναι μεταξύ των καλλιτεχνών που δείχνουν τη συμπαράστασή τους στα συλληφθέντα μέλη της punk μπάντας Pussy Riot, τα οποία ήταν σε δίκη στη Μόσχα κατηγορούμενα για θρησκευτικό μίσος μετά από την ερμηνεία ενός τραγουδιού το οποίο κορόιδευε τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin στο βωμό μίας ορθόδοξης εκκλησίας.

Ο Anthony Kiedis και ο Flea των Red Hot Chili Peppers έστειλαν γράμματα στήριξης στον Pyotr Verzilov, σύζυγο της Nadezhda Tolokonnikova των Pussy Riot η οποία κατηγορείται, και κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης εμφάνισής τους στη Μόσχα ο Kiedis φόρεσε ένα T-shirt του συγκροτήματος.

Επιπλέον, σε δήλωσή του στην ιστοσελίδα του, ο Sting δηλώνει ότι βρίσκει φρικτό το γεγονός ότι η μπάντα μπορεί να τιμωρηθεί με επτά χρόνια φυλάκιση, ενώ ο Peter Gabriel απηύθυνε ένα γράμμα στήριξης προς τον παραγωγό Alexander Cheparukhin, το οποίο o τελευταίος ανέβασε στο Facebook.

Ο Alex Kapranos των Franz Ferdinand, στη συναυλία τους στη Μόσχα, αφιέρωσε το τραγούδι "This Fire" στις Pussy Riot και έπειτα μέσω του Twitter του χαρακτήρισε τον Putin ως «τον χειρότερο υποκριτή», αφού δηλώνει θαυμαστής του John Lennon την ίδια στιγμή που φυλακίζει σύγχρονους μουσικούς που εκφράζουν τις πολιτικές τους απόψεις.

Στην έναρξη της δίκης προχθές, η Tolokonnikova, η Maria Alyokhina και η Yekaterina Samutsevich δήλωσαν πως ποτέ δεν είχαν σκοπό να θίξουν θρησκευτικές ευαισθησίες και δεν δέχθηκαν πως οι πράξεις τους ήταν εγκληματικές.
  • SHARE
  • TWEET