Η επίσημη ανακοίνωση για το θάνατο του Steve Lee

07/10/2010 @ 09:43
H Nuclear Blast Records εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση, με αφορμή το θάνατο του τραγουδιστή των Gotthard, Steve Lee:

«Σήμερα, ο κόσμος έχασε μία από τις καλύτερες rock φωνές του, τον Steve Lee, ο οποίος σκοτώθηκε σε ατύχημα με τη μηχανή του, κατά τη διάρκεια ταξιδιού του προς το Las Vegas. Ο τραγουδιστής των Gotthard πήγε στις Η.Π.Α. για να συναντήσει τους φίλους του για ένα roadtrip με μηχανές, ένα όνειρο ζωής γι' αυτόν, μιας και το βαρύ πρόγραμμα του δεν του το είχε επιτρέψει έως τώρα. Το ταξίδι θα ολοκληρωνόταν αυτό το Σαββατοκύριακο, έπειτα από δύο εβδομάδες.

Οι «21 Swiss» ξεκίνησαν το ταξίδι τους την περασμένη Κυριακή, με δώδεκα μηχανές στον δυναμικό τους. Στις 5 Οκτωβρίου, 50 μίλια έξω από το Las Vegas, σταμάτησαν λόγω των ιδιαίτερα δύσκολων καιρικών συνθηκών, για να εξοπλιστούν ανάλογα. Ένα διερχόμενο φορτηγό γλίστρησε στο ολισθηρό οδόστρωμα και, παρ' όλες τις προσπάθειες του οδηγού, χτύπησε πέντε από τις μηχανές που ήταν σταματημένες. Μια από αυτές χτύπησε τον Steve Lee. Τα σωστικά συνεργεία που έσπευσαν στην περιοχή έκαναν προσπάθειες ανάνηψης, αλλά ήταν ήδη αργά. Στις 16:13 τοπική ώρα ανακοινώθηκε ο θάνατος του Steve.

Μεταξύ των συνοδοιπόρων του Lee ήταν και η σύντροφος του, Brigitte Voss Balzarini, καθώς και ο μπασίστας των Gotthard, Marc Lynn, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους.

Ο απώλεια του Steve Lee είναι μεγάλη, γιατί δεν αποτελούσε μόνο μία από της καλύτερες φωνές του χώρου, αλλά διακρινόταν και για τον εξαίσιο χαρακτήρα του. Η διασημότητα του τον έκανε ακόμα πιο αυστηρό με τη δουλειά του, χωρίς όμως να χάνει το χιούμορ του και τη δίψα του για ζωή. Αντιμετώπιζε το περιβάλλον του με σεβασμό και ήξερε να διασκεδάζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο Steve Lee πούλησε εκατομμύρια album στην καριέρα του μαζί με τους Gotthard, αλλά και πάλι αυτό δε συγκρίνεται με το μεγαλείο του χαρακτήρα του».
  • SHARE
  • TWEET