Η ομάδα του #if ψάχνει νέα συγκροτήματα με στόχο τη στελέχωση του line-up για το Indie Fest3

Stay young, stay indie!

15/01/2014 @ 11:55
To Indie Fest (#if) είναι ένα μουσικό φεστιβάλ, με στόχο να συγκεντρώσει και να παρουσιάσει μουσικά συγκροτήματα με indie rock/brit pop/alternative/post-punk/indietronica ήχο.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να στείλει πληροφορίες του συγκροτήματός του (bio, tracks, links) στο if.indiefest@gmail.com. Η ημερομηνία, η τοποθεσία και η διάρκεια (αριθμός ημερών) του φεστιβάλ θα ανακοινωθούν μετά τον καθορισμό του τελικού line-up.

Πλήρες Βιογραφικό:
To Indie Fest (#if) είναι ένα μουσικό φεστιβάλ με έδρα την Θεσσαλονίκη, με στόχο να συγκεντρώσει και να παρουσιάσει το indie μουσικό δυναμικό. Δίνοντας την ευκαιρία σε νέα συγκροτήματα με indie rock/brit pop/alternative/post-punk/indietronica ήχο, που είτε δεν έχουν δική τους δισκογραφία είτε είναι περιορισμένα σε μικρούς και αφιλόξενους συναυλιακούς χώρους, να παρουσιάσουν ζωντανά τον ήχο τους σε ένα μεγάλο stage και μπροστά σε ένα διευρυμένο κοινό, το Indie Fest (#if) λειτουργεί ως μια νέα πλατφόρμα συνάντησης και μουσικής συνεργασίας.

Η ιδέα του φεστιβάλ προέκυψε από τα μέλη του συγκροτήματος BrightSide., που διαπιστώνοντας τις δυσκολίες στην αναζήτηση κατάλληλων συναυλιακών χώρων στη Θεσσαλονίκη αλλά και συνειδητοποιώντας την έλλειψη συνοχής στην τοπική indie μουσική σκηνή, αποφάσισαν να διοργανώσουν το δικό τους φεστιβάλ.

Έχοντας ήδη καθιερωθεί ως θεσμός, συγκεντρώνει τόσο τα ανεξάρτητα συγκροτήματα όσο και τους πολυάριθμους ακροατές και υποστηρικτές του ευρύτερου μουσικού είδους που εντάσσεται στην indie ιδεολογία. Μακροπρόθεσμος στόχος του φεστιβάλ είναι να επεκταθεί και εκτός Θεσσαλονίκης, ταξιδεύοντας σε άλλες πόλεις και φιλοξενώντας συγκροτήματα και από ολόκληρη την ελληνική περιφέρεια.

Με στόχο την προώθηση του φεστιβάλ η ομάδα του #if διοργανώνει events με το όνομα «Indie Soundz», τα οποία είναι οπτικοακουστικά Dj/Vj sets με μουσικές και video clips τόσο από την εγχώρια όσο και από την ξένη μουσική σκηνή.

Διοργανώσεις:
Indie Fest Vol.I        19/01/12    @ GaiAlive, Thessaloniki    The Finger, BrightSide, Jake Leg
Indie Fest Vol.II       22/03/13    @ GaiAlive, Thessaloniki    Sonic Rage, The Rundays, Laissez Faire
Indie Soundz Vol.I    17/02/12    @ ArtHouse, Thessaloniki
Indie Soundz Vol.II   14/03/13    @ Rover Bar, Thessaloniki
Indie Soundz3          25/05/13    @ Lucky Luke, Thessaloniki
Indie Soundz4          31/05/13    @ Υποβρύχιο, Kavala

Links:
www.facebook.com/if.IndieFest
www.facebook.com/if.IndieFest.profile
twitter.com/if_IndieFest

Facebook Group:
www.facebook.com/groups/ifscoutsfornewbands

Press Contact:
if.indiefest@gmail.com

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET