Graffiti των Sex Pistols προτάθηκε ως εθνικό μνημείο

24/11/2011 @ 11:57
Ο Dr. John Schofield, μέλος του Τμήματος Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, υποστηρίζει ότι το graffiti που δημιούργησε ο John Lydon σε τοίχο ενός διαμερίσματος στο Λονδίνο αξίζει να θεωρηθεί ίσης αξίας με τα σχέδια προϊστορικών ανθρώπων στις σπηλιές και να διατηρηθεί ως κειμήλιο πολιτισμικής κληρονομιάς.

Το graffiti αποτελείται από οκτώ χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων που απεικονίζουν τον Lydon και άλλα μέλη του συγκροτήματος.

Υποστηρίζοντας την άποψή του, ο Dr. John Schofield τόνισε σε πρόσφατη συνεντευξή του: «Σε ένα πρόσφατο άρθρο υπήρξε ο ισχυρισμός ότι οι πρώτες ηχογραφήσεις των Beatles στο BBC ήταν το πιο σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα από τον τάφο του Τουταγχαμών. Το graffiti των Sex Pistols στο Λονδίνο σίγουρα είναι εξίσου σημαντικό».

Και συνέχισε: «Αυτό είναι ένα πολύ σπουδαίο σημείο, τόσο ιστορικά, όσο και αρχαιολογικά, για το υλικό αλλά και τα γεγονότα που υποδηλώνει. Το κτίριο είναι αδιαμφισβήτητα σημαντικό και θα μπορούσε να πληροί τις προϋποθέσεις για να κηρυχθεί ως εθνικό μνημείο, αν όχι τώρα, τότε κάποια στιγμή στο μέλλον σίγουρα».
  • SHARE
  • TWEET