Εκατόμβη νεκρών σε συναυλία των Eagles Οf Death Metal στο Παρίσι

Η Γαλλική πρωτεύουσα συγκλονίστηκε από πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις

14/11/2015 @ 11:33
Από πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις συγκλονίστηκε το βράδυ της Παρασκευής, 13 Νοεμβρίου το Παρίσι, με τα επιβεβαιωμένα θύματα να ξεπερνούν αυτή την στιγμή τα 150.

Πάνω από 100 άτομα έχασαν την ζωή τους στον συναυλιακό χώρο Bataclan, όπου εμφανίζονταν οι Eagles Οf Death Metal.

Τέσσερις ένοπλοι εισέβαλαν στον χώρο πιθανότατα κατά την διάρκειά της sold out συναυλίας και εκτελούσαν αδιακρίτως τους παρευρισκόμενους, που βρήκαν διαφυγή μέσω της σκηνής.

Οι αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν εν τέλει στο Bataclan και απελευθέρωσαν αρκετούς ομήρους. Νεκροί είναι και οι τέσσερις τρομοκράτες.

Σύμφωνα με δηλώσεις συγγενών των μουσικών, όλα τα μέλη των Eagles Οf Death Metal είναι σώα, με το NBC News San Diego όμως να κάνει λόγο για έναν νεκρό και έναν τραυματία από τα μέλη του crew.

Δείτε από εδώ video τραβηγμένο από δρόμο στο οποίο βρίσκονται οι δύο έξοδοι κινδύνου, με τους θεατές να τρέχουν πανικόβλητοι, ανάμεσα σε άψυχα κορμιά. Σας προειδοποιούμε πως το video περιέχει σκληρές εικόνες.

UPDATE: Το μέλος του crew της μπάντας, ο merch manager Nick Alexander. είναι τελικά ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης. Ο Nick ήταν Βρετανός υπήκοος. Μέλη των MGMT, Best Coast, Fall Out Boy, Alice In Chains και των Black Keys τον ανέφεραν τιμητικά στα μέσα κοινωνικής δικύωσης. Επίσης, μεταξύ των νεκρών είναι ο μουσικογράφος Guillaume B. Decherf και ο υπάλληλος της Mercury Records, Thomas Ayad. Οι Eagles Of Death Metal ακύρωσαν τις υπόλοιπες συναυλίες της Ευρωπαϊκής τους περιοδείας και επιστρέφουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.
  • SHARE
  • TWEET