Είστε συγκρότημα και θέλετε να «ανοίξετε» τo Scorpions Festival; Διαβάστε...

09/04/2009 @ 01:22
To 2005 εγκαινίασαν το Καραϊσκάκη ως συναυλιακό χώρο και έκοψαν 25.000 εισιτήρια! Μια χρονιά αργότερα, το 2006, μαζί με τους Whitesnake έκοψαν, στον ίδιο χώρο, 35.000 εισιτήρια! Το 2007 ετοίμασαν κάτι ακόμα πιο δυνατό: οι Scorpions, το πιο αγαπητό ροκ συγκρότημα στο ελληνικό κοινό, ανακοίνωσαν την ίδρυση ενός νέου μεγάλου ροκ φεστιβάλ υπό την καλλιτεχνική τους διεύθυνση. Φιλοσοφία του είναι να παρουσιάζει κλασικά ονόματα της ροκ, αλλά και το νέο ρεύμα της παγκόσμιας ροκ σκηνής, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην καινούργια γενιά καλλιτεχνών να συνυπάρξει με τα μεγάλα ροκ ονόματα.

Οι Scorpions, θέλοντας να τιμήσουν τη χώρα μας και το πιστό σε αυτούς κοινό της, αποφάσισαν το Scorpions Festival να διεξάγεται στην Ελλάδα. Η αρχή έγινε στις 18 Ιουνίου 2007 στο Στάδιο Καραϊσκάκη, όπου έλαβαν μέρος οι ίδιοι, ο διάσημος Joe Cocker και η εκρηκτική χολιγουντιανή σταρ Juliette Lewis με το συγκρότημά της Juliette & Τhe Licks. Τη μεγάλη βραδιά άνοιξε το ελληνικό ροκ συγκρότημα Hannibal, που πήρε την πρώτη θέση στο διαγωνισμό.

Όσοι θέλουν να βρεθούν και φέτος στο Στάδιο Καραϊσκάκη και να ανοίξουν τραγουδώντας το δεύτερο Scorpions Festival, μπορούν να στείλουν τα demo τους μέχρι τις 10 Μαΐου στην Cultural Action, Ν. Εφέσου 60, Καισαριανή, τηλ. 210-7298944, με τη σημείωση "Διαγωνισμός Scorpions Festival", ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.scorpionsfestival.gr. Οι Scorpions θα τα ακούσουν όλα και ο τραγουδιστής τους Klaus Meine θα έρθει στην Αθήνα στις 20 Μαΐου, για να ανακοινώσει τον νικητή, σε μια live βραδιά στην Αρχιτεκτονική.



Τι λένε οι Scorpions...

Ο ιδρυτής των Scorpions, Rudolph Shenker, λέει για το διαγωνισμό: «Στείλτε αμέσως τα τραγούδια σας. Είμαστε σίγουροι πως υπάρχει πολύ καλό υλικό στην Ελλάδα. Θέλουμε να βοηθήσουμε όλα τα νέα συγκροτήματα πραγματικά! Να ακουστεί ο δικός τους νέος ήχος, δίπλα στο δικό μας». Ενώ όπως αναφέρει σε σύντομη ανακοίνωσή του και ο Klaus Meine για το φεστιβάλ: «Αυτό το φεστιβάλ ήταν εδώ και πολλά χρόνια το όνειρό μας. Επιτέλους, ήρθε η στιγμή να γίνει πραγματικότητα. Μια βραδιά αφιερωμένη στο ροκ που μας γέννησε, μας μεγάλωσε και είναι το soundtrack της ζωής μας».

Οι Hannibal, νικητές του πρώτου Scorpions Festival, είπαν για την εμπειρία τους:

«Ξέροντας τι σημαίνει διαγωνισμός για τα ελληνικά δεδομένα, η μπάντα ποτέ δε φαντάστηκε ότι στέλνοντας το φάκελο της υποψηφιότητάς της στην Cultural Action θα έφτανε στο σημείο να βραβευτεί από τον ίδιο τον Klauss Meine και ότι θα λάμβανε μέρος στη μεγάλη συναυλία που έγινε στο στάδιο Καραϊσκάκη, με headliners τους θρυλικούς Scorpions. Η συμμετοχή σε ένα τέτοιο γεγονός είναι από μόνη της κάτι το ανεπανάληπτο. Παρουσιάζεις ένα δείγμα της δουλειάς σου σε χιλιάδες κόσμου, αισθάνεσαι κι εσύ ότι όλα αυτά τα χρόνια που αφιέρωσες στη μουσική πιάνουν τόπο και πάνω απ' όλα βλέπεις ότι καμιά φορά τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Οι ευκαιρίες στον τόπο μας είναι λίγες για αυτό και πρέπει να τις κυνηγάμε! Μόνο κερδισμένος βγαίνει κάποιος από μία τέτοια περιπέτεια... Δοκιμάστε!»

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET