Δημοσκόπηση του BBC αποκαλύπτει ποιά κομμάτια φτιάχνουν το κέφι του κόσμου

Παρατηρείται διαφορά στις επιλογές μεταξύ ανδρών και γυναικών

28/10/2014 @ 21:07
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της ComRes για το BBC Radio, το "Bohemian Rhapsody" των Queen είναι το κομμάτι που φτιάχνει τη διάθεση του περισσότερου κόσμου, μεταξύ των επιλογών που δόθηκαν.

Η ComRes έδωσε σε χίλια άτομα δέκα επιλογές σχετικά με το ποιό κομμάτι τους φτιάχνει το κέφι. Το "Dancing Queen" των Abba βρέθηκε στη δεύτερη θέση. Στην τρίτη θέση είχαμε ισοπαλία μεταξύ του "Happy" του Pharrell Williams και της κλασικής μουσικής (ανεξαρτήτως συνθέτη).

Σχεδόν 70% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως τους αρέσει να ακούν μουσική όταν δεν αισθάνονται πολύ καλά. Εννιά στους δέκα, μάλιστα, υποστηρίζουν πως η μουσική μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους όταν αισθάνονται άρρωστοι ή όταν αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Η δημοσκόπηση έλαβε χώρα στα πλαίσια της εβδομάδας Faith In The World που ξεκινάει στις 2 Νοεμβρίου και εξετάζει πώς η μουσική μπορεί να αναπλάσει τις ζωές των ανθρώπων.

81% των ερωτηθέντων έχει νιώσει κάποια στιγμή της ζωής του καλύτερα χάρη στη μουσική. Μόλις το 36% δήλωσε ότι προτιμάει να ακούει ομιλίες παρά μουσική όταν δεν αισθάνεται καλά.

Όσον αφορά τα συγκεκριμένα κομμάτια, το 30% των ανδρών διάλεξε το "Bohemian Rhapsody". Το αντίστοιχο ποσοστό στις γυναίκες ήταν 23%, δηλαδή στη δεύτερη θέση πίσω από το "Dancing Queen" των Abba που έπιασε 28% στον γυναικείο πληθυσμό. Στις πιο νέες ηλικίες, την πρωτιά κατέκτησε το "Happy" του Pharrel Williams.

Εσάς ποιό κομμάτι σας φτιάχνει περισσότερο το κέφι;
  • SHARE
  • TWEET