Πέθανε ο David Andersson των Soilwork και The Night Flight Orchestra

Διαβάστε τις ανακοινώσεις των συγκροτημάτων για τον χαμό του κιθαρίστα

14/09/2022 @ 21:15

Όπως έγινε γνωστό το νωρίτερα σήμερα, απόγευμα της Τετάρτης 14 Σεπτεμβρίου, ο David Andersson, ευρύτερα γνωστός ως κιθαρίστας των Soilwork και The Night Flight Orchestra, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 47 ετών.

Την είδηση αποκάλυψαν με ανακοίνωσή τους τα συγκροτήματα, με τους Soilwork να αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«Mε μεγάλη μας θλίψη σήμερα, σας μεταφέρουμε τα φριχτά νέα του θανάτου του David Andersson. Ήταν μοναδικός και εξαίρετος άνθρωπος με πολλούς τρόπους. Ήταν ο κιθαρίστας μας για μια δεκαετία και η συνεισφορά του ήταν καθοριστική στην μουσική εξέλιξη των Soilwork. Δυστυχώς, το αλκοόλ και ζητήματα ψυχικής υγείας τον πήραν μακριά μας. Θα μας λείψει βαθύτατα και θα συνεχίσουμε να φέρουμε μαζί μας τη μουσική κληρονομιά της οποίας ήταν μέρος. Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του και θα είμαστε για πάντα ευγνώμονες για τον χρόνο και τα γέλια που μοιραστήκαμε μαζί σου.

Σε ευχαριστούμε Dr. Dave. Τα λέμε στην άλλη πλευρά.

Ενθαρρύνουμε τον κόσμο να σεβαστεί την ιδιωτικότητα της οικογένειας του Dave και των φίλων του σε αυτές τις τραγικές ώρες».

Οι The Night Flight Orchestra με τη σειρά τους, στους οποίους ο Andersson συμμετείχε μαζί με τον τραγουδιστή των Soilwork, Bjorn, 'Speed' Strid, σημείωσαν:

«Καληνύχτα γλυκέ μας γιατρέ. Ελπίζουμε να βρήκες επιτέλους ειρήνη. Θα μας λείψεις πάρα πολύ. Ήσουν μοναδικός και φανταστικός μουσικός. Δυστυχώς το αλκοόλ και ζητήματα ψυχικής υγείας σε πήραν μακριά μας. Μας πληγώνει πολύ. Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του David Andersson σε αυτή τη δύσκολη ημέρα. Η μουσική του θα ζήσει για πάντα. Σε ευχαριστούμε για τις αξέχαστες στιγμές μας και καλή αντάμωση στην άλλη πλευρά».

Σημειώνεται πως ο Andersson, που περιόδευε μαζί με τους Soilwork από το 2006, εντάχθηκε επίσημα στη σύνθεσή τους το 2012, αντικαθιστώντας τον Peter Wichers.

Φέτος, οι Soilwork επέστρεψαν δισκογραφικά με το "Overgivenheten", ενώ πιο πρόσφατος δίσκος των Night Flight Orchestra ήταν το περσινό "Aeromantic II".

Στον εξής σύνδεσμο, μπορείτε να ανατρέξετε στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο Andersson στον Χρήστο Καραδημήτρη το 2020

  • SHARE
  • TWEET