"Civil Unrest": Οι Machine Head κυκλοφορούν ένα πολύ επίκαιρο single

Δείτε το video του "Stop The Bleeding" με τη συμμετοχή του Jesse Leach των Killswitch Engage

17/06/2020 @ 15:18

Οι Machine Head κυκλοφορούν ένα νέο ψηφιακό single δύο τραγουδιών, που συνέθεσαν τις μέρες μετά τις δολοφονίες των Ahmad Arbery και George Floyd στις Η.Π.Α..

Η πρώτη πλευρά του "Civil Unrest", όπως ονομάζεται το single, περιλαμβάνει το "Stop The Bleeding", με συμμετοχή του Jesse Leach των Killswitch Engage, ενώ η δεύτερη το "Bulletproof".

Η μπάντα έδωσε στην δημοσιότητα το video του "Stop The Bleeding", σε σκηνοθεσία του Mike Sloat, γυρισμένο στους δρόμους του Oakland, ενώ τα πλάνα του Leach γυρίστηκαν στο Kingston της Νεάς Υόρκης από τον David Brodsky.

O Flynn δήλωσε σχετικά με την έμπνευσή του πίσω από αυτά τα τραγούδια:

«Έγραψα και τραγούδησα αυτούς τους στίχους την Τετάρτη 27 Μαΐου, τη μέρα που οι τέσσερις αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στη δολοφονία του George Floyd, δεν είδαν (αρχικά) κάποιο κατηγορητήριο να σχηματίζεται εις βάρος τους. Εκείνη την ημέρα ξέσπασαν διαδηλώσεις σε όλη την χώρα.

Οδηγούσα στο Oakland, περνώντας ανάμεσα από πολυπληθείς πορείες, και με οργή κατέγραψα όσα ένιωθα για το αποτρόπαιο αυτό συμβάν. Μέσα σε λίγες ώρες, όσα ήθελα και ένιωθα πως ήθελα να εκφράσω, είχαν αποτυπωθεί σε αυτό το τραγούδι.

Αποφάσισα να τραγουδήσω πάνω στη μουσική του "Stop The Bleeding", που είχα ηχογραφήση τον Δεκέμβρη του 2018 με τον Jared MacEachearn (μπασίστα των Machine Head) και τον Carloz Cruz (Warbringer) στα τύμπανα».

Όσον αφορά την συμμετοχή του Jesse Leach ο Flynn δήλωσε πως:

«Προσπαθούσα να βάλω τον Jesse να τραγουδήσει αυτό το τραγούδι για έξι μήνες. μιας και ένιωθα πως ήταν πιο πολύ στο στυλ του. Μόλις συνέβη το περιστατικό με τον Floyd και του έστειλα τους στίχους, μου απάντησε πως θα συμμετάσχει 100%. Το να έχω τον Jesse Leach να τραγουδάει μαζί μου αποτελεί μεγάλη μου τιμή, μιας και τον θεωρώ από τους ανθρώπους που άλλαξαν το πρόσωπο του metal. Η συμμετοχή του έκανε το τραγούδι ακόμη πιο δυναμικό».

Ο Leach αναφερόμενος στην συνεργασία τους είπε πως:

«Το ότι μου ζητήθηκε να συμμετάσχω σε αυτό το τραγούδι είναι τιμιτικό για μένα. Όχι μόνο επειδή είναι ένα τραγούδι των Machine Head, αλλά κυρίως επειδή το μήνυμα αυτό πρέπει να ακουστεί και να διαδοθεί. Τα ζητήματα της κατάχρησης εξουσίας και του ρατσισμού είναι διαχρονικά. Έχω γράψει μουσική για αυτά παλιότερα. Θεωρώ πως ο Robb πέτυχε στην εντέλεια τον σκοπό του τραγουδιού, τόσο μουσικά όσο και στιχουργικά. Ελπίζω να αφυπνήσει όσους το ακούσουν.

Έχουμε ανάγκη περισσότερο τη Metal κοινότητα να τοποθετείται για κοινωνικά θέματα και να προσελκύει το ενδιαφέρον του κόσμου σε αυτά, ειδικά σε τέτοιες κρίσιμες περιόδους. Η μουσική είναι το soundtrack των ζωών μας και υπερβαίνει διαφορετικές κουλτούρες και γλώσσες. Αυτός είναι και ο λόγος που εμείς, ως μουσικοί, οφείλουμε από μέρους μας να εξάπτουμε την σκέψη και να ανοίγουμε διάλογο πάνω σε αυτά τα θέματα.

Μπορούμε να κάνουμε την διαφορά με την μουσική και να σταματήσουμε την αιμορραγία».

Το "Bulletproof" ηχογραφήθηκε την ίδια εποχή επίσης, με τον Flynn να αναφέρει πως «οι στίχοι του ολοκληρώθηκαν, όχι απλά μετά τη δολοφονία του Arbery, αλλά και μετά τις διαδηλώσεις ενάντια στην κοινωνική αποστασιοποίηση από μερίδα οπλισμένων οπαδών του Trump, τα ψέματα των πολιτικών και όλα όσα διαστεβλώνουν την οπτική του κόσμου».

Το εξώφυλλο του single είναι άλλο ένα προϊόν της μακροχρόνιας συνεργασίας της μπάντας με τον Strephon Taylor, ενώ μεγάλο μέρος των εσόδων από αυτό, θα τα δωρίσουν οι Machine Head στο "Grassroots Law Project".

Υπενθυμίζουμε πως το Νοέμβριο, οι Machine Head θα επισκεφθούν την Ελλάδα για δύο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

 

  • SHARE
  • TWEET