O Bob Dylan τιμά τον Tom Petty: «Γεμάτος φως, ένας αληθινός φίλος»

Εκατοντάδες μουσικοί θυμούνται τον μουσικό που τους ενέπνευσε όσο λίγοι

03/10/2017 @ 09:54

Ο Tom Petty πέθανε στα 66 του χρόνια από ανακοπή καρδιάς και όπως είναι φυσικό, τα social media «πλημμύρισαν» με μηνύματα συγκίνησης και ευγνωμοσύνης.

Ο Bob Dylan - μαζί στους Traveling Wilburys αλλά και σε κοινές περιοδείες- αποχαιρέτισε τον φίλο του. Με δήλωσή του στο Rolling Stone, είπε: «Είναι σοκαριστικό, ένα νέο που σε διαλύει. Είχα την καλύτερη άποψη για αυτόν. Σπουδαίος στη σκηνή, γεμάτος φως, ένας αληθινός φίλος. Δεν θα τον ξεχάσω ποτέ».

Ο Steven Van Zandt, της Ε Street Band, τον αποκάλεσε «a brother and true believer» και το ίδιο βράδυ έπαιξε το "Even The Losers" με την μπάντα του, Disciples Of Soul. Δείτε το εδώ.

Την ίδια στγμή, οι Coldplay διασκεύασαν το "Free Fallin" στη χθεσινή συναυλία τους στο Portland ενώ μαζί τους στη σκηνή ανέβηκε και ο κιθαρίστας των R.E.M., Peter Buck. Δείτε το εδώ.

Ο Nathan Followill των Kings Of Leon δεν μπορούσε να το πιστέψει. «Θα είναι πολύ δύσκολο να ανέβουμε στη σκηνή απόψε. Ήσουν μία τεράστια έμπνευση για μένα και ένας γλυκός άνθρωπος. Eυτυχώς η μουσική σε βοηθά να ξεπερνάς τέτοιες στιγμές».

Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Cameron Crowe έγραψε απλά: «No words. Just Thanks». Ο Crowe είχε χρησιμοποιήσει το "Free Fallin'" στο "Jerry Maguire".

Lzzy Hale: «O Tom Petty ήταν ένας αληθινός rock επαναστάτης. Η καρδιά μου ράγισε».

Bryan Adams: «Σε ευχαριστώ που μου έδωσες τόσα, μια ζωή από έμπνευση και αγάπη».

Tα μηνύματα ευγνωμοσύνης και συμπαράστασης στην οικογένειά του είναι ατέλειωτα. Μεταξύ άλλων από τους Chuck D., Paul Stanley, Billy Idol, Sheryl Crow, o συγγραφέας Stephen King, Meatloaf, Mike Portnoy, Kiss κ.ά..

Λίγες ώρες πριν, ήρθε η επίσημη ανακοίνωση της οικογένειας, μέσω του επί σειρά ετών μάνατζερ Tony Dimitriades, που αναφέρει πως ο Petty άφησε την τελευταία του πνοή έχοντας στο πλάι την οικογένειά του, τη μπάντα και φίλους.



  • SHARE
  • TWEET