Απόψε η τρίτη και τελευταία παράσταση του "The Wall Live". Διατίθενται επιπλέον εισιτήρια για όλες τις κατηγορίες

11/07/2011 @ 10:53
«Νιώθω τόσο χαρούμενος με την απόφασή μας να γυρίσουμε το Wall Live στην Αθήνα! Από τα 119 show της περιοδείας, το κοινό στις συναυλίες της Αθήνας είναι το πιο εντυπωσιακό. Και θέλω να πω ένα ευχαριστώ στους Έλληνες φίλους μας που ανταποκρίθηκαν με αυτόν τον τρόπο στο κάλεσμά μας να μη φέρουν εντός του χώρου κινητά τηλέφωνα ή κάμερες».
- Roger Waters, Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Με αυτά τα λόγια διάλεξε να ευχαριστήσει τους Έλληνες θεατές ο σπουδαίος Roger Waters. Κι όποιος βρέθηκε στις δυο συναυλίες του The Wall Live στην Αθήνα, την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Ιουλίου, ξέρει ότι αυτά είναι λόγια καρδιάς. Γιατί το ελληνικό κοινό τίμησε όντως με τον καλύτερο τρόπο ένα θρύλο τη σύγχρονης μουσικής, στο τέλος μιας περιοδείας που θα μείνει χαραγμένη στην ιστορία: To The Wall Live είναι το τελευταίο tour που πραγματοποιεί ο Roger Waters, διαλέγοντας, και δικαίως όπως αποδεικνύεται, την Αθήνα και το ελληνικό κοινό να πρωταγωνιστήσουν στην καταγραφή του σε φιλμ.

Χιλιάδες φίλοι των Pink Floyd βρέθηκαν στο Γήπεδο Μπάσκετ στο Ο.Α.Κ.Α. για δυο συνεχόμενες βραδιές και συμμετείχαν με πάθος σε όλη τη διάρκεια του show, φορώντας τις χαρακτηριστικές μάσκες που μοιράζονταν στην είσοδο και τραγουδώντας μαζί με τον Waters όλα τα τραγούδια του "The Wall".

Το τεράστιο τείχος, μήκους 70 μέτρων και ύψους 11 μέτρων, που χτίζεται στο πρώτο μέρος του live για να γκρεμιστεί στο δεύτερο, έγινε ο καμβάς πάνω στον οποίο συναντήθηκαν, με έμπνευση που όμοιά της δεν έχουμε ξαναδεί, το διαχρονικό μήνυμα και όραμα του επικού The Wall, με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Το αποτέλεσμα; Έκοβε την ανάσα, κυριολεκτικά. Και τα μηνύματα του σημαντικότερου έργου των Pink Floyd αποδείχθηκε με τον πλέον θεαματικό τρόπο ότι μπορούν να μιλούν κατευθείαν στις ψυχές μας ακόμη και σήμερα, 31 χρόνια μετά την εποχή τους. Ο μιλιταρισμός, ο ανεξέλεγκτος καπιταλισμός, η υπερκατανάλωση, η υποκρισία των κυβερνήσεων αλλά και το βόλεμα του σύγχρονου αστικού τρόπου ζωής βρέθηκαν στο στόχαστρο του Waters, με συμβολικές αναπαραστάσεις, άψογες στη σύλληψη αλλά και την κατασκευή τους, ενώ συγκίνηση νιώσαμε όλοι να μας διαπερνά, διαβάζοντας πάνω στο τείχος τα λόγια του πρώην Προέδρου των Η.Π.Α., Dwight Eisenhauer:

«Every gun that is made, every warship launched, every rocket fired signifies, in the final sense, a theft from those who hunger, and are not fed, those who are cold and are not clothed»
- Dwight D. Eisenhauer

Και στο τέλος, το καταπιεσμένο παιδί, που συρρικνώνεται, καθώς μεγαλώνει, πρώτα από τη μητέρα και τον πατέρα και αμέσως μετά από την εξουσία κάθε είδους. Μετά από ένα κρεσέντο μουσικό και οπτικό, το κοινό προστάζει μαζί με τον Waters: TEAR TOWN THE WALL, TEAR DOWN THE WALL! Και το τείχος γκρεμίζεται, και μαζί με τον άνθρωπο - καταπιεσμένο παιδί, ανασαίνουμε ξανά κι εμείς όλοι μαζί. Και μάλιστα, σε μια συγκυρία για την Ελλάδα που κάνει τα μηνύματα του "The Wall" να ακούγονται πιο επίκαιρα από ποτέ.

Τέλος, ειδική μνεία αξίζει στα μέλη της χορωδίας που συνοδεύουν τον Roger Waters επί σκηνής, κατά τη διάρκεια του "Another Brick In The Wall". Πρόκειται για μαθητές των Σχολών Πάνου Μεταξόπουλου, ο οποίος και επιμελείται την κίνησή τους. Ο χορογράφος Πάνος Μεταξόπουλος συμμετέχει αφιλοκερδώς στις παραστάσεις του The Wall Live και προσφέρει την αμοιβή του στο Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού, "Κιβωτός του Κόσμου".

Αυτά τα μαγικά συμβαίνουν αυτές τις μέρες στο Γήπεδο Μπάσκετ του Ο.Α.Κ.Α. και για όσους δεν έχουν ακόμη γίνει κοινωνοί τους, να ενημερώσουμε ότι για την Τρίτη, 12η Ιουλίου, τρίτη και τελευταία παράσταση του σημαντικότερου ίσως θεάματος που έχουμε δει ποτέ στην Ελλάδα, διατίθεται περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων σε όλες τις κατηγορίες, λόγω της αναδιάταξης στο χώρο της αρένας και γενικά του γηπέδου, που πραγματοποιήθηκε βάσει των αναγκών του συνεργείου κινηματογράφησης, που έχει εγκατασταθεί εδώ και μέρες στο χώρο.

Αναλυτικότερα:
Αγορές πραγματοποιούνται online από τα www.ticketpro.gr και www.tickethouse.gr καθώς και στα εκδοτήρια του Ticket House και του Musicland, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντιστοίχως.

Οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται ως εξής:

PL1 (Ανω Διάζωμα): 55 ευρώ
PL2 (Αρένα): 65 ευρώ
PL3 (Κάτω Διάζωμα): 88 ευρώ
PL4 (V.I.P.): 145 ευρώ

Σημεία προπώλησης και ώρες λειτουργίας:

Αθήνα:
Ticket House
Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς).
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 3608 366
Ωράριο Λειτουργίας
Δευτέρα – Παρασκευή: 10:30 – 21:00
Σάββατο: 10:30 – 16:00

Θεσσαλονίκη:
Musicland
Μητροπόλεως 102
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2310 264 880
Ωράριο Λειτουργίας
Δευτέρα με Παρασκευή (πρωί): 10:30 – 14:30 &
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή (απόγευμα): 17:30 – 20:30
Σάββατο: 10:30 – 15:00

Online Sales:
Για αγορές μέσω διαδικτύου με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:
www.ticketpro.gr  | www.tickethouse.gr

Οι πόρτες ανοίγουν στις 18.00
Ώρα έναρξης: 21.30

Η συναυλία αποτελείται από δύο μέρη:
Α' μέρος: 21.30 - 22.30
B' μέρος: 23.00 - 24.00

Πρόσβαση στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ Ο.Α.Κ.Α. και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς:

Ηλεκτρικός Σταθμός ΗΣΑΠ:
Σταθμός Ειρήνη & Σταθμός Νερατζιώτισσα

Προαστιακός:
Σταθμός Νερατζιώτισσα
- Από Αθήνα με μετεπιβίβαση στο σταθμό Άνω Λιόσια

ΟΑΣΑ:
Γραμμές δρομολογίων: 410 - 550 - 500 - Α8 - Α7 - Β7 - Χ40 - Χ41 - Χ14 - Ε14

ΜΕΤΡΟ:
Γραμμή 2: Από το σταθμό Αττικής μετεπιβίβαση σε συρμό του ΗΣΑΠ προς Κηφισιά.
Γραμμή 3: Από το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας μετεπιβίβαση σε συρμό του προαστιακού προς Άνω Λιόσια.
  • SHARE
  • TWEET