Αποχωρούν από φεστιβάλ οι Megadeth επειδή δεν τους ζήτησε συγγνώμη ο διοργανωτής

Επακόλουθο της «ιστορίας» με τους Newsted

11/02/2014 @ 10:39
Πριν λίγες μέρες η φήμη ότι οι Newsted αποχώρησαν από το αυστραλέζικο φεστιβάλ Soundwave επειδή ο Dave Mustaine δεν τους ήθελε μαζί του, είχε προκαλέσει πάρα πολλές συζητήσεις.

Το όλο θέμα, σύμφωνα με τον Mustaine, ήταν παρανόηση (ή συκοφαντία) από τη μεριά του διοργανωτή του εν λόγω φεστιβάλ, ο οποίος είχε κάνει δημόσια αυτούς τους ισχυρισμούς στο Twitter. Γι' αυτόν τον λόγο, ο frontman των Megadeth απαίτησε δημόσια συγγνώμη, η οποία όμως δεν ήρθε ποτέ. Έτσι, δεν έχασε χρόνο και αποχώρησε από το Soundwave, τονίζοντας ωστόσο ότι η αποχώρησή του δεν έχει καμία σχέση με τον Jason Newsted, με τον οποίο εξακολουθεί να διατηρεί φιλική σχέση.

Υπενθυμίζουμε ότι οι Newsted ήταν προγραμματισμένο να εμφανιστούν ως support στους Megadeth στις 25 και στις 27 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα όμως με μια ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του φεστιβάλ, «μετά από υπόδειξη των Megadeth, οι Newsted δεν θα εμφανιστούν μαζί τους και θα αντικατασταθούν από τους Whitechapel».

Κατόπιν ο διοργανωτής του φεστιβάλ άνοιξε διάλογο στο twitter, διευκρινίζοντας πως οι Whitechapel ήταν επιλογή του Dave Mustaine, ενώ ανέφερε επίσης πως κάτι έχει συμβεί μεταξύ των δύο συγκροτημάτων (πιθανώς μεταξύ των manager ή των ατζέντηδών τους).

Έπειτα, η μεριά των Megadeth διέψευσε τον διοργανωτή:

«Οι Megadeth δεν έχουν καμία σχέση με την απόσυρση του Jason Newsted από τη σύνθεση της επερχόμενης περιοδείας των Megadeth Στην Αυστραλία. Ο Dave Mustaine δεν είναι υπεύθυνος για την απουσία των Newsted (από τις συναυλίες του Soundwave Festival). Ο Dave ούτε τον έβαλε, ούτε τον έβγαλε από τη σύνθεση του φεστιβάλ.»

«Ο Dave έδωσε μια λίστα συγκροτημάτων με τα οποία θα «ένιωθε άνετα» να παίξει και ο διοργανωτής αγνόησε τη λίστα. Ο Dave και ο Jason είναι φίλοι και όλο αυτό εξελίχθηκε σε κάτι πολύ ηλίθιο.»
  • SHARE
  • TWEET