Απονεμήθηκαν τα φετινά Classic Rock Awards

Τιμήθηκαν Gregg Allman, The Doors, Metallica, Ozzy Osbourne και Eric Burdon

06/11/2014 @ 16:12
Απονεμήθηκαν τα φετινά βραβεία του περιοδικού Classic Rock, Classic Rock Awards, με τα τιμώμενα πρόσωπα να είναι ως συνήθως καλλιτέχνες που μεσουράνησαν στο παρελθόν και συνεχίζουν να απασχολούν τον κόσμο της rock μουσικής.

Μεταξύ άλλων λοιπών τιμήθηκαν για την προσφορά τους σε διαφορετικές κατηγορίες οι Gregg Allman, The Doors, Ozzy Osbourne, Jeff Lynne, Joe Perry και Eric Burdon.

Συγκρότημα της χρονιάς αναδείχθηκαν οι Queen (με τον Adam Lambert στη θέση του τραγουδιστή), άλμπουμ της χρονιάς το "Going Back Home" των Wilko Johnson & Roger Daltrey, ταινία της χρονιάς το "Metallica: Through the Never" και καλύτερη νέα μπάντα οι Αμερικανοί The Cadillac Three.

Μια από τις πιο ξεχωριστές στιγμές της βραδιάς ήταν η ιστορία που διηγήθηκε ο frontman των Def Leppard, Joe Elliott, κατά την απονομή του βραβείου Classic Album στον Ozzy Osbourne για το "Blizzard of Ozz":

«Ένας τύπος ήρθε μια φορά στο θέατρο που θα παίζαμε, μας ρώτησε εάν όλα είναι ΟΚ, και μετά κατούρησε απ’ το παράθυρο. Το όνομά του ήταν Ozzy Osbourne. Ozzy δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το πως μας φέρθηκες».

Κατά την απονομή, τέλος, του βραβείου Inspiration στους The Doors, ο κιθαρίστας της μπάντας, Robby Krieger, δήλωσε ότι το επερχόμενο ντοκιμαντέρ "Feast of Friends" θα προσφέρει -σε σχέση με την βιογραφική ταινία του Oliver Stone- μια πολύ πιο ολοκληρωμένη εικόνα του ποιος ήταν πραγματικά ο Jim Morrison.

Η λίστα με τους νικητές ανα κατηγορία έχει αναλυτικά ως εξής:

Living Legend: Gregg Allman
Inspiration: The Doors
Band of the Year: Queen + Adam Lambert
Film of the Year: Metallica – "Through the Never"
Album of the Year: Wilko Johnson & Roger Daltrey – "Going Back Home"
Classic Album: Ozzy Osbourne – "Blizzard of Ozz"
Outstanding Contribution: Jeff Lynne
Reissue of the Year: Led Zeppelin "I", "II", "III" Deluxe Editions
Maestro: Joe Perry
Metal Guru: Dave Mustaine
The Bluesman: Eric Burdon
The VIP: Sharon Osbourne
Best New Band: The Cadillac Three
  • SHARE
  • TWEET