Αντιδράσεις από την εκκλησία προκαλεί το burger των Ghost

Για ακόμα μια φορά, έστω και άθελά τους τώρα, βρίσκονται στην επικαιρότητα οι Ghost για μη μουσικούς λόγους

07/10/2013 @ 10:59
Μπλεξίματα είχε το γνωστό burger-άδικο Kuma's Corner, το οποίο είναι γνωστό για τη συνήθειά του να δίνει στα burger του ονόματα συγκροτημάτων.

Ενώ είναι συνήθης τακτική του εστιατορίου να προκαλεί, τώρα απ' ό,τι φαίνεται το παραέκανε, καθότι κατηγορήθηκε από πολλούς πιστούς για ιεροσυλία. Το επίμαχο burger ήταν αυτό των Ghost και ο λόγος της αναταραχής ήταν ότι είχε για γαρνίρισμα λίγο κρασί και όστια, εμπνευσμένο, προφανώς, από τη θεία κοινωνία της καθολικής εκκλησίας. Το από πού άντλησε την έμπνευσή του ο σεφ είναι προφανές, αρκεί μόνο να δει κανείς την σκηνική παρουσία του τραγουδιστή τους, Papa Emeritus II.

Ο υπεύθυνος του καταστήματος, Luke Tobias, δήλωσε: «Δεν περιμέναμε τέτοια αντίδραση. Απ' ό,τι φαίνεται, θα έρθει σήμερα κάποιος να πει ειδική προσευχή μέσα στο κατάστημα. Έχουμε βγάλει πολλά burger στα οποία έχουμε δώσει τα ονόματα προκλητικών συγκροτημάτων, αλλά δεν είχε αντιδράσει κανείς. Αυτό το burger βασίζεται σε ένα συγκρότημα, ακριβώς όπως όλα τα υπόλοιπα του μενού μας.»

Ο πρεσβυτέριος της Calvary Episcopal Church πιστεύει ότι το μαγαζί ξεπέρασε τα όρια. «Η ουσία αυτού του burger είναι η γελοιοποίηση ενός εκ των σημαντικότερων συμβόλων της χριστιανικής πίστης. Αν ο υπεύθυνος του καταστήματος ανήκε στο ποίμνιό μου, θα του έλεγα να το αποσύρει αμέσως.»

Ο Jeff Young του Catholic Foodie Blog δήλωσε: «Δεν είναι η θεία κοινωνία, αλλά εξακολουθεί να είναι συμβολικό. Για εμας τους καθολικούς, η θεία κοινωνία είναι κάτι παραπάνω από ένας συμβολισμός. Είναι ένα θείο μυστήριο. Πρόκειται για διακωμώδηση ενός αγίου πράγματος. Το ίδιο μπορούμε να πούμε και για την ίδια την μπάντα.»

Kuma's Corner - Ghost burger
  • SHARE
  • TWEET