Aμφιλεγόμενη υποψηφιότητα για τον Kid Rock

11/03/2011 @ 12:02
Αντιδράσεις έχει προκαλέσει ανάμεσα στην αφροαμερικανική κοινότητα η υποψηφιότητα του Kid Rock από τη NAACP (The National Association for the Advancement of Coloured People).

Η NAACP έθεσε τον Kid Rock υποψήφιο για βραβείο την ετήσια βραδιά των «Υψηλών Προσδοκιών», καθώς θεωρεί πως έχει προσφέρει στην ανύψωση των προσδοκιών πολλών ανθρώπων σχετικά με το Detroit, περιοχή στην οποία μεγάλωσε ο Kid Rock.

Αυτή η απόφαση προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις, με τον ακαδημαϊκό και συγγραφέα Boyce Watkins να δηλώνει: «Πιστεύω πως η πόλη του Detroit θα πρέπει να έχει ήρωες που δεν επιδεικνύουν τη σημαία της Συνομοσπονδίας στις συναυλίες τους...». Η σημαία της Συνομοσπονδίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον αμερικανικό νότο και για την αφροαμερικανική κοινότητα έχει τον ίδιο αντίκτυπο που έχει και η σβάστικα για τους Εβραίους, καθώς θυμίζει την καταπίεση και τη ρατσιστική αντιμετώπιση τους από τη λευκή κοινότητα κατά το παρελθόν.

Όταν το 2008 ο Kid Rock ρωτήθηκε για τη συγκεκριμένη σημαία, με αφορμή την επιτυχία του "All Summer Long", που «σάμπλαρε» Lynyrd Skynyrd, είχε αρνηθεί οποιαδήποτε ρατσιστική διάθεση, δικαιολογώντας την παρουσία της στις συναυλίες του ως φόρο τιμής στο southern rock.
  • SHARE
  • TWEET