Άκυρες όλες οι εμφανίσεις των While Heaven Wept λόγω οικονομικής στενότητας

Ακυρώνεται η συναυλία τους στην Ελλάδα και πολλές άλλες ημερομηνίες που είχαν κλειστεί για Ευρώπη

09/02/2015 @ 21:59
Οι progressive metallers While Heaven Wept με αναλυτική ανακοίνωσή τους στο Facebook ακύρωσαν όλες τις συναυλίες που είχαν κλείσει σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Μεταξύ άλλων, οι While Heaven Wept, που κυκλοφόρησαν πέρσι έναν εξαιρετικό δίσκο προοδευτικού metal (διαβάστε την κριτική του Χρήστου Καραδημήτρη στον ακόλουθο σύνδεσμο) αναφέρουν τα εξής:

«Στα 25 χρόνια ύπαρξής μας, αυτή είναι σίγουρα η πιο στενάχωρη δήλωση που έχω κάνει. Πρέπει, όμως, να ξέρετε ότι από σήμερα όλες οι συναυλίες που έχουμε κλείσει για την Ευρώπη θεωρούνται ακυρωμένες, συμπεριλαμβανομένου του Rock Hard Festival.

Παρόλες τις δικές μας προσπάθειες, αλλά και των πρακτόρων, των τοπικών promoters, ακόμα και των παλιών επαγγελματικών συνεργατών μας, τα νούμερα δεν βγαίνουν.Ξόδεψα πέντε μήνες για να το καταφέρω και φτάσαμε πολύ κοντά. Αλλά, απ' ό,τι φαίνεται, όχι αρκετά κοντά.

Χωρίς να θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, το σκεπτικό είναι ότι όταν δεχτήκαμε την προσφορά του Rock Hard Festival, γνωρίζοντας ότι θα αναλογούσε σε τρεις πτήσεις μετ' επιστροφής στις Η.Π.Α., πίστευα ότι δεν θα υπήρχε πρόβλημα να κανονίσουμε αρκετές συναυλίες για να καλύψουμε τη διαφορά -επειδή είμαστε επταμελής μπάντα και πολλές φορές περιοδεύουμε με έξι άτομα για να μειωθούν τα έξοδα. Σε όλα αυτά πρέπει να συνυπολογιστούν και τα έξοδα για μεταφορές εντός Ευρώπης, φόρους κ.τ.λ.

[...]

Στο τέλος μας είπαν να κάνουμε μια τελευταία προσπάθεια. Ζητήσαμε διάφορες χάρες και μέχρι την τελευταία Παρασκευή το είχαμε πετύχει κατά 85%. Αλλά προέκυψαν κι άλλες αρνητικές καταστάσεις -ακόμα ένα μέλος έπρεπε να αποσυρθεί εξαιτίας της προσωπικής του δουλειάς- οπότε αντί να σπαταλήσουμε το χρόνο και την ενέργεια πολλών ανθρώπων, για να δώσουμε χρόνο στο Rock Hard να βρει αντικαταστάτη και για να προλάβουμε τους Doomocracy (το ελληνικό support) να μην κλείσουν εισιτήρια που δεν επιστρέφονται, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να δεχτούμε αυτό το χτύπημα, να διατηρήσουμε ένα δείγμα επαγγελματισμού και να τα σταματήσουμε όλα τώρα.

Tom Phillips/While Heaven Wept»


Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση στα αγγλικά εδώ.
  • SHARE
  • TWEET