Αγωγές για το εξώφυλλο του "Contra" των Vampire Weekend

26/08/2010 @ 10:09
H εικονιζόμενη στο εξώφυλλο του τελευταίου album των Vampire Weekend, Kristen Kennis, κατέθεσε αγωγή εναντίον του συγκροτήματος, της δισκογραφικής εταιρίας XL Recordings, καθώς και του φωτογράφου Tod Brody. H Kennis δήλωσε ότι δεν έδωσε ποτέ άδεια για τη χρήση της φωτογραφίας της. Να σημειώσουμε ότι η εν λόγω φωτογραφία χρησιμοποιήθηκε κατά κόρων, τόσο στη διαφημιστική καμπάνια του "Contra", όσο και σε αφίσες των ζωντανών εμφανίσεων των Vampire Weekend.

Στην αγωγή, ο Alan Neigher, δικηγόρος του πρώην μοντέλου, ισχυρίστηκε ότι το συγκρότημα αγόρασε τη εικόνα στην τιμή των 5.000 δολαρίων από τον φωτογράφο και σκηνοθέτη Tod Brody, αλλά η φωτογράφιση δεν είχε πραγματοποιηθεί από τον ίδιο. Μάλιστα τονίζει ότι η ποιότητα της δε μοιάζει καν επαγγελματική.

Εδώ να σημειώσουμε ότι κατά το παρελθόν ο Brody έχει αποτελέσει αντικείμενο σχολιασμού για τη συμμετοχή του σε site και video «δόλιας» δραστηριότητας. Παρ' όλα αυτά, ο ίδιος αντέκρουσε τις κατηγορίες, λέγοντας ότι στο παρελθόν έχει γίνει στόχος πολλών ανθρώπων κι ότι κάποια στιγμή αυτό πρέπει να σταματήσει.

Πάντως από το στρατόπεδο των Vampire Weekend δεν υπήρξε κάποια δήλωση και σε σχετική ερώτηση που έγινε στον τραγουδιστή Ezra Koening, ο ίδιος απάντησε ότι δε μπορεί να σχολιάσει λόγω νομικού κολλήματος.
  • SHARE
  • TWEET