Τα 10 πιο παράξενα παρακλάδια του metal

Ο Graham Hartmann φτιάχνει μια λίστα για weirdos-metalheads

18/03/2017 @ 12:57

Το γενεαλογικό δέντρο του metal είναι ίσως το πιο διεσπαρμένο της μουσικής. Όπως σε κάθε οικογένεια, έτσι κι εδώ, υπάρχουν τα μέλη-μαύρα πρόβατα που κανείς από τους γονείς δεν αναγνωρίζει.

Σε μια απολαυστική λίστα που παρουσίασε ο Graham Hartmann μέσω του Loudwire, χώρεσαν δέκα από «Τα Πιο Παράξενα Υποείδη Του Metal».

Με τόσες πολεμικές ιστορίες γεμάτες ηρωισμό και βία να εξιστορούνται για χρόνια από τους πατέρες του power metal, ήταν απλώς θέμα χρόνου κάποιοι εραστές αυτού του μεταλλικού είδους να παρεκκλίνουν κάπως από την βασική ιδέα.

Κάπως έτσι γεννήθηκε το viking metal, με τους Enslaved στο τιμόνι στις αρχές των 90s και πλέον με μπάντες όπως οι Amon Amarth στον στόλο του.

Όχι πολύ καιρό μετά την έκρηξη των Amon Amarth, ο κόσμος ξεκίνησε να ψάχνει και για άλλα παράξενα και το pirate metal «πήρε το τιμόνι» με μπάντες όπως οι Alestorm και οι Swashbuckle.

Κι εκεί που η μεταλλική οικογένεια έσφυζε αλμύρας και τεστοστερόνης, έρχονται από την Ιαπωνία οι Babymetal και γίνονται αποδεκτές από πατέρες του metal όπως ο Rob Halford και ο κιθαρίστας των Megadeth, Marty Friedman, αλλά και σκληρούς rockers όπως ο Rob Zombie. Κάπως έτσι γεννιέται το kawaii metal ή «χαριτωμένο metal»! Αν και κανένα kawaii γκρουπ δεν έχει επ’ ουδενί πλησιάσει την δημοφιλία των Babymetal, οι DollsBoxx και οι Ladybaby δεν στερούνται προσοχής.

Δείτε εδώ το σχετικό video όπου παρουσιάζονται «Τα 10 Πιο Παράξενα Υποείδη Του Metal» (σύμφωνα πάντα με τον αρθρογράφο) και κάντε τις δικές σας προτάσεις στα σχόλια από κάτω.

  • SHARE
  • TWEET