Queensryche, Sense Of Fear @ Fix Factory Of Sound, 15/11/19

And The Winner Is... Todd La Torre

Από τον Γιάννη Βόλκα, 19/11/2019 @ 17:53

Κάποτε οι Queensryche ήταν πολύ μεγάλοι για να έρθουν στην Ελλάδα. Για τη Θεσσαλονίκη φυσικά δεν τολμούσαμε ούτε να το ονειρευτούμε. Κάποτε το πλήρωμα του χρόνου έφτασε και οι Queensryche έφτασαν στην Αθήνα. Για τη Θεσσαλονίκη δεν τολμούσαμε ούτε να το ονειρευτούμε. Έτσι, αφού η πόλη μας δεν είναι δυνατό να γίνει μεγαλύτερη, «μίκρυνε» το συγκρότημα ώστε οι δρόμοι μας να συναντηθούν. Οι, όχι και τόσο πρόσφατες πλέον, διαμάχες μεταξύ του Geoff Tate και των υπόλοιπων 'ryches άφησαν λαβωμένες και αποδυναμωμένες και τις δυο πλευρές και εμάς τυχερούς μέσα στην ατυχία μας αφού μέσα σε ένα σχεδόν έτος και οι δυο μπάντες πέρασαν από τη Θεσσαλονίκη.

Ο Tate πέρασε από το ντόπιο «λαϊκό δικαστήριο» και κρίθηκε «λίγος». Ακόμα πιο αδύναμοι βρέθηκαν οι μουσικοί που τον συνόδευαν και το αποτέλεσμα ήταν δυστυχώς κάτω του μετρίου. Φτάνουμε με αυτό τον τρόπο στο σήμερα όπου έφτασε η ώρα να ακούσουμε και την άλλη πλευρά, αυτή του Michael Wilton και του Eddie Jackson.

Τη βραδιά άνοιξαν με όρεξη και σεβασμό οι Κοζανίτες Sense Of Fear, ένα από τα παλιότερα εν ενεργεία heavy metal συγκροτήματα της χώρας αφού μετράνε ήδη 21 χρόνια ύπαρξης. Το "As The Ages Passing By" κυκλοφόρησε πέρσι και εμείς ακούσαμε τα έξι από τα δέκα κομμάτια του δίσκου. Οι Sense Of Fear πραγματοποίησαν μια αξιοπρεπέστατη εμφάνιση χωρίς όμως να καταφέρουν να ξεσηκώσουν το κοινό που μάλλον ανυπομονούσε για την συνέχεια. Παρ' όλα αυτά οι Kοζανίτες αποτελούν άλλο ένα παράδειγμα εγχώριου heavy metal συγκροτήματος που θα μπορούσε να είχε καταφέρει παραπάνω πράγματα αν οι συνθήκες ήταν ευνοϊκότερες. Οι ίδιοι πάντως δεν έδειξαν να ενοχλούνται και απόλαυσαν τη στιγμή στο έπακρο.

Sense Of Fear

Η ώρα όμως είχε φτάσει για τους Queensryche να πάρουν τη θέση τους στη σκηνή δίνοντας το εναρκτήριο λάκτισμα με το πολύ αξιόλογο "Blood Of The Levant". To "Ι Am I" ξεκίνησε την ιστορική αναδρομή αλλά χρειάστηκε το συγκλονιστικό "NM156" για να βγουν τα πρώτα συμπεράσματα. Βρισκόμαστε ακόμα στα πρώτα λεπτά του αγώνα και ο νικητής είναι πλέον γνωστός σε όλους μας και δεν είναι άλλος από τον τραγουδιστή της μπάντας Todd La Torre. Έγινε γνωστός στους περισσότερους από τη συμμετοχή του στους Crimson Glory αλλά και στη συγκεκριμένη περίπτωση κάνει άριστη δουλειά και στους Queensryche πιάνοντας εξωφρενικά επίπεδα ειδικά στις παλιότερες συνθέσεις.

Queensryche

Κατανοητό ορισμένοι να μην νοιώθουν το ίδιο αφού αυτό που παρακολουθούσαμε θα μπορούσε εύκολα να χαρακτηριστεί ώς μια tribute band με ορισμένα αυθεντικά μέλη. Όταν όμως αυτή η μπάντα φόρος-τιμής (αν υποθέσουμε ότι συμφωνούμε με τον όρο) φτάνει σε καλύτερα επίπεδα από ότι έφτανε η αυθεντική μπάντα στα τελευταία χρόνια ύπαρξής της, εμείς γιατί να γκρινιάξουμε και να μην απολαύσουμε αυτό που συμβαίνει μπροστά στα μάτια, και ακόμα περισσότερα στα αυτιά μας. Είναι η στιγμή που ο μαθητής ξεπερνά τον δάσκαλο ακόμα και αν το μόνο που κάνει είναι να παπαγαλίζει τα λόγια του εμπνευστή. Όταν αυτός ο μαθητής φτάνει σε τόσο υψηλά επίπεδα απόδοσης και ταυτόχρονα πείθει, το μεγαλύτερο μέρος του κοινού, τί άλλο να ζητήσει κανείς;

Queensryche

Ακόμα και το setlist της βραδιάς έδειχνε την τίμια προσπάθεια των Queensryche του 2019. Τέσσερις συνθέσεις από πρόσφατους δίσκους της μπάντας και μοιρασμένες επιλογές από τα περασμένα μεγαλεία. Μερικές αναμενόμενες συνθέσεις όπως το "Silent Lucidity" ή οτιδήποτε από το "Operation Mindcrime" αλλά ταυτόχρονα και εκπλήξεις όπως το "The Whisper" ή το "Screaming In Digital". Ένα setlist από μια μπάντα που τιμά το ένδοξο παρελθόν της και ταυτόχρονα δεν φοβάται να κοιτάξει κατάματα το μέλλον, όσο δύσκολο και αν μοιάζει.

Queensryche

Από ότι δείχνουν τα πράγματα, οι Queensryche δεν θα γίνουν ποτέ η τεράστια μπάντα που υπήρξαν. Με εμφανίσεις σαν αυτή όμως θα καταφέρνουν να ικανοποιούν μια μικρή αλλά πιστή μερίδα οπαδών οι οποίοι θα τους ακολουθούν για πάντα.

Φωτογραφίες: Γιάννης Βόλκας

SETLIST

 

Blood Of The Levant
I Am I
NM156
Operation:Mindcrime
 Condition Human
Silent Lucidity
Jet City Woman
The Whisper
Propaganda Fashion
The Mission
Screaming In Digital
Take Hold Of The Flame

Encore:

Light-years 
Empire
Eyes Of The Stranger

  • SHARE
  • TWEET