Evergrey, Bloodred Hourglass, Genus Ordinis Dei, Crossing Eternity @ Κύτταρο, 16/04/19

Μια άψογη εμφάνιση σε μια αχρείαστα μεγάλη βραδιά

Από τον Νίκο Καταπίδη, 18/04/2019 @ 16:49

Δε σας κρύβω πως από την ανακοίνωση της συναυλίας είχα την απορία «γιατί τρεις support μπάντες;». Ημέρα Τρίτη, κι αν θες να παρακολουθήσεις όλη τη βραδιά έπρεπε να είσαι εκεί από τις 19:10. Μερικοί γενναίοι τα καταφέραμε, και τηρώντας το πρόγραμμα με απόλυτη ακρίβεια, οι Crossing Eternity ανέβηκαν στη σκηνή.

Προσωπικά, ένιωσα αμήχανα βλέποντας τη μπάντα να παίζει μπροστά σε καμιά 15ριά άτομα, αν και προς τιμήν τους δε φάνηκε να τους πτοεί αυτό, πέρασαν καλά και προσπαθούσαν να έχουν μια αξιοπρεπή εμφάνιση. Δε θα πω ψέμματα αν πω ότι αυτό που είδαμε ήταν στην καλύτερη μέτριο, αφού παικτικά δεν υπήρχε τόση συνέπεια, αλλά και μουσικά με άφησε παγερά αδιάφορο. Σίγουρα τιμά τη μπάντα το ότι έκανε μια προσπάθεια να δείξει επαγγελματισμό σε ένα αποκαρδιωτικά μικρό κοινό, αλλά γενικά θέλουν δουλειά για να μπορούν να σταθούν στη σκηνή και να υποστηρίξουν ένα παρωχημένο σε γενικές γραμμές ήχο όπως είναι το heavy-power αυτής της ευρωπαϊκής κοπής.

Συνέχεια επί σκηνής οι Genus Ordinis Dei από την Ιταλία, τους οποίους και ξεχώρισα από όλα τα support σχήματα. Συμφωνικό death, με πραγματικά αψεγάδιαστο παίξιμο, έναν frontman τρομερά επιβλητικό αν και ίσως λίγο απογοητευμένο από το λιγοστό ακόμη κόσμο, που όμως έκανε ότι μπορούσε για να ζεστάνει τον κόσμο και να δημιουργήσει μια εκρηκτική ατμόσφαιρα. Ομολογώ πως εντυπωσιάστηκα και η εμφάνισή τους με έκανε να τους ψάξω και να ασχοληθώ με τη δισκογραφία τους. Σίγουρα τους άξιζε περισσότερος κόσμος, αλλά είμαι βέβαιος πως κέρδισαν σχεδόν όλους όσους ήμασταν στο Κύτταρο σε αυτή τη μισάωρη εκρηκτική εμφάνισή τους. Το κλείσιμο με τη φοβερή διασκευή στο "Hail And Kill" των Manowar ήταν αξιοσημείωτο και στη συνέχεια βγάλαμε και την κλασσική φωτογραφία με τον κόσμο να μαζεύεται επιτέλους πιο μπροστά.

Στις 20:45 οι Bloodred Hourglass πήραν τα ηνία, παίζοντας ένα παραδοσιακό μελωδικό death metal. Αν και παικτικά ήταν μια χαρά, η αλήθεια είναι πως δε με ξετρέλαναν, σε πολλές φάσεις δεν άκουγα καλά και τη μια κιθάρα, ενώ ίσως έφταιγε και το ότι οι Genus Ordinis Dei που προηγήθηκαν ήταν τόσο επιβλητικοί επί σκηνής ώστε να μην εντυπωσιαστώ ιδιαίτερα με τους Bloodred Hourglass. Ωστόσο έκαναν καλά τη δουλειά τους για να μας προετοιμάσουν για τους Evergrey, με αρκετό κόσμο να δείχνει να το ευχαριστιέται και ευτυχώς να έχει σχεδόν γεμίσει πλέον το Κύτταρο.

Προς τιμή των διοργανωτών, τηρώντας το πρόγραμμα κατά γράμμα, οι Evergrey ανέβηκαν στη σκηνή στις 22:00, ξεκινώντας αναμενόμενα από τον τελευταίο τους δίσκο με το "A Silent Arc". Η απόδοση της μπάντας δε χρήζει σχολίων, ήταν άψογη όπως πάντα, ενώ βοήθησε και ο ήχος, με όλα τα όργανα να ακούγονται ξεκάθαρα. Είναι γεγονός πως οι Evergrey ξαναπήραν τα πάνω τους μετά το "Hymns For The Broken" και αυτό αντικατοπτρίστηκε και στο setlist, που πέραν των "Recreation Day" και φυσικά της χιτάρας τους "A Touch Of Blessing" βασίστηκε πάνω στις τρεις τελευταίες δουλειές τους. Όχι άδικα, αφού η συμμετοχή του κόσμου σε κάθε κομμάτι ήταν έντονη και φάνηκε και από τις αντιδράσεις της μπάντας, με τα χαμόγελα να γεμίζουν τη σκηνή, ενώ δεν έλειψε και το χιούμορ με τον Tom να σχολιάζει πως ο ντράμερ Jonas τον κοιτάει στα οπίσθια και μάλλον θα ήταν καλύτερα να προσέχει το βράδυ. Highlights της βραδιάς το πάντα υπέροχο "Black Undertow", το ισοπεδωτικό "The Grand Collapse" και φυσικά το κλείσιμο με "A Touch Of Blessing" και "King Of Errors" που τραγουδήθηκαν από όλο το κοινό.

Παρά λοιπόν τις απαισιόδοξες προβλέψεις για την προσέλευση του κόσμου λόγω ημέρας αλλά και παράλληλων live που μοίρασαν τον κόσμο, οι Evergrey γέμισαν σχεδόν το Κύτταρο και μας χάρισαν μια εξαιρετική, επαγγελματική εμφάνιση. Θα μπορούσαν να παίξουν λίγο παραπάνω, αλλά νομίζω πως δεν έμεινε κανείς ανικανοποίητος. Σίγουρα καλύτερη εμφάνιση από την προηγούμενή τους και μια εξαιρετική παρουσία γενικότερα που νομίζω πως απέδειξε πως η χώρα μας είναι μια πολύ σημαντική αγορά για την μπάντα.

SETLIST
 

A Silent Arc
Weightless
Distance
Passing Through
The Fire
Leave It Behind Us
Black Undertow
My Allied Ocean
All I Have

Encore:

The Grand Collapse
Recreation Day
Keyboard / Guitar Solo
A Touch Of Blessing
King Of Errors

  • SHARE
  • TWEET