Χατ Τρικ, Bad Luck @ Gagarin 205, 08/10/16

Άλλο ένα Σάββατο βράδυ και είμαστε κομμάτια

Από τον Γιώργο Φιλιππάτο, 10/10/2016 @ 16:07

Πάνε μήνες από τότε που το skinhead τρίο (Χόρχε included), από την συμπρωτεύουσα κατέβηκε για live εμφάνιση στην Αθήνα. Το διψασμένο για punk rock κοινό τους, φόρεσε τις τιράντες του και συνεπές στο ραντεβού, γέμισε το Gagarin από νωρίς ασφυκτικά. Οι πόρτες άνοιξαν στις 21:00 με την πλειοψηφία του κόσμου να καταφθάνει στην επόμενη μισή ώρα. Κάποιες καθυστερήσεις και ο συνωστισμός που είχε δημιουργηθεί, ωστόσο, ώθησαν αρκετό κόσμο να παραμείνει εκτός του χώρου και να απολαύσει την μπύρα του μέχρι να εμφανιστούν οι Bad Luck. Εδώ να αναφερθεί το παράλογο που παρατηρείται στα Live stages... μια μπύρα, ένα ποτήρι μπύρα διάολε, να κοστίζει περίπου το 70% του εισιτηρίου. Θα επεκταθώ κάποια άλλη στιγμή εκτενέστερα σε αυτό .Έτσι κι αλλιώς η ατμόσφαιρα μύριζε γιορτή στο Gagarin και δεν χωρούσαν ούτε γκρίνιες, ούτε μιζέριες.

Οι Αθηναίοι Bad Luck εμφανίστηκαν στη σκηνή στις 22:30 και θα μας κρατούσαν συντροφιά για τα επόμενα πενήντα λεπτά. Μπροστά σε ένα γεμάτο μαγαζί που έσφυζε από παλμό, έπαιξαν με ένταση και τσαμπουκά που μόνο support act δεν θύμιζε. Ο ήχος κυμάνθηκε σε αρκετά καλά επίπεδα από άποψη ποιότητας, ωστόσο σε χαμηλή ένταση για τέτοιου είδους συναυλία. Η μπάντα μπήκε με πρώτο τραγούδι την "Τελευταία Γιορτή", κομμάτι από το πρώτο (...και φρέσκο) άλμπουμ τους, "Η Κόλαση Που Κρύβω".

Bad Luck

Η συνέχεια ήταν ανάλογη της έναρξής τους συνεχίζοντας δυναμικά και όπως αναμενόταν έπαιξαν σχεδόν ολόκληρη την πρόσφατη δισκογραφική δουλειά τους, η οποία αποτελείται τόσο από ελληνόφωνα όσο και αγγλόφωνα κομμάτια. Δεν έλειψε και η ερμηνεία ακυκλοφόρητων κομματιών όπως το "Follow". Παρόλο που πρόκειται για πρόσφατη δουλειά, το κοινό έδειξε να αναγνωρίζει και να συμμετέχει σε κομμάτια όπως και το ομώνυμο του δίσκου "Η Κόλαση Που Κρύβω". Αξιόλογη προσπάθεια από ένα σχήμα συνειδητοποιημένο που εκφράζει τις δικές του ανησυχίες μέσα από τη δουλειά του.

Bad Luck

Η βραδιά, ωστόσο, άνηκε στους μεγάλους πρωταγωνιστές της. Ο παλμός ήταν τέτοιος που στο χρονικό διάστημα όπου ετοιμαζόταν η σκηνή για τους Χατ Τρικ, από τα ηχεία ακούστηκαν τραγούδια των Χάσμα και Bootstroke, με τους παρευρισκόμενους να συμμετέχουν σε ένα απίστευτο sing-along, σηκώνοντας το μαγαζί κυριολεκτικά στο πόδι.

Οι Χατ Τρικ εμφανίστηκαν στις 23:30 μπροστά σε ένα κοινό όπου ήδη είχε κάνει «προθέρμανση» από μόνο του, και ξεκίνησαν με το "Τσαμπουκάς" και μετέπειτα να ακολουθεί (για να γίνει ο ανάλογος πανικός) το "Φλώρε". Στη συνέχεια, με το κοινό πλέον να συμμετέχει σε όλα(!) τα τραγούδια, κάτι στο οποίο σίγουρα βοηθά ο ελληνικός στίχος, αλλά δείχνει και το πόσο πιστούς φίλους έχουν δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια.

Χατ Τρικ

Δεν έλειψαν κάποιες μικρο-διακοπές στη διάρκεια του show από ηχητικά προβλήματα έως ιπτάμενα σουτιέν... Γενικά κατά τη διάρκεια του show, η μπάντα είχε θέμα με τον ήχο στη σκηνή, παίζοντας μερικές φορές κυριολεκτικά μην ακούγοντας την κιθάρα και το μπάσο, καθώς επίσης και εκείνο το μπουκάλι τζίν που ποτέ δεν ερχόταν παρά τις εκκλήσεις από τα μικρόφωνα. Τα κομμάτια που ακολούθησαν δεν άφησαν σε ησυχία τον κόσμο που χόρευε σαν τρελός μέχρι πίσω στην πόρτα μετατρέποντας το Gagarin σε ένα μεγάλο pit. "Άστον Χρυσαυγίτη", "Σε 1000 Χρόνια", "Punk Ροκ Για Δύσκολες Ώρες" και στο τέλος για να αποτελειώσει ότι έμεινε... "Κοπρόσκυλο Για Πάντα".

Χατ Τρικ

Εδώ να τονίσουμε ότι το «καταραμένο τρίο» παραδίδοντας μαθήματα εργατικότητας και καψούρας γι' αυτό που κάνουν, έπαιξε δυναμικό punk συνολικά για πάνω από δύο ώρες (!). Ήταν μια εμφάνιση που άξιζε και με το παραπάνω να παρακολουθήσει κάποιος φίλος της ελληνικής punk rock σκηνής, ενώ ικανοποίησε και τον πιο απαιτητικό οπαδό τους καλύπτοντας όλο το εύρος της δουλειάς τους από το "Πανκ Ροκ Για Δύσκολες Ώρες" έως το "Ο Βασιλιάς Είναι Γυμνός".

Ήδη αναμένουμε την επόμενη κάθοδό τους. Μπράβο μάγκες.

SETLIST

Τσαμπουκάς
Φλώρε
Εκεί Που Πονάς
Μπροστά Στον Καθρέφτη
Με Τον Καιρό 
Ζάλη
Εντάξει
Δεν Πειράζει
Λέω Να Μείνω Εδώ
Μπροστά Στην Πουστιά
Σκούρα Τα Πράγματα
Ελένη
Αστον Χρυσαυγίτη
Σάββατο Βράδυ
Σε 1000 Χρόνια
Ίσως
Λόγια Που Λένε Οι Ερωτευμένοι
Πανκ Ροκ Για Δύσκολες Ώρες
Κουράστηκα
Βαρέθηκα
Απόψε Χάνουμε Εμείς
Πόσο Θα Αντέξεις
Χιλιόμετρα Στην Εθνική
Γιορτή
Κοπρόσκυλο Για Πάντα
  • SHARE
  • TWEET