Whereswilder @ Six D.O.G.S., 14/01/15

Μια φρέσκια ψυχεδέλεια που θυμίζει κάτι απ' τα παλιά

15/01/2015 @ 12:49
Με τον πολιτικό παροξυσμό που επικρατεί της τελευταίες μέρες και έχει κάνει ακόμα και τους πιο πολιτικοποιημένους ανθρώπους να αναρωτιούνται αν πρέπει να γελάς ή να κλαις, είναι αδιαμφισβήτητο το ότι χρειάζεσαι ένα διάλειμμα. Τι μπορεί να βοηθήσει περισσότερο, άραγε, από την καλή μουσική που θα σε ταξιδέψει με τον τρόπο της, σε άλλες εποχές;

Κάπως έτσι, λοιπόν, βρεθήκαμε στο live των Whereswilder στο Six D.O.G.S. Μία μπάντα που άκουσα πρόσφατα, όταν κυκλοφόρησε το ντεμπούτο της, "Yearling". Η αλήθεια είναι ότι ενθουσιάστηκα από τον ήχο τους και τον τρόπο που χειρίζονται τις επιρροές τους, κρατώντας ως βάση τον κλασικό ψυχεδελικό ήχο, εφαρμόζοντάς τον, όμως, στις επιταγές του σήμερα.

Με τον ερχομό σου, δεν θα έβλεπες τη συνηθισμένη ουρά. Μάλλον, οι περισσότεροι ήταν υποψιασμένοι για την κλασική καθυστέρηση των live ή τους εμπόδισε η παγωνιά που επικρατούσε... Με το που ξεκίνησε όμως το live, ο χώρος γέμισε σε τέτοιο βαθμό όπου δεν άργησε να γίνει «sold out» και να μην επιτρέπεται η είσοδος σε παραπάνω κόσμο!

Αφού είχε δημιουργηθεί η τέλεια ατμόσφαιρα για μία τέτοια συναυλία, μέσα από τον συνδυασμό πολύχρωμου φωτισμού και μηχανημάτων καπνού, οι Whereswilder ξεκίνησαν το set τους. Αναλυτικότερα, το set τους διήρκησε λίγο πάνω από μία ώρα και ήταν αριστουργηματικά χτισμένο, αρχίζοντας από τα πιο ήρεμα και ατμοσφαιρικά κομμάτια, ενώ, όσο περνούσε η ώρα, το groove και η ένταση δυνάμωναν οδηγώντας σε μια ιδανική κορύφωση, που κάθε μουσικό trip που σέβεται τον εαυτό του οφείλει να έχει.

Από το εναρκτήριο κομμάτι φάνηκε ο καλοδουλεμένος ήχος τους, ο οποίος βγήκε ατόφιος σε όλη τη διάρκεια του live, κάνοντας τον κόσμο που στην αρχή ήταν πιο ήρεμος και διστακτικός να αρχίσει να ευχαριστιέται και να κουνιέται στον ρυθμό. Κάπου στη μέση του set μάς έδωσαν και μία γεύση από καινούργιο υλικό, με ένα κομμάτι που ήταν μια rock-ιά με τα όλα της!

Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις συγκροτήματα να αποτελούν μέρος ενός παγκόσμιου revival του παλιού «αληθινού» ήχου και να σέβονται τις δομές της προηγούμενης γενιάς, πηγαίνοντας τον ήχο, όμως, ένα βήμα παραπέρα. Ενστερνιζόμενες τα μουσικά ρεύματα των δεκαετιών που πέρασαν, δημιουργούν ένα «φρέσκο», από κάθε άποψη, μουσικό αποτέλεσμα. Χαίρομαι που είχα την ευκαιρία να δω από κοντά μία τέτοια μπάντα χθες, μία μπάντα που θα ξανάβλεπα με την πρώτη ευκαιρία!
SETLIST

Captain Panic
Space & Time
Nippon
(Ακυκλοφόρητο κομμάτι)
Acapulco Gold
I Don't Mind
In My Head
Something About Her
Bo
Snow
A.F.R.

Κείμενο: Χάρης Ζαχαρόπουλος
  • SHARE
  • TWEET