Uncle Acid And The Deadbeats, This Is Nowhere @ An Club, 11/04/14

Καταιγιστική εμφάνιση με πάθος, ενέργεια, ένταση και μια στοιχειωμένη evil ατμόσφαιρα

Από τον Αντώνη Κονδύλη, 14/04/2014 @ 12:29
Ένα βροχερό βράδυ του Απρίλη (!) βρέθηκαν στα μέρη μας κάποιοι περίεργοι τύποι από το συνήθως μουντό Cambridge, για να μας πάνε ένα λίγο πιο περίεργο ταξίδι.

Αναμφίβολα η πρώτη επίσκεψη των Uncle Acid And The Deadbeats στη χώρα μας προστίθεται στις εξαιρετικές συναυλιακές επιλογές που έχει το ελληνικό κοινό το τελευταίο διάστημα και όχι μόνο. Ευρισκόμενοι σε μια σταθερά ανοδική πορεία και παίζοντας support στην πρόσφατη περιοδεία των Black Sabbath, δεν πέρασαν απαρατήρητοι στο πέρασμά τους και από δω, καθώς το An τίγκαρε κυριολεκτικά από κόσμο που απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι δεν έχει καμία διάθεση να παραμένει προσκολλημένος στα ίδια και τα ίδια. Πιθανότατα ένας μεγαλύτερος χώρος θα βοηθούσε ακόμα περισσότερο.

Βέβαια το «ταξίδι» το ξεκίνησαν οι Έλληνες This Is Nowhere και μπορούμε να πούμε ότι ήταν μια εξαιρετική εισαγωγή για αυτό που ακολούθησε αργότερα. Με εικοσάλεπτη καθυστέρηση (μάλλον αδικαιολόγητη), μας προσέφεραν  έντονες ψυχεδελικές στιγμές, με ατελείωτο feedback μέχρι τη στιγμή που κάποιο ξέσπασμα απογείωνε το κάθε κομμάτι. Η ψυχεδέλεια, το έντονο groove και ο καλός ήχος ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της πολύ καλής εμφάνισης της μπάντας και δίκαια κέρδισε το χειροκρότημα των παρευρισκόμενων, που είχαν αρχίσει να γεμίζουν το club.

Με αρκετή καθυστέρηση με βάση το πρόγραμμα, στις 23:35 σε ένα λιτό σκηνικό, οι Άγγλοι εμφανίζονται στην μικρή σκηνή του Αn και με ένα δυνατό ξεκίνημα, με τα "Mt Abraxas" και "Mind Crawler" από τον τελευταίο τους δίσκο, στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα για αυτό που έπεται.



Οι Uncle Acid And The Deadbeats από την πρώτη στιγμή έδειξαν τόσο τη διάθεση τους όσο και την ποιότητά τους ως μπάντα και παράλληλα με ευκολία κατάφεραν να ωθήσουν τον κόσμο να τους ακολουθήσει, αν και αυτό δεν ήταν δύσκολο. Και όταν πολύ νωρίς ήρθε το "I'II Cut You Down", ένα από τα τραγούδια που οι περισσότεροι περίμεναν, έγινε ο κακός χαμός, αμέσως μετά όμως ακολούθησε μια από τις κορυφαίες στιγμές της βραδιάς με το "Death's Door" να δονεί τον χώρο.



Ο ήχος ήταν πολύ καλός και δεν πρόβαλλε εμπόδια, αλλά αυτό που έκανε την βραδιά ξεχωριστή δεν ήταν οι όποιες τεχνικές λεπτομέρειες. Πάνω από όλα ήταν η  καταιγιστική εμφάνιση, γεμάτη πάθος και ενέργεια που έβγαζαν πάνω στην σκηνή οι τέσσερις Άγγλοι και δημιουργούσε μια ένταση, αλλά και μια στοιχειωμένη, evil ατμόσφαιρα, προερχόμενη κατευθείαν από τα late 60s. Οι διαδοχικές αφιερώσεις του "Poison Apple" στον Charles Manson και του "Valley Of The Dolls" στην Sharon Tate, έφεραν ασφαλώς και αντίστοιχους συμβολισμούς.



Δεν ξεχνάμε βεβαίως ότι τα Sabbathικά déjà-vu πήγαιναν και έρχονταν, αλλά ποιος να ενοχλείται από αυτό. Οι Uncle Acid And The Deadbeats δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, με τρομερό δέσιμο και εξαιρετική απόδοση. Ακόμα και αν κάποιες στιγμές τα φωνητικά έμεναν λίγο πιο κάτω στο συνολικό ηχητικό αποτέλεσμα, όλοι απολαμβάνουν αυτό που έβλεπαν και άκουγαν. Με το "Over And Over Again" να είναι από τα κορυφαία σημεία της συναυλίας, αισθανόσουν ότι είναι από τις περιπτώσεις που δεν έχεις μπροστά σου κάποιους επαγγελματίες, με τη στενή έννοια, μουσικούς, αλλά κάποιους οπαδούς αυτής της μουσικής που νιώθουν την κάθε νότα της μουσικής τους, παθιάζονται, περνάνε καλά και αυτό το μεταφέρουν στο κοινό που τους παρακολουθεί.



Και ασφαλώς δεν θα μπορούσε να κλείσει αυτή η εμφάνιση με τίποτα άλλο από έναν τρόπο εντυπωσιακό. Χωρίς κάποιου τυπικού χαρακτήρα encore, παρακολουθούμε την εξαιρετική απόδοση των "13 Candles", "Withered Hands Of Evil" και "Desert Ceremony", με τα οποία ολοκληρώνεται, καθηλώνοντάς μας, μια υπέροχη πραγματικά συναυλία από τους Uncle Acid And The Deadbeats. 70 λεπτά, αν ήταν και λίγο παραπάνω, θα άγγιζε το άριστο.

Θέλουμε και άλλες τέτοιες βραδιές.
SETLIST

Mt. Abraxas
Mind Crawler
Crystal Spiders
I'll Cut You Down
Death's Door
Poison Apple
Valley Of The Dolls
Over And Over Again
Vampire Circus
13 Candles
Withered Hand Of Evil
Desert Ceremony

Φωτογραφίες: Χρήστος Κισατζεκιάν / www.livephotographs.com
  • SHARE
  • TWEET