Saint Etienne, Etten @ Gagarin 205, 30/09/16

Μεταφερθήκαμε στα '90s της Βρετανίας, αλλά θέλαμε λίγο περισσότερο

Από τον Σπύρο Τσούτσο, 03/10/2016 @ 12:39

Ώρα 21:00, ημέρα Παρασκευή. Η προσέλευση του κόσμου άρχισε δειλά-δειλά για το απαραίτητο ζέσταμα που περιελάμβανε μπύρα και κουβέντα. Στις 22:00 ακριβώς είδαμε την πρώτη κίνηση στην σκηνή με την Etten να κάνει την εμφάνισή της στα κόκκινα υπό την συνοδεία τριών μαυροφορεμένων μουσικών.

Δύο synths και ντραμς συνόδευσαν την πρώην τραγουδίστρια των Film, Ελένη Τζαβάρα. Αρκετά ατμοσφαρική εμφάνιση με καλή σκηνική παρουσία και την φωνή της Etten ακέραια και ζεστή στην εκτέλεση των κομματιών, τα οποία κινούνται σε synth/dream pop ρυθμούς. Η Etten για το τέλος φύλαξε το "Alarm" των Film, ένα πρόωρο τέλος αφού η μισάωρη σύντομη διάρκεια της εμφάνισης δεν πρόλαβε να εντάξει πλήρως το κοινό στον δικό της κόσμο.

Etten

Η σειρά των Saint Etienne έφτασε. Αυτήν τη φορά, οι Βρετανοί δεν δελέασαν το αθηναϊκό κοινό με αποτέλεσμα το Gagarin να φαίνεται μισογεμάτο. Παρ' όλα αυτά, οι λίγοι πιστοί του είδους, λάτρεις των '90s, βρήκαν περισσότερο χώρο ώστε να επιδείξουν τις χορευτικές τους φιγούρες.

Στις 23:00 εμφανίστηκαν, λοιπόν, η Sarah Cracknell, ο Bob Stanley και ο Pete Wiggs. Η σταθερή σύνθεση του συγκροτήματος συνοδευόταν από έναν κύριο στο πιάνο και την κιθάρα και μια κυρία στα δεύτερα φωνητικά, μελόντικα και φλογέρα. Οι Saint Etienne έπαιξαν ολόκληρο το πρώτο τους άλμπουμ "Foxbase Alpha".

Saint Etienne

Ουσιαστικά, ξεκίνησαν το πρόγραμμά τους με το μεγαλύτερό τους hit "Only Love Can Break Your Heart", που βέβαια βρήκε το κοινό αρκετά μουδιασμένο. Η επιλογή να αποδοθεί ολόκληρο το ντεμπούτο τους δεν ήταν αρκετά επιτυχής αφού πολλά κομμάτια δεν συγκίνησαν ιδιαίτερα τον κόσμο. Ανεξάρτητα από αυτό, η Sarah, αρκετά φιλική και προσιτή, φάνηκε να το διασκεδάζει ερμηνεύοντας επάξια τον δίσκο που τους καθιέρωσε στον παγκόσμιο χάρτη της μουσικής. Σημαντική ήταν η συμβολή της δεύτερης τραγουδίστριας, η οποία είχε ισάξιο μερίδιο στις όμορφες διφωνίες.

Saint Etienne

Μία ώρα διήρκεσε το "Foxbase Alpha", μία ώρα που φαίνεται να ζέστανε το κοινό για το δεύτερο μέρος της εμφάνισης, ένα best of της δεκαετίας του '90, όταν και μεσουράνησαν στην βρετανική νήσο. "Join Our Club", τα drum machine παίρνουν φωτιά, τα κορμιά χορεύουν.

Saint Etienne

Ακριβώς το ίδιο κλίμα για το υπόλοιπο μισάωρο με τα "Who Do You Think You Are" και "He’s On The Phone" να προκαλούν ντελίριο ενώ στο "Sylvie" το κοινό παρέλαβε το μικρόφωνο ώστε να συνοδέψει με τις φωνητικές του ικανότητες την τραγουδίστρια. Όμορφη στιγμή και αυτή του encore, όταν το πιάνο και η φλογέρα ήχησαν στην μπαλάντα "Hobart Paving", με την βραδιά να κλείνει δυνατά υπό τις νότες του "He's On The Phone".

Φωτογραφίες: Διονύσης Παρθενιάδης

SETLIST

This Is Radio Etienne
Only Love Can Break Your Heart
Wilson
Carnt Sleep
Girl VII
Spring
She’s The One
Stoned To Say The Least
Nothing Can Stop Us
Etienne Gonna Die
London Belongs To Me
Like The Swallow
Dilworth’s Theme
Join Our Club
Who Do You Think You Are
Filthy
Sylvie
You're In A Bad Way
Tonight

Encore

Hobart Paving
He's On The Phone

  • SHARE
  • TWEET