Kreator, Ektomorf @ Rodon

05/02/2005 @ 09:22
30/01/05, Ρόδον, Αθήνα

"...Είναι λοιπόν ώρα όλοι μαζί να σηκώσουμε μονομιάς τη σημαία του μίσους για όσους μας καταδυναστεύουν και για ότι μας ταλαιπωρεί στη ζωή μας". Ιαχές παροξυσμού από το κοινό κάλυψαν το χώρο. Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια πριν ο Mille και η παρέα του, Kreator, ξεκινήσουν να παίζουν το "Flag Of Hate", το οποίο συνοδεύτηκε από το "Tormentor", δύο από τα διαχρονικότερα και πιο αγαπημένα τραγούδια για τους οπαδούς τους στην πολυετή ιστορία του group. Τα δύο αυτά κομμάτια ήταν το μουσικό επιστέγασμα της πολύ πολύ καλής συναυλίας που μόλις είχε παρακολουθήσει το αθηναϊκό metal κοινό. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή...

Γύρω στις 19:30 έφτασα έξω από το Ρόδον club. Κόσμος πολύς δεν περίμενε απ' έξω όποτε μου ήρθαν οι "μαύρες μνήμες" της περσινής συναυλίας των Exodus στον ίδιο χώρο (όπου μετά βίας το club είχε 500 άτομα). Το κάπως μουντό βράδυ "ταίριαζε κουτί" στην επερχόμενη συναυλία. Μπαίνοντας μέσα στο club ευτυχώς οι προβλέψεις μου δεν επιβεβαιώθηκαν. Το Pόδον ήταν ψιλογεμάτο και κάθε λεπτό έμπαινε συνεχώς κόσμος. Ευτυχώς το αθηναϊκό metal κοινό τίμησε με την παρουσία του ένα από τα μεγαλύτερα thrash metal groups που έχει αναδείξει η ιστορία της μουσικής μας, το οποίο είχε στις βαλίτσες του ένα album δυναμίτη. Ένα album που σίγουρα σου κεντρίζει το ενδιαφέρον να ακούσεις πως θα αποδοθούν τα κομμάτια live. Ας είνα..ι. Σε λίγη ώρα θα λύνονταν όλες οι απορίες.

Στη σκηνή του Ρόδον και μόνο με 15λεπτη καθυστέρηση από την προκαθορισμένη ώρα ανέβηκαν πρώτοι οι Ektomorf. To εν λόγω γκρουπ παίζει σύγχρονο thrash/death metal στα χνάρια των Machine Head, Soulfly και Sepultura της τελευταίας περιόδου. Ο ήχος τους δεν ήταν άσχημος αλλά ούτε και ο καλύτερος δυνατός. Όλες οι συνθέσεις ήταν πολύ καλά εκτελεσμένες, αλλά παρόλο που φαινόταν πολύ δεμένη και υπερενεργή μπάντα δεν κατάφερε να "ζεστάνει" το κοινό και να το συνεπάρει στο μουσικό ταξίδι του. Εγκατέλειψαν το σανίδι χειροκροτούμενοι μετά από 40 λεπτά ενεργούς παρουσίας μεν αλλά χωρίς μεγάλο αποτέλεσμα δε. Ίσως η επιλογή του support σχήματος να μην ήταν η ιδανικότερη αφού η πλειοψηφία του κοινού αποτελούνταν από "παλιοthrashers".

Μετά από 40 λεπτή καθυστέρηση μια και οι τεχνικοί των Kreator έλεγχαν τα πάντα πριν την είσοδο του group στη σκηνή, οι μεγάλοι all time classic "δημιουργοί" έκαναν την εμφάνιση τους εν μέσω επευφημιών. Τα φώτα έσβησαν και ψιλοambient χρωματισμοί σχημάτων φώτιζαν το μεγάλο πανό που κάλυπτε το background της σκηνής. Είναι περιττό και δύσκολο να περιγράφει η εικόνα μια και στο εν πλήρη διαστάσει εξώφυλλο - πανό που κάλυπτε τη σκηνή "έπεφταν" σχηματικές "μελωδίες" που δημιουργούσαν μια ονειρική ατμόσφαιρα. Την "παρέα" μας με το Μορφέα διέκοψαν οι πρώτες κοφτές, επιθετικές νότες του ομώνυμου κομματιού του τελευταίου album των Kreator "Enemy Of God". Αυτό ήταν. Το set list μόλις ξεκίνησε. Μαζί ξεκίνησε και η έκσταση του κοινού στην αρένα το οποίο επιδόθηκε από τα πρώτα δευτερόλεπτα στο γνωστό moshing. Από κει και πέρα το τι έγινε μόνο όποιος το έζησε μπορεί και να το θυμάται. Με κομμάτια όπως τα "Impossible Brutality", "Pleasure To Kilλ", "Phobia", "Violent Revolution", "World Anarchy", "Renewal", "Suicide Terrorist", "Extreme Aggression", "People Of The Lie", "All Of The Same Blood", "Riot Of Violence" (που τραγούδησε ο drummer Ventor όπως τότε...), "Reconquering The Throne", "Betrayer", "Terror Zone" και "Terrible Certainty" κατάφεραν να ανεβάσουν την αδρεναλίνη όλων στα ύψη. Το κοινό παραληρούσε. Οι Kreator με σύμμαχο τον παρά πολύ καλό και καθαρό ήχο κατάφεραν να προσφέρουν στο αθηναϊκό κοινό αυτό που πραγματικά ήθελε. Οι νεότεροι ηλικιακά σίγουρα θα θυμούνται για πολλά χρόνια αυτό που έζησαν. Οι παλιότεροι σίγουρα συμφωνούν μαζί μου στο ότι όσα χρόνια και αν περάσουν οι παλιές καλές αξίες παραμένουν αναλλοίωτες στο χρόνο. Όλο το group έδωσε τον καλύτερο του εαυτό από την πρώτη μέχρι και την τελευταία νότα. Προς το τέλος μας επιφύλασσαν μια έκπληξη: Έπαιξαν το "Love Us Or Hate Us", ένα κομμάτι που έχουν να το αποδώσουν ζωντανά πολλάααα χρόνια. Ε αυτό σε συνδυασμό με τα 2 τελευταία κομμάτια που πρωτοανέφερα ήταν και το "κερασάκι στην τούρτα". Ισοπέδωσε τελειωτικά όση δύναμη μπορούσε να είχε ο οποιοσδήποτε μέσα του μετά από τέτοιο live. Όσοι δεν ήρθαν έχασαν, όσοι ήταν παρόντες ελπίζω ότι θα θυμούνται αυτό το event για πολύ καιρό. Highlight της βραδιάς ήταν η ανταπάντηση του κοινού στο όνομα του πλανητάρχη Bush. Ένα μακρόσυρτο ουουουουο δόνησε το Ρόδον. Μάλιστα ήταν τόσο δυνατό που η μπάντα "ψιλοτρόμαξε"! Παρολ' αυτά ας μείνουμε στα λόγια του Mille: "Lets All Raise The Flag Of Hate... Forever...".

Θοδωρής Μηνιάτης

  • SHARE
  • TWEET