Keep Shelly In Athens @ Ρομάντσο, 30/12/14

Sarah Who?

Από την Τόνια Πετροπούλου, 02/01/2015 @ 11:37
Όταν επιστρέφει το εγχώριο διαμάντι μας, για μία απ' τις σπάνιες και ιδιαίτερες εμφανίσεις του, στην Αθήνα, επιβάλλεται να παρευρεθείς.

Κι αν το «εγχώριο διαμάντι» σου φαίνεται υπερβολή, σκέψου εσύ, κάποια άλλη, μικρή, αθηναϊκή μπάντα, που να έχει εμφανιστεί στα πιο γνωστά φεστιβάλ του κόσμου. Κάποια, που να έχει απασχολήσει τον διεθνή μουσικό Τύπο με αναφορές σε Pitchfork, The Independent, Gorilla Vs Bear, Fact Magazine κ.ά., αλλά και να έχει χαρακτηριστεί από τη The Guardian ως «ένα από τα πιο ελπιδοφόρα σχήματα για το μέλλον της μουσικής». Τελικά, δεν είναι και τόσο κοινό...

Ο λόγος, για το αθηναϊκό chillwave ντουέτο Keep Shelly In Athens, που έδωσε ένα ατμοσφαιρικό live, στο Ρομάντσο, λίγο πριν φύγει το 2014. Στην πραγματικότητα, η συναυλία ήταν μια έμμεση παρουσίαση της καινούριας τραγουδίστριας. Πολλοί, ήταν αυτοί, που είχαν ταυτίσει τους Keep Shelly In Athens με την Sarah P. και όταν εκείνη αποχώρησε, θα αμφέβαλλαν για το μέλλον της μπάντας. Όμως, το «μυαλό» ήταν πάντοτε ο RΠЯ, ο οποίος και δεν άργησε να την αντικαταστήσει, με την Myrtha.

Keep Shelly In Athens

Η Myrtha λοιπόν, αν και «μαγκωμένη» στην αρχή, κατάφερε όχι μόνο να αποδείξει τον λόγο που την επέλεξε ο RΠЯ, αλλά και να καταστρέψει την οποιαδήποτε αμφιβολία, περί του μέλλοντος του ντουέτου. Η κίνησή της, μινιμαλιστική, με θεατρικά ψήγματα και η εκτέλεσή της, τις περισσότερες φορές, με κλειστά τα μάτια, απορροφημένη στον ρυθμό. Αυτό, μέχρι τα μισά του live, αφού μετά, το άγχος της αντικαταστάθηκε από δυναμισμό, ενώ έγινε ξεκάθαρο το γεγονός ότι το εύρος της φωνής της, είναι μεγαλύτερο απ' της Sarah P...

Keep Shelly In Athens

Αν και χαμηλός, ο ήχος ήταν καθ' όλη τη διάρκεια του live καλός, αναδεικνύοντας τα glo-fi φωνητικά. Τα δύο έτερα μέλη που πλαισίωναν το ντουέτο έκαναν πολύ καλά τη δουλειά τους, με τον drummer να κρατάει αλάνθαστα τον ρυθμό και τον κιθαρίστα να προσθέτει της ηλεκτρικές πινελιές.

Keep Shelly In Athens

Το setlist περιείχε όλες τις γνωστές τους επιτυχίες αλλά και κάποια  ακυκλοφόρητα κομμάτια απ' τον επερχόμενο δίσκο, τα οποία είναι κάτι παραπάνω από ελπιδοφόρα. Ο ήχος τους, παραμένει φρέσκος, έχει εμπλουτιστεί, χωρίς να έχει διαφοροποιηθεί, ενώ είναι αισθητή η νέα πνοή των φωνητικών. Το πρώτο δείγμα είναι το "Fractals".

Το μόνο αρνητικό, κατά τη γνώμη μου, ήταν το άνευρο κοινό. Η ενέργεια του κοινού, που ανέβηκε μόνο στο "DIY", δεν αντιστοιχούσε ούτε στο ταλέντο τους, ούτε στην -μέχρι τώρα- καριέρα τους, μήτε στην performance που έδωσαν οι Keep Shelly In Athens.

Keep Shelly In Athens

Συνοψίζοντας, ο RΠЯ στην κονσόλα, να συντονίζει τα πάντα, μια εξαιρετική φωνή και μια πολύ καλή υπάρχουσα δισκογραφία, που πρόκειται να εμπλουτιστεί. Τι μπορεί να πάει στραβά, σ' ένα τόσο μαγικά δεμένο φίλτρο; Αν δεν το έκαναν μετά το τέλος της συναυλίας, σίγουρα με την κυκλοφορία του δίσκου, όλοι θα αναρωτηθούν: «Sarah who?».
SETLIST

Time Exists Only To Betray Us
Madmen Love
Struggle With Yourself
A Tear In My I
Flyway
Recollection
Fractals
Higher
(Νέο κομμάτι)
Running Out Of You
DIY
Knife
(Νέο κομμάτι)
(Νέο κομμάτι)
Our Own Dream
Addictions
(Νέο κομμάτι)
Lazy noon
Room 14 (I'm Fine)

Φωτογραφίες: Τόνια Πετροπούλου / Μάνος Πατεράκης
  • SHARE
  • TWEET