Whores.: «Παίζουμε σε κάθε live σαν να είναι η τελευταία μας νύχτα στη Γη!»

Σε μια κουβέντα με τον κιθαρίστα και τραγουδιστή των Whores., Christian Lembach είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα την μπάντα και να περιμένουμε με ανυπομονησία την εμφάνισή τους στην Αθήνα

Από τον Θεοδόση Γενιτσαρίδη, 14/09/2018 @ 12:44

O Christian Lembach έφτιαξε το 2010 τους Whores., στην Atlanta της Georgia. Πρόκειται για μια απίθανα ιδιαίτερη περίπτωση μπάντας που μόλις με έναν δίσκο έχει καταφέρει να φτιάξει ένα τρομερό noise-rock και να μπει για τα καλά στις επιλογές των φίλων του ακραίου είδους. Θα τους έχουμε για πρώτη φορά στη χώρα μας στο Κύτταρο στην Αθήνα.

Christian Lembach

Γεια σου Christian! Πού σε πετυχαίνω;

Christian: Γεια σου! Είμαι πίσω στην Ατλάντα μεχρι να ξεκινήσουμε για την ευρωπαϊκή μας περιοδεία. Μετα το tour θα πάω να μείνω στην Νέα Υόρκη για λίγους μήνες.

Κατά τη γνώμη μου ο δίσκος "Gold." ήταν ένα από τα καλύτερα του είδους. Σχεδιάζετε νέο δίσκο;

Σε ευχαριστώ ρε φίλε. Προσπαθούμε. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε δουλευουμε εξοργιστικά πανω σε νέο υλικό.

Το εξώφυλλο του δίσκου σας τι αντιπροσωπεύει;

Όλες μας οι κυκλοφορίες έχουν μια συγκεκριμένη και εσκεμμένη αισθητική. Το εξώφυλλο του "Gold." αντιπροσωπεύει την υπεράσπιση του διαφορετικού, προσπαθώντας να σε κάνει να νιώσεις μειονεκτικά, αλλά με περηφάνια για το γεγονός ότι δεν είσαι σαν τους άλλους...

Πώς θα περιέγραφες τη μουσική που δημιουργείς σε κάποιον που δεν την έχει ξανακούσει στο παρελθόν;

Δυνατό, απογυμνωμένο, βαρύ punk.

Πώς λειτουργεί η διαδικασία σύνθεσης για εσάς, σαν μπάντα;

Εγώ συνήθως γράφω ένα riff, μετά προχωράω σε μια απλούστερη εκδοχή του ίδιου riff και προσπαθώ να πάρω μια καλή συνολική ρυθμική αίσθηση που να πηγαίνει με αυτό. Καταγράφω αυτά τα μέρη, γράφω λέξεις και καταλήγω σε γέφυρα, εισαγωγή και κλείσιμο. Απλά πράγματα.

Τι σε έκανε να επιλέξεις το "Whores" ως το όνομα της μπάντας σου;

Το όνομα για μένα σημαίνει ότι ο κόσμος μας πιέζει να συμμορφωνόμαστε και να πουλάμε τους εαυτούς μας για λιγότερο απ' ό,τι αξίζουμε. Αφήνουμε όσους βρίσκονται στην εξουσία να μας χειραγωγούν, να μας χρησιμοποιούν. Είναι απαίσιο. Δυστυχώς, σπάνια ερμηνεύεται με αυτόν τον τρόπο.

Whores.

Έχετε δηλαδή προβλήματα με το όνομα;

Συνέχεια. 

Είχες ένα ατύχημα επί σκηνής πριν μερικούς μήνες, πώς είσαι τώρα;

Φίλε ήταν βαρύ. Βγήκα στο τελευταίο μας τραγούδι στο Τορόντο. Ουσιαστικά έκοψα τον μηνίσκο μου, τον οποίο δεν το κατάλαβα μέχρι να γυρίσω σπίτι.

Παίξαμε το Μόντρεαλ, τη Βοστώνη και τη Νέα Υόρκη μετά τον τραυματισμό, και στη συνέχεια το Hopscotch Fest στο Raleigh και το Rat City Recon Fest στο Σιάτλ. Έπαιξα όλα αυτά τα shows καθιστός. Είχα τρεις χειρουργικές επεμβάσεις και χρωστάω απειρα λεφτά εξαιτίας του απαίσιου συστήματος υγείας που εχουμε εδώ. Βεβαια πλεον νιώθω υπέροχα. Πραγματοποιήσαμε μια περιοδεία τον Δεκέμβριο με τους '68, μια περιοδεία τον Φεβρουάριο με τους Darkest Hour, μια  τον Απρίλιο με τους Helms Alee και μόλις ολοκληρώσαμε μια περιοδεία με τους Black Tusk.

Πώς ήταν η περιοδεία με τους Cult Of Luna; Ποια είναι η καλύτερη μπάντα για  περιοδεία;

Απίθανα και ευγενικά παιδιά. Δεν ξέρω αν μα εχουν φερθεί αλλοι τοσο καλά. Μόνο θετικά έχω να πω. Καταπληκτική μπάντα. Ωραίοι ανθρώποι. Αγαπάμε όλες τις μπάντες με τις οποίες κάναμε περιοδεία. Ποτέ δεν θα υποστηρίζαμε και δεν θα βγαίναμε στον δρόμο με μια μπάντα αν δεν είμαστε 100% για αυτούς, καλλιτεχνικά και προσωπικά. Τούτου λεχθέντος, οι Red Fang μας έχει διδάξει πολλά για τριγύρω στην Αμερική που εχουμε περιοδευσει μαζί. 

Είναι η μπάντα εργασία πλήρους απασχόλησης για σας πλέον;

Ναι. Νομίζω τα τελευταία δύο χρόνια, τελικά είναι. Τα χρήματα έρχονται από τον δρόμο βεβαια. 

Πόσο καιρό βρίσκεστε στον δρόμο δηλαδή τώρα;

Έχουμε πάρα πολλα ταξίδια απο το ξεκίνημα της μπάντας. Μετά την επερχόμενη ευρωπαϊκή περιοδεία, νομίζω ότι θα έχουμε κάνει περίπου 100 εμφανίσεις φέτος! Πέρυσι νομίζω ότι κάναμε περίπου το ίδιο. Αγαπάμε να είμαστε στο δρόμο, αλλά μετά από αυτή την περιοδεία είναι καιρός να γράψουμε τον νέο δίσκο.

Whores.

Άρα, αν σου έλεγα να επιλέξεις, τι θα διάλεγες, περιοδεία ή στούντιο;

Είναι πολύ διαφορετικά πράγματα. Τους αγαπώ και τους δυο. Η καταγραφή μου δίνει μια αίσθηση ολοκλήρωσης. Πρόκειται περισσότερο για τη μονιμότητα. Το touring είναι περισσότερο για την εμπειρία που ταξιδεύει στον κόσμο.

Πολιτικές απόψεις;

Είμαι super προοδευτικός και φιλελεύθερος, με την καλή έννοια. 

Τι κάνεις για μια καλή Whores. συναυλία; Δώσε μας έναν λόγο να έρθουμε να σας δούμε.

Κυριολεκτικά προσπαθούμε όσο σκληρά μπορούμε κάθε βράδυ. Αυτό δεν είναι υπερβολή. Όποιος μας έχει δει να παίζουμε, από οκτώ άτομα μια φορά το Ρόουντ Άιλαντ ή 80.000 στο Heavy MTL fest στο Μόντρεαλ με τους Metallica, θα σας πούν ότι παίζουμε το ίδιο, με πλήρη ταχύτητα χωρίς να υπολογίζουμε κανέναν παραγοντα. Αυτή η μπάντα σημαίνει τα πάντα για μένα. Παίζω κάθε φορά, σαν να είναι η τελευταία μου νύχτα στη Γη.

Έχετε έρθει ποτέ στην Ελλάδα;

Δεν έχω έρθει δυστυχώς! Είμαστε όλοι τόσο ενθουσιασμένοι! Ανυπομονώ να απολαύσω και να γευτώ μια πλούσια μπουκιά της ιστορίας της Αθήνας και να γνωρίσω κόσμο, αφού πρώτα παίξω για αυτούς!

Θα φέρετε merch και βινύλια στo live;

Δεν είμαι σίγουρος αν θα έχουμε εμπορεύματα στο show της Αθήνας, καθώς πετάμε από την Ατλάντα και δεν συναντάμε τις αποσκευές μας και τα εμπορεύματα να φτάσουμε στην Ελβετία. Δυστυχώς έτσι κανονίστηκε. Θα προσπαθήσουμε να χώσουμε κάποια πράγματα στις αποσκευές μας.

Σε ευχαριστώ πολύ. Εύχομαι να τα πούμε από κοντά.

Εγώ σε ευχαριστώ. Μακάρι να τα πούμε.

  • SHARE
  • TWEET