Mystery Lights: «Πάντα ήμασταν επηρεασμένοι από την κουλτούρα της Νέας Υόρκης»

O frontman των Αμερικανών Mystery Lights, Μike Βrandon, μίλησε στη Ναϊρί Πελτεγιάν λίγο πριν το πρώτο τους live στην Ελλάδα

Από την Ναϊρί Πελτεγιάν, 28/01/2020 @ 14:04

Ξεκινώντας από την Καλιφόρνια και με έδρα πλέον το Μπρούκλιν και με την εγγυητική σφραγίδα της θρυλικής Daptone Records, οι Mystery Lights έρχονται για πρώτη φορά στην Αθήνα (19 Φεβρουαρίου, Gagarin 205) με τους retro garage-psych ήχους που τους έκαναν γνωστούς. O Μike Βrandon μίλησε στη Ναϊρί Πελτεγιάν για τα δύο άλμπουμ που έχουν κυκλοφορήσει, τη Νέα Υόρκη και για το συστατικό επιτυχίας των live τους.

Mystery Lights

Καλησπέρα Μike, ευχαριστώ για τον χρόνο. Πώς είναι το tour μέχρι στιγμής;

Καλησπέρα, ήταν πραγματικά απολαυστικό! Εξαντλητικό, αλλά πάντα απολαυστικό.

Υπάρχουν πάντα τα πάνω και τα κάτω, αλλά αυτό ισχύει για όλα στη ζωή.

Πότε και πώς ξεκίνησαν οι Mystery Lights;

Ο Luis και εγώ σχηματίσαμε την μπάντα όταν ακόμα ήμασταν έφηβοι, αλλά επίσημα δεν κάναμε κάποια ηχογράφηση σε δισκογραφική ή κάποια μεγάλη περιοδεία μέχρι πριν από 5 χρόνια... Η ιστορία μας ξεκινάει από πολύ παλιότερα (10+ χρόνια) και θα ήταν σχεδόν εξαντλητικό να περιγράψω όσα έχουμε περάσει μέχρι τώρα, αλλά ναι υπάρχουμε αρκετό καιρό απλά μακριά από τα φώτα, μέχρι πρόσφατα.

Πες μου λίγα πράγματα για το δεύτερο άλμπουμ σας "Too Much Tension!" το οποίο κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2019. Ποιες ήταν οι διαφορές όσον αφορά αυτή την παραγωγή;

Το "Too Much Tension!" είναι ο δεύτερος δίσκος μας ο οποίος κυκλοφόρησε από τη Wick Records (θυγατρική της Daptone Records). Και τα 11 τραγούδια ηχογραφήθηκαν στο Daptone House of Soul με ηχολήπτη και συμπαραγωγό τον Wayne Gordon.

Σε αυτό το άλμπουμ σίγουρα κινηθήκαμε σε πιο πειραματικούς ήχους, ενώ συμπεριλάβαμε περισσότερα synth και όργανα / ήχους που μέχρι πριν δεν είχαμε καταπιαστεί.

Θέλαμε να είμαστε πιο πειραματικοί και να πετύχουμε μια τεράστια στροφή από την κατηγορία του garage που φαινόταν να έχουμε κατηγοριοποιηθεί ως μπάντα

Το πρώτο σας ομώνυμο άλμπουμ "Mystery Lights" (2016) ήταν αρκετά garage, ενώ όπως ανέφερες και εσύ, ο ήχος σας έγινε περισσότερο ψυχεδελικός / πειραματικός στο τελευταίο. Θέλατε να δοκιμάσετε κάτι καινούργιο ή ήταν κάτι που απλά προέκυψε;

Ναι! Σίγουρα θέλαμε να είμαστε πιο πειραματικοί και να πετύχουμε μια τεράστια στροφή από την κατηγορία του garage που φαινόταν να έχουμε κατηγοριοποιηθεί ως μπάντα.

Mystery Lights

Aπό την Καλιφόρνια, από όπου και ξεκινήσατε, μετακομίσατε στη Νέα Υόρκη. Ποιες είναι οι κύριες επιρροές σας από τη σκηνή της Νέας Υόρκης;

Πάντα ήμασταν επηρεασμένοι από τη μουσική και την κουλτούρα της Νέας Υόρκης. Μεγαλώσαμε βαθιά εμπνευσμένοι από τους Television, the Velvet Underground, Richard Hell, Suicide, The Ramones, The Heartbreakers, κτλ. Μπάντες που συνέβαλαν σίγουρα στη δημιουργία του ήχου // προσέγγιση των The Mystery Lights.

Θα τους έλεγα να βουτήξουν βαθιά σε όλες τις παλιές συνθέσεις του garage, όπως οι Back From The Grave, Peebles, Nuggets, κλπ

Αν κάποιος θέλει να εξερευνήσει το psych rock / garage, από ποιες μπάντες θα του πρότεινες να ξεκινήσει;

Θα τους έλεγα να βουτήξουν βαθιά σε όλες τις παλιές συνθέσεις του garage, όπως οι Back From The Grave, Peebles, Nuggets, κλπ.

Αυτά είναι σίγουρα αρκετά κλασικά για να ξεκινήσει κάποιος.΄Ύστερα είναι χιλιάδες τα συγκροτήματα που περιλαμβάνονται σε υποκατηγορίες αυτού του είδους.

Έχει κάποιος από εσάς κάποιο side project;

Ο Luis έχει ένα synth punk side project που λέγεται Subdom, που είναι η μπάντα που έφτιαξε και το κόμματι 'Traces', το οποίο βρίσκεται στο νέο μας δίσκο.

Mystery Lights

Ποιες είναι οι βασικές δυσκολίες του να περιοδεύεις πολύ;

Το να μένεις μακριά από τα ξίδια και να καταφέρνεις να ξεκουράζεσαι αρκετά.

Όντας στις αρχές του 2020, πώς θα περιέγραφες το 2019 με τέσσερις λέξεις;

H A Z Y

Είστε γνωστοί για την ενέργειά σας πάνω στη σκηνή. Ποιο είναι το βασικό συστατικό ενός πετυχημένου live;

Να είσαι παρών. Να περνάς καλά. Να μην σκέφτεσαι.

Έχετε επισκεφθεί ξανά την Ελλάδα; Κάτι τελευταίο για τους όσους βρεθούν στο live σας στην Aθήνα (Gagarin 205, 19.02);

Εγώ δεν έχω έρθει ποτέ, αλλά ο Luis και ο Alex έκαναν μια μικρή περιπλάνηση εκεί μετά την καλοκαιρινή περιοδεία μας το 2018 και είπαν ότι πραγματικά πέρασαν πολύ ωραία.

Προσωπικά ανυπομονώ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ για αυτό το κομμάτι του τουρ.

19 Φεβρουαρίου, τα λέμε στην Aθήνα, στο Gagarin 205!

  • SHARE
  • TWEET