Γνωρίστε τους καλλιτέχνες του Half Note: Spiral Trio

Οι Spiral Trio θα ανέβουν στη σκηνή του Half Note στις 14/11

Από τον Αντώνη Καλαμούτσο, 12/11/2019 @ 13:52

Παρακαλούμε δώστε μας κάποια βασικά βιογραφικά σας στοιχεία και παρουσιάστε μας το σχήμα που θα δούμε στο Half Note!

Το Spiral Trio είναι ένα jazz piano trio, παίζει κυρίως μοντέρνα τζαζ και υπάρχει από το 2012. Αποτελείται απο τον Σπύρο Μάνεση στο πιάνο, τον Αρίωνα Γυφτάκη στο κοντραμπάσο και τον Αναστάση Γούλιαρη στα τύμπανα. Έχει εμφανιστεί σε πολλές σκηνές και φεστιβάλ στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη και έχει κυκλοφορήσει ένα άλμπουμ.

Το Half Note αποτελεί ένα θρυλικό venue για την Αθήνα. Για ποιον λόγο πιστεύετε ότι είναι τόσο μοναδικό;

Γιατί για πολλά χρόνια μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε ζωντανά πολλούς μουσικούς της τζαζ που θαυμάζουμε.

Ποια είναι η τελευταία σας κυκλοφορία;

Το Spiral Trio (ANKh 2017)

Ποια θεωρείτε την σημαντικότερη στιγμή στην έως τώρα μουσική σας πορεία;

Εξίσου σημαντικές είναι όλες οι στιγμές με τον τρόπο τους, από την πρώτη μας συνάντηση μέχρι την τελευταία μας πρόβα.

Ποια είναι για εσάς η πεμπτουσία  ενός  live  και τί να περιμένει το αθηναϊκό κοινό από την εμφάνιση σας;

Ένα πετυχημένο λάιβ είναι αυτό στο οποίο η μουσική ρέει αβίαστα και εμείς το βιώνουμε στην πραγματικότητα ως θεατές. Ελπίζουμε να συμβεί και στο Half Note στις 14 Νοεμβρίου.

Καλή επιτυχία!


Πέμπτη 14 Νοεμβρίου

Spiral Trio

Live at Half Note Jazz Club

Με νέο υλικό που θα συμπεριληφθεί στον επερχόμενο δίσκο του, το Spiral Trio θα πραγματοποιήσει την πρώτη του εμφάνιση στην Αθήνα για το φετινό χειμώνα, στο Half Note Jazz Club στις 14 Νοεμβρίου.

Το Spiral Trio είναι από τα σημαντικότερα groups τις Ελληνικής Jazz. Μετρά ήδη 7 χρόνια παρουσίας σε σκηνές και φεστιβάλ της Ελλάδας και τις υπόλοιπης Ευρώπης και μια δισκογραφική κυκλοφορία (Spiral Trio, ANKh 2017).

Είναι ένα μοντέρνο piano trio με πολλές επιρροές από τους μεγάλους του είδους,  ενώ δεν λείπουν οι σαφείς αναφορές στην παράδοση του jazz playing. Το βασικό χαρακτηριστικό της μουσικής τους προσέγγισης είναι το διαρκές interplay, η διαρκής και αυτοσχεδιαστική διάδραση δηλαδή, που σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο των μουσικών και αυτοσχεδιαστικών τους ικανοτήτων φέρνουν στο μουσικό αποτέλεσμα έντονα τα στοιχεία της έκπληξης, της διαρκούς περιπέτειας, της φρεσκάδας, της ποικιλίας στη δημιουργία των μουσικών εικόνων και της φαντασίας στην αφήγηση.

Το ρεπερτόριο που θα παρουσιάσει το Spiral Trio στο Half Note Jazz Club στις 14 Νοεμβρίου θα περιλαμβάνει κυρίως πρωτότυπες συνθέσεις των μελών του τρίο, αλλά και jazz standards που όμως και αυτά λειτουργούν ως αφετηρία από την οποία θα οδηγηθεί η μουσική, με όχημα τον αυτοσχεδιασμό, σε ξεχωριστούς και απρόβλεπτους μουσικούς χώρους.

Οι ακροατές της συναυλίας καλούνται να παρακολουθήσουν αυτήν την περιπέτεια, να συντονιστούν με το διαρκές παιχνίδι των τριών μουσικών και εν τέλει να βιώσουν μια βαθιά εσωτερική εμπειρία.

 Το Spiral Trio αποτελείται από εξέχοντα μέλη της ελληνικής σκηνής της jazz, τον πιανίστα Σπύρο Μάνεση, τον κοντραμπασίστα Αρίωνα Γυφτάκη και τον ντράμερ Αναστάση Γούλιαρη.

Την εμφάνιση του Spiral Trio στο Half Note Jazz Club θα ακολουθήσουν και άλλες εμφανίσεις στην Ελλάδα, καθώς και Ευρωπαϊκή περιοδεία.

Σπύρος Μάνεσης: πιάνο

Αρίων Γυφτάκης: κόντρα μπασο

Αναστάσης Γούλιαρης: ντραμς

Official site

Follow them on FB

Official YouTube Channel

halfnote.gr

facebook.com/halfnote.gr

Facebook event

Info

Half Note Jazz Club

Τριβωνιανού 17, Μετς

Πληροφορίες - Κρατήσεις: 210 9213310 | Προπώληση: viva.gr

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (μπαρ), 15 ευρώ (τραπέζι)

Ώρα έναρξης: 21:30 

Οι πόρτες ανοίγουν μία ώρα πριν την έναρξη της παράστασης.

  • SHARE
  • TWEET