Γνωρίστε τους καλλιτέχνες του Half Note: Ηρώ

Η Ηρώ θα ανέβει στη σκηνή του Half Note τις βραδιές 13-16 Δεκεμβρίου

Από τον Αντώνη Καλαμούτσο, 06/12/2019 @ 12:30

Παρακαλούμε δώστε μας κάποια βασικά βιογραφικά σας στοιχεία και παρουσιάστε μας το σχήμα που θα δούμε στο Half Note!

Ήθελα να γίνω εισαγγελέας, μπήκα στη Νοσηλευτική της οποίας το πτυχίο θα πάρω σε πολύ λίγο καιρό απο τώρα και έγινα τραγουδίστρια. Δεν αφήνω πράγματα στη μέση, τελειώνω κάθε μου στόχο ακόμα και ετεροχρονισμένα. Αυτά ως προς το βιογραφικό μου. Το σχήμα στο Half Note είναι ένας πειραματισμός και ένα παιχνίδι ανάμεσα στην κλασική μουσική και την ευρωπαϊκή σύγχρονη προσέγγιση απο δυο ανθρώπους που δεν έχουν στεγανά, που δεν μιμούνται και δεν προσπαθούν να αποδείξουν τίποτα, πέρα από την αλήθεια τους. Η Όλγα Λασκαράτου στο πιάνο και εγώ επίσης, θα είμαστε οι «υπεύθυνοι» για τις βραδιές 13-16 Δεκεμβρίου και όσα θα συμβούν εκεί. Και αυτό που ετοιμάζουμε είναι πραγματικά υπέροχο.

Το Half Note αποτελεί ένα θρυλικό venue για την Αθήνα. Για ποιον λόγο πιστεύετε ότι είναι τόσο μοναδικό;

Κράτησε μέσα στο χρόνο... πόσα πράγματα πια κρατούν στο χρόνο; Το Ηalf Note με μια προσωπική σφραγίδα στα ακούσματα της Jazz κατάφερε να ενσωματώσει μερικούς Έλληνες συνθέτες που για τον ίδιο το χώρο αποτελούν εξέλιξη της μουσικής. Αυτό νομίζω και δεν αποτελεί έπαρση, αποτελεί πραγματικότητα. Το Half Note για όσο θα υπάρχει θα είναι οι άνθρωποι που το στηρίζουν και πιστεύουν ότι υπάρχει κοινό που ενδιαφέρεται πραγματικά για τη μουσική.

Ποια είναι η τελευταία σας κυκλοφορία;

Πρόκειται για την «Αρτίστα». Μια δουλειά που αποτελείται κυρίως από επανεκτελέσεις γνωστών τραγουδιών και όχι μόνο δικών μου αλλά πολλών Ελλήνων και ξένων συνθετών με μια προσωπική ερμηνευτική οπτική και μια ενορχήστρωση που ταιριάζει πολύ στις ζωντανές εμφανίσεις μου. Έχει δηλαδή σαν βάση το πιάνο και πάνω του χτίζεται μια ενορχήστρωση λιτή που αφήνει τον ακροατή ελεύθερο να νιώσει την αρχική δημιουργία.

Ποια θεωρείτε τη σημαντικότερη στιγμή στην έως τώρα μουσική σας πορεία;

Μα είχα πολλές σημαντικές στιγμές. Στην ουσία είχα άπειρες. Γι’ αυτό διάλεξα να τραγουδάω. Γιατί κάθε μέρα είναι μια καινούργια πρόκληση για την οποία κρίνεσαι επί τόπου με συνοπτικές διαδικασίες. Σημαντικές στιγμές είναι οι συνεργασίες με ανθρώπους σαν τον Γ. Μαρίνο ή την Αλ. Κανελλίδου. Είναι αμέτρητοι οι συνάδελφοι που μου χάρισαν σημαντικές στιγμές. Είναι οι συνεργάτες μου, οι άνθρωποι που εμπιστεύτηκα. Είναι οι χρυσοί και πλατινένιοι δίσκοι, είναι τα δυο βραβεία «Αρίων», είναι η μικρή Επίδαυρος και το αίσθημα της ένωσής μου με το παρελθόν και το μέλλον, σαν αγωγός επικοινωνίας. Είναι αμέτρητες οι σημαντικές στιγμές και απίθανα μοναδική η ζωή μας. Αρκεί να μπορούμε να το δούμε.

Ποια είναι για εσάς η πεμπτουσία ενός live και τί να περιμένει το αθηναϊκό κοινό από την εμφάνιση σας; 

Ωωω, μα είναι η επικοινωνία, η στιγμή που θα γελάσουμε όλοι μαζί για κάτι αυθόρμητα αστείο που θα πω ή θα πουν, είναι το δάκρυ που θα αφήσουν να κυλήσει μπροστά σε ένα τραγούδι και μια ερμηνεία που δεν φοβάται τα συναισθήματα, που δεν ντρέπεται, είναι η ατμόσφαιρα η γεμάτη ενέργεια και αναπνοές που προδίδουν την ένταση ή τη χαλαρότητα. Είναι οι ψίθυροι για όσα αισθάνονται και μοιράζονται με τον διπλανό τους αλλά είναι και οι φωνές όταν εκρήγνυνται σαν ηφαίστειο από το πάθος τους. Και σ’ όλα αυτά ξέρω πως έχω ένα μερίδιο ευθύνης σημαντικό, μοναδικό και μεγάλο. Αγαπώ τους ανθρώπους και τους νιώθω όλο και πιο βαθιά μεγαλώνοντας. Αυτό έχουν να περιμένουν απο μένα όπως κάθε χρόνο, τα τελευταία 33 χρόνια. Έχω σχεδόν την ηλικία του Half Note τώρα που το σκέφτομαι... χαχα!

Σας ευχαριστώ από καρδιάς.

Καλή επιτυχία!


Παρασκευή 13/12- Δευτέρα 16/12

ΗΡΩ

"Just the Two of Us"

GUESTS: Κυριακή 15/12 Κατερίνα Πολέμη, Δευτέρα 16/12 Γιάννης Κότσιρας

Η Ηρώ συναντιέται ξανά, μετά από δυο εξαιρετικά πετυχημένες σεζόν, στη σκηνή του Half Note Jazz Club με την Όλγα Λασκαράτου, πιανίστρια με κλασική παιδεία και ραδιοφωνική παραγωγό που έχει και την επιμέλεια του προγράμματος. Οι δυο τους, μόνες με δυο πιάνα επί σκηνής – αλλά και με καλεσμένους που θα αποτελέσουν έκπληξη - παρουσιάζουν για τέσσερα βράδια ένα πρόγραμμα γεμάτο με αισθήματα και συναισθήματα, με καλλιτεχνική και ερμηνευτική δεξιοτεχνία και τραγούδια από όλο τον κόσμο, διαχρονικά και καταγραμμένα στην κοινή μας συνείδηση. Στόχος των δύο καλλιτέχνιδων είναι να δώσουν ένα όμορφο στίγμα από διάφορα είδη μουσικής, που μπορούν να συνυπάρχουν δημιουργικά, εκφράζοντας το κοινό αίσθημα.

Η Ηρώ, ερμηνεύτρια, συνθέτης και ενορχηστρωτής, είναι μια καλλιτέχνις που πιστεύει και ξέρει πως δεν υπάρχουν στεγανά και διαχωρισμοί ανάμεσα στα είδη της μουσικής, και μέσα από τη μελέτη της παγκόσμιας μουσικής έχει κάνει εμφανίσεις σε ιστορικά θέατρα και conservatoire της Ευρώπης, ενώ έχει συνεργαστεί με πολλές συμφωνικές ορχήστρες και χορωδίες.

Η Όλγα Λασκαράτου από τη δική της πλευρά έχει μια πολυεπίπεδη γνώση της μουσικής και αυτό ήταν που την έφερε κοντά με την Ηρώ. Και επειδή, σύμφωνα με τον Νίτσε, «Χωρίς τη μουσική αυτός ο κόσμος θα ήταν ένα λάθος», το πρόγραμμα «Just the two of us» σφραγίζει τη μεταξύ τους καλλιτεχνική σχέση αλλά αφορά και την ίδια τη σχέση ανάμεσα στην τέχνη και την καρδιά. Αυτά τα δύο πάνε μόνο μαζί.

Ηρώ: τραγούδι, πιάνο, Όλγα Λασκαράτου: πιάνο-επιμέλεια προγράμματος

GUESTS: Κυριακή 15/12 Κατερίνα Πολέμη, Δευτέρα 16/12 Γιάννης Κότσιρας

Official site: iromymusic.com
Follow them on FB: Facebook / Instagram
You tube channel: YouTube CHANNELyoutu.be/KIvStarYYqE
halfnote.gr
facebook.com/halfnote.gr
Facebook event

INFO

Half Note Jazz Club

Τριβωνιανού 17, Μετς

Πληροφορίες - Κρατήσεις: 210 9213310 | Προπώληση: viva.gr

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (μπαρ), 15 ευρώ (Β’ Ζώνη), 20 ευρώ (Α’ Ζώνη)

Ώρα έναρξης: Παρασκευή & Σάββατο 22.30, Κυριακή & Δευτέρα 21.30.  

Οι πόρτες ανοίγουν μία ώρα πριν την έναρξη της παράστασης. 

 
  • SHARE
  • TWEET