Fundracar: «Αν ορίζαμε αυτό που παίζουμε, θα το λέγαμε λαϊκή ψυχεδελική ροκ»

Η μπάντα μας δίνει ψήγματα πληροφοριών για νέο δίσκο, τα βάζουν με την τοξικότητα των social και επιδιώκουν συνεργασίες ως επακόλουθο καλής παρέας

Από τον Παντελή Κουρέλη, 12/04/2023 @ 13:39

Fundracar βρίσκονται σε έναν σχετικό αναβρασμό, μιας και δημιουργούν τον νέο τους δίσκο και παράλληλα προετοιμάζονται για μια μεγάλη συναυλία στην Τεχνόπολη, μαζί με τους Nightstalker και τους Bad Habits. Εν μέσω αυτών, είχαμε την ευκαιρία να τους θέσουμε ορισμένες ερωτήσεις για τη μέχρι τώρα πορεία τους. Ας δούμε τι μας απάντησαν!

Fundracar

Πότε θα δούμε καινούργιο δίσκο; Πάει λίγος καιρός από το «Alpha Frequency»! Αν έχετε κάτι στα σκαριά, θα μας πείτε δυο λόγια;

Είμαστε σε διαδικασία ηχογραφήσεων για νέο δίσκο, δείγμα του όποιου εγχειρήματος θα ακούσετε σύντομα και ειναι ίσως μια από τις πρώτες φορές που γίνεται κάτι τέτοιο. Βρισκόμαστε πάντα σε εγρήγορση, μετατρέποντας εξωτερικά ερεθίσματα σε μουσική.

Έχετε στο μυαλό σας κάποια μουσική κατεύθυνση ηχογραφώντας το νέο υλικό;

Η αλήθεια είναι ότι κάθε φορά υπάρχει κάποιο σχέδιο σχετικά με το πως θα κινηθούμε μουσικά, αν και τελικά στην πορεία παρασυρόμαστε και ενδίδουμε στις αυθόρμητες γκρούβες και σε αυτό που φέρνει η στιγμή σαν feeling.

Τι είναι αυτό που σας εμπνέει περισσότερο στιχουργικά και από πού αντλείτε τα θέματα των νέων σας τραγουδιών; Θεωρείτε ότι με τους στίχους σας συνδέεστε με το κοινό;

Με τους στίχους μας άλλες φορές περιγράφουμε την πραγματικότητα μέσα από τα βιώματα μας και άλλες φορές αφουγκραζόμαστε ενστικτωδώς τι ετοιμάζεται να μας φορεθεί μελλοντικά. Οι στίχοι απευθύνονται σε όλους, αλλά τελικά είναι ορισμένοι αυτοί που μπορούν να τους αποκωδικοποιήσουν ..και τελικά να προκληθεί η σύνδεση που αναφέρεις.

Τι μουσική παίζετε τελικά;

Παίζουμε τη μουσική που κάθε φορά μας ικανοποιεί ψυχοδηλωτικά, δεν περιοριζόμαστε αυστηρά σε ένα συγκεκριμένο μουσικό είδος. Αν χρειαζόταν να ορίσουμε αυτό που παίζουμε, θα το λέγαμε λαϊκή ψυχεδελική ροκ.

Πόσο διαφορετικοί αισθάνεστε ότι είστε ως μουσικοί από τότε που ξεκινήσατε μέχρι σήμερα;

Η εξέλιξη έρχεται φυσικά και όλοι μας μετά από μια δεκαετία είμαστε τοσο διαφορετικοί ως μουσικοί, που και πάλι βρισκόμαστε στα πρώτα βήματα.

Υπάρχει κάποιο νέο στυλ με το οποίο θα θέλατε να πειραματιστείτε στο μέλλον; Κάποιος στόχος τον οποίο έχετε καλλιτεχνικά, κάποιες μελλοντικές φιλοδοξίες;

Στόχος μας είναι να πηγαίνουμε μπροστά πάντα με ειλικρίνεια και σεβασμό απέναντι στον ήχο που έχουμε δημιουργήσει. Δε θα κάναμε κάτι τέτοιο για εμπορικούς λόγους. Αυτή τη στιγμή άμεσο στόχο έχουμε το να τελειώσουμε σύντομα τον νέο δίσκο και να βγούμε στον δρόμο.

Ποια είναι η σχέση σας με τα social; Βρίσκετε ότι αποτελούν χρήσιμο μέσο προώθησης της μουσικής σας ή τα χρησιμοποιείτε μόνο για προσωπικούς σκοπούς

Προσπαθούμε σε επίπεδο DIY να χρησιμοποιούμε τα social για την προώθηση της μπάντας μας. Δεν υπάρχει κάποιος μηχανισμός ή κάποια υποστήριξη πίσω από αυτό το κομμάτι. Επίσης, σε καμία περίπτωση δε θα έχουμε μια κάμερα live κολλημένη στη μούρη μας ενώ μετά θα ρίχνουμε άκυρα σε κάποιον που ζητάει μια φωτογραφία. Γενικά επικρατεί μια παράνοια με όλο αυτό το κομμάτι, καθώς δεν είναι ευδιάκριτα ποια είναι τα όρια του ποιος υπηρετεί ποιον.

Fundracar

Τι άλλαξε η πανδημία στον τρόπο που δουλεύετε;

Το αποτέλεσμα της πανδημίας είναι η πρώτη επαφή όλων μας με αυτό που ονομάζεται νέα εποχή. Ουσιαστικά δεν άλλαξε τίποτα, αλλά παράλληλα τίποτα δεν είναι όπως πριν.

Ποιοι καλλιτέχνες ή και συγκροτήματα αποτελούν τις μεγαλύτερες επιρροές σας;

Λοιπόν, οι σημαντικότερες είναι οι Μουσικές Ταξιαρχίες και ο Πανούσης, οι Mano Negra, ολόκληρη η '70s roots reggae σκηνή, οι Happy Mondays, οι Embryo και οι Dub Trio.

Πείτε μας δυο λόγια για τις πολλές και διάφορες συνεργασίες που έχετε κάνει. Πώς έχει προκύψει κάθε μία από αυτές; Έχετε κάποια άλλη στα σκαριά;

Οι συνεργασίες προκύπτουν αρχικά από τον σεβασμό και την εκτίμησή μας προς κάποιον καλλιτέχνη. Πρώτα απ’ όλα είμαστε φίλοι και τα βρίσκουμε και μετά συνεργαζόμαστε σε όποιο επίπεδο. Προσπαθούμε να ρισκάρουμε με τις συνεργασίες μας και να μην επαναλαμβανόμαστε. Σύντομα θα δείτε ακόμα μια συνεργασία έκπληξη.

Υπάρχει κάποιο κομμάτι σας που σας αρέσει ιδιαιτέρως να παίζετε ζωντανά;

Δεν ξεχωρίζουμε κάποιο κομμάτι, όλα αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο και τα σκεφτόμαστε σαν αφήγηση μιας ενιαίας μουσικής ιστορίας. Παρ’ όλα αυτά, μας αρέσει να ρίχνουμε τους τόνους παίζοντας ακουστικά το «Λέει θα βρέξει» με την συνοδεία της φωνής του κόσμου.

Τι να περιμένουμε από τη συναυλία με τους Nightstalker και τους Bad Habits τον Ιούνιο;

Σίγουρα δε θα είναι ακόμα ένα live. Σκοπός μας είναι να μείνει στην ιστορία σαν οπτικοακουστικό γεγονός. Ετοιμάζουμε κάτι ακραία ιδιαίτερο.

Το line-up που θα δούμε θα είναι το πολυμελές που είδαμε και στο περσινό AthensRocks, όπου παίξατε με τους Dropkick Murphys;

Ναι, θα είμαστε ακριβώς οι ίδιοι, αυτοί αποτελούμε τους Fundracar τα τελευταία χρόνια .Η σχέσεις μας πια είναι οικογενειακές - κάπως όπως στις ταινίες του Οικονομίδη.

Παρακαλούμε κλείστε τη συνέντευξη με ένα μήνυμα προς τους οπαδούς σας και προς τους αναγνώστες μας!

Υγεία σε ολ@ τα παιδιά και το νου μας όλοι καθώς ήρθε η ώρα και όλα γίνονται.. ξαφνικά!!

Ευχαριστούμε πολύ για τη δυνατότητα επικοινωνίας και καλή επιτυχία με τον νέο σας δίσκο! 

Fundracar

  • SHARE
  • TWEET